Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

GRY NA iOS Opcje
upiur
Wysłane: 21 września 2011 17:29:33
Ranga: Młody padawan
Grupy: Member

Przyłączony: 9/19/2011
yoł nie widziałem takiego tematu więc zakładem. wszelkie iPhony, iPody i iPady mile widziane. piszcie o wszystkich grach, nie tylko ulubionych. ja polecę parę tytułów

-The Quest - świetna, potężna seria RPGów. mnóóóstwo nieliniowych zadań, dość schematyczny system dobra/zła, mnóstwo itemów, spore możliwości rozwoju postaci. Wszystko waży ~30mb. gra z pierwszej osoby, wszystko leci w turach. dość trudna. jak na ios niezwykle rozbudowana. powinna odpalić na każdym ipku (u mnie na 3g śmiga)

-Quest Runner - na grę trafiłem całkowicie przypadkowo w Installousie, jak szukałem The Questa. przyjemna, krótka (przejscie mi zajelo 3 albo 4h) siekanka. dość ciekawe zakończenie, brak większego wpływu na rozwój postaci. wszystko w naprawdę przystępnej i intuicyjnej formie. kilku towarzyszow do wyboru, kilka rodzajów broni, trochę humoru. wszystko z perspektywy chodzonej bijatyki, 2d.

-Bug Heroes - są 2 wersje gry - zwykła darmowa i płatna (nie pamiętam nazwy). darmowa jest nietypowym tower defense. prowadząc w 3d z góry swojego robaczka napierdalamy do wrogów. przed misją wybieramy interesującego nas insekta - darmowa wersja ma tylko 4, ale kilku mozemy dokupić. każdy różni się od siebie nie tylko wyglądem. tłusty żuk z dużą "pałą" zrobi rozpierduchę gdy otoczą nas wrogowie. pająk - szybki, cichy zabójca. mrówka - mój faworyt, posiadacz broni palnej. i modliszka - raczej nie używałem. przed wyborem planszy możemy wybrać 3 bohaterów. potem dostajemy nasz "skarbiec" z jedzeniem którego musimy chronic przed napierającymi ze wszystkich stron robakami. możemy w każdej chwili zmienić bohatera. razem z postępem w walce czy zrobieniem questa każdy bohater awansuje na kolejny poziom - tu mam prościutki, ale system rozwoju. dodatkowo możemy dokupić nowe skille, naprawdę mnóstwo (mrówka miała leczenie, stawianie min, tymczasowe zamrozenie i zrobienie z siebie działka na wrogie robaczki i całą listę innych, jeszcze niewypróbowanych przeze mnie umiejętności)lub ulepszyć broń. naszą bazę możemy ulepszać poprzez powiększanie zbiornika na jedzenie (gdy ilość jedzenia sięgnie 0 przegrywamy) lub postawienie różnych wieżyczek obronnych i ich ulepszanie, mamy wszystko - bombowce, snajperów, karabiny maszynowe, lasery... jedzenie możemy również używać do leczenia naszych postaci. podczas walki możemy dostać różne zadania poboczne (zabicie określonych wrogów, znalezienie monet czy uratowanie przyjaznych bojowników).
płatna wersja ma wyraźny wątek fabularny i raczej nei jest już tower defense, tylko grą akcji.

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn

Ja na last.fm
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum