Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Pytania do Man of Prey (pełniak z Play 01/2012) Opcje
mateuszwin
Wysłane: 10 stycznia 2012 22:35:27
Ranga: n00b
Grupy: Member

Przyłączony: 1/10/2012
1. Jak wejść do "House of Culture" żeby podłożyć te kanistry wybuchowe?

Jak podchodzę do strażników (bandits) to mówią mi żebym sobie poszedł bo będą strzelać.
Dostaję wtedy wpis w dzienniku, żeby wyglądać niegroźnie, ubrać się w jakieś szmaty (rags).
Tylko skąd je wziąć? Nie da się już wrócić do domu gdy się wejdzie na mapę House of Culture.

Może ktoś już przeszedł ten kawałek gry?

2. Na tej mapie (HoC) jest też inny budynek z prawej strony, ale nie da się do niego wejść.
Jak się najeżdża myszką to pojawia się ikonka ręki (use). Można "przepłynąć" kamerą do
wnętrza budynku górą i wtedy ma się (nie za każdym razem) dostęp do drzwi.
Były one jednak zamknięte. Nie dało się ich też wyważyć, ani otworzyć wytrychem.

Jak się tam dostać?

3. Czy ta wersja "Man of Prey" jest z patchem 1.3, taki przynajmniej jest do wersji rosyjskiej?

Dzięki za odpowiedź
ragathol
Wysłane: 16 stycznia 2012 09:19:19

Przyłączony: 1/16/2012
Idąc do samochodu z którego wyciąga się radio (na lewo od Culture Hall) po lewej będziesz mijał bezdomnego (Hobo) - zagadaj. Zaproponujesz wymianę jego kurtki za fajki. (Ja go zastrzeliłem, bo chciał jeszcze alkohol którego nie miałem). Schowaj broń do plecaka i strażnicy wpuszczą cię jako budowlańca.
misiekt
Wysłane: 10 lutego 2012 12:50:59

Przyłączony: 2/4/2012
Ja przy okazji tez mam pytanie. W drugiej misji Pentagon, gdzie idziemy pozbierać rzeczy po konflikcie pomiędzy Administratorami (3 bandy psów). Znajdujemy ranionego człowieka Konev'a, rozmawiamy z nim, i on znika. W notatniku pojawia się wpis, że nie możemy go w ten sposób pozostawić. Niestety nie mogę wymyślić co dalej... Czy to błąd w grze?

Poza tym, ponieważ ustawienia nie działają, ode mnie kilka zebranych porad:

1. Jeżeli kogoś denerwuje "przyblokowana" kamera to w pliku Autoexec możemy dodać wpis:
[Code:]
Cam_UseAngles false

2. Jeżeli kamera chodzi za wolno to zmieniamy w Config.e8c:
CameraSensitivity  0.100
CameraSpeed  5

3. Jeżeli nie działaja granaty 40mm to w pliku "INI\\ITEMS\\ADDONINFO" zmieniamy:
GrenadeType "40 ìì (ðóñ.)"

na
GrenadeType  "40 mm (rus.)"

Dla mnie powyższe zmiany - zwłaszcza dot kamery, zupełnie zmieniły jakość gry. Mam nadzieję że komus się przyda.
Pozdrawiam
mateuszwin
Wysłane: 11 lutego 2012 08:57:49

Przyłączony: 1/10/2012
To jest błąd w grze. U mnie nie znikał. Mogłem pójść do budynku administratorów, pochodzić po terenie i wrócić do niego, i tam dalej był.
misiekt
Wysłane: 12 lutego 2012 15:40:24

Przyłączony: 2/4/2012
Dzięki za odpowiedź, faktycznie błąd. Po kilku odczytaniach save-a i zaliczeniu cutsceny Serb został widoczny i mogłem zaliczyć misję. Próbowałem potem z ciekawości jeszcze kilka razy ale Serb znikał za każdym razem :/ Tak czy inaczej, jeżeli ktoś będzie miał ten problem, to chyba trzeba odczytywać wcześniejszy zapis do skutku...

EDIT: Wygląda na to że ma to związek z tym że zabrałem Vitka na misję. Serb co prawda jest widoczny, ale jak tylko poruszę Vitka to znika... huh.
verbel
Wysłane: 18 marca 2012 18:07:35

Przyłączony: 3/18/2012
Pytanko odnośnie misji 3. Przychodzi pod twoje mieszkanie tłum ludzi z widłami, siekierami i wszelaką bronią białą i chce zaszlachtować Ahmeda. Co należy zrobić? Próbowałem wszystkiego wystrzelałem pół osiedla, zlikwidowałem Podżegaczy i nadal nie da się przejść misji. HELP!
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum