|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 10/12/2009 Posty: 762
|
Nie wierzę, że to robię :E Pragnę założyć ten temat ze względu na stare czasy, na to żeby podyskutować ze starymi ludźmi. Nellah, Pietrek, Czesiek, Piter, Juz3k czy Widzu liczę na was może przyjdą jakieś fajne cycki (Nie proszę księdza nie o to mi chodziło)
|
|
Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 1/23/2010 Posty: 1,229
|
|
|
Przyłączony: 7/19/2008 Posty: 1,589
|
Tak wyglada ten temat jakby inne osoby poza starą gwardia nie mialy prawa sie tutaj wypowiadac ; d
|
|
|
Mnie tam nikt nie uwzglednil wiec jestem ponad Waszymi wszystkimi gwardiami ; d
|
|
Przyłączony: 2/27/2009 Posty: 828
|
Mnie też "gnojki" nie uwzględniliście  A przy okazij Królowa... Eee znaczy CYC jest tylko jeden.
|
|
Przyłączony: 11/28/2009 Posty: 636
|
Siema, tutaj dzieciak, który był tak zajarany rapem (wówczas ściągając empetrójki), że w pole nick wpisał ksywę rapera. Nie pisałem... dawno, więc witam wszystkich ponownie. 5
|
|
Ranga: Młody padawan Grupy: Member
Przyłączony: 9/19/2011 Posty: 17
|
W 4 klasie podstawówki - 2 gimnazjum również jarałem się rapem. Dziś wydaje mi się to śmieszne, mam nadzieję, że Tobie też...
|
|
|
Śmieszne jest dla mnie to jaki byłem kiedyś. Gdy uczestniczyłem w życiu forum byłem w gdzieś po środku szóstej klasy. Słuchałem PFK, Kalibra, 3xKlanu, Pokahontaz... czyli składów sobie pokrewnych. Nie znałem więcej. Na każdym forum robiłem z siebie nie-wiadomo jakiego eksperta w sprawie rapu - tak jak wspomniałem wcześniej - znając zaledwie kilka/kilku reprezentantów, ponadto ściągając MP3. Zajawka na rap została mi (teraz jestem w 2 gimnazjum) i póki co nie zamierzam jej zmieniać na żadną inną.
|
|
|
No to podaj czego teraz słuchasz, oby coś lepszego niż w 6 klasie. Na pw dałem Ci mojego lasta (niestety wciąż ze sporą ilością rapu, co najgorsze mocno żenującego - Fabuła, Sokół i Marysia Starosta, Paluch, Familia HP, PIH, V!xen, Rychu Peja SoLUfka, Hemp Gru, Tomiko, Fenomen, JWP, Sokół Feat. Pono, Hudy HZD, Radar, DONO/TEWU - i to tylko 2 pierwsze strony, wstyd mi za to). Ściąganie muzyki o niczym nie świadczy, przecież oczywiste, że gimbus nie ma za wiele kasy. Zawsze myślałem, że jesteś z 1996.
|
|
|
Nie wiem o co Ci chodzi z tym, że Ci wstyd. To czego teraz słuchasz? Dla mnie rap to najlepsza muzyka. Nie stosuję hermetyki (jak to powiedział Rahim), słucham prócz tego innych gatunków ambitnej muzyki, jednak rap będzie #1. Teraz słucham na prawdę sporo. Również tych, których wymieniłeś. Począwszy od PFK czy Kalibra do dajmy na to HIFI Bandy, od Eldoki przez Solara/Białasa do Pyskatego. No jest tego duuużo i wciąż rośnie. Słucham też dużo nielegali. Tych bardziej rozpoznawanych tzn. Małpa, Rasmentalism do takich, którzy swój materiał puszczają jedynie do sieci. A jeśli chodzi o kupowanie płyt. To wciąż jestem gimbusem, jednak mam pieniądze by kupować płyty (wcześniej też bym miał, no ale słuchałem bez większego zrozumienia).
|
|
|
Na PW masz mój profil na last.fm. W większości to rap, bo za bardzo na czym innym się nie znam, a tutaj jako tako obczajony jestem. Najlepszą muzyką nie jest i na pewno nie będzie. Choćby przez ciągle powtarzające się 5 sekundowe sample. Z tego co wymieniłem jedynie zjadliwa jest płyta Sokół & Marysia Starosta. Z tego co wymieniłeś to Solar/Białas, Ras i Pysk daje radę, ostatecznie małpa. Oczywiście nie zabraniam Ci się katować nudnymi gadkami HiFi Bandy, przemądrzałym Leszkiem, asłuchalnym PFK/Kalibrem, ale nie mam pojęcia jak słuchanie tego ma sprawiać przyjemność. U mnie sprawia to całkowicie odwrotną reakcję. Przy okazji polecam: http://www.okaoxon.pl/ dobra płytka dla przegrańców
|
|
|
Wiesz, istnieje coś takiego jak kwestia gustu. Mówiłem to i powtórzę to raz jeden, że dla mnie rap jest najlepszy. Jest moim ulubionym gatunkiem. I choć może (niektóre) pętle potrafią szybciej znudzić niż powalić na kolana, to jednak sporo jest takich utworów których lubię słuchać samych instrumentalnych wersji. Nie zaprzeczę, że inne gatunki są bardziej... rozbudowane(?) muzycznie, np. Jazz, gdzie dużą rolę gra improwizacja, to rap jest takim specyficznym gatunkiem, gdzie głównie powinien liczyć przekaz, który autor ma nam do przekazania, choć masz rację, że niektórzy potrafią wałkować wciąż o tym samym (i może nie wymieniłbym tu całej HIFI Bandy, która składa się jeszcze z Hadesa, Kebsa i Czarnego tylko Dioxa),np. Śliwa, który prócz dobrego flow i wielokrotnych nie ma zbyt dużo do zaoferowania.
|
|
|
No tak, pamietam Joka ze uchodziles za wielkiego eksperta w dziedzinie rapu ale juz wtedy ograniczales sie (pomijajac rap zagraniczny) tylko do kilku ekip polskiego rapu, nie gadalem Ci wtedy nic bo widze ze po prostu szczerze Ci sie muza podobala i rozumiales ja, ale widze teraz ze poszerzyles swoje horyzonty ; ) Posluchaj troche zagranicznego, jest tez dobry, a nwet lepszy(house of pain, notorious big, afu-ra, 2pac, cypress hill itd)
|
|
|
Zapraszam wszystkim do wytknięcia mi tego co wam się we mnie nie podoba. Krzychu założył ten temat właśnie po to... No a poza tym myślisz, że nie słucham amerykańskiego rapu? To, że się nie afiszuję się z nim tak jak z polskim nie oznacza, że go nie słucham. Kiedyś DJ600V powiedział (nie pamiętam dokładnie słowo w słowo ale myślę, że sens zostanie ten sam): "Jeśli nie słuchałeś amerykańskiego rapu to znaczy, że nie słuchałeś rapu w ogóle". Wiadomo, bez rapu z USA ten polski pewnie by nie powstał, jednak wolę nasz rodzimy i tyle.
|
|
|
jak o rapie juz gadacie to http://www.youtube.com/watch?v=q6g_2ba1RDww sumie straszne łaki ale i tak mi sie podoba mam nawet plytke na fizyku nie odpowiedzialem ci bo uznalaem ze pisanie wypracowan na 5 linijek o murzyce dla zwierzat jest glupota http://www.youtube.com/watch?v=yHs6ASzcndU http://www.youtube.com/watch?v=1-dNwhj-pf4http://www.youtube.com/watch?v=cLdFkE8k2wUZajebisty nowy singiel Teta, Tet ogólnie król http://www.youtube.com/watch?v=3DWVAcjeEfqgU
|
|
|
No Tetris sieje totalny rozpier*ol, jednak ten singiel średnio mi podchodzi.
|
|
Przyłączony: 5/1/2011 Posty: 19
|
Neelah pisze:Tak wyglada ten temat jakby inne osoby poza starą gwardia nie miały prawa się tutaj wypowiadać ; d D.O.K.Ł.A.D.N.I.E! To zaczyna wyglądać tak,jakby to tylko"stara gwardia" miała prawo tu pisać."Bez tej gówniarzerii" czyli osoba która dopiero co założyła konto nie ma prawa pisać,ja rozumiem że to forum jest zapełnione takimi ludźmi jak zzakrad,ale bez przesady przecież gdy Czesiek tu pierwszy raz wchodził nie miał od razu szacunku na starcie.Dobre wrażenie trzeba sobie wyrobić.
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
"Szygwa" pisze:przecież gdy Czesiek tu pierwszy raz wchodził nie miał od razu szacunku na starcie.Dobre wrażenie trzeba sobie wyrobić. O mnie się mówi ?!  Jam zawsze miał szacunek !  (taki mały żarcik) A tak na serio - niech wypowiada się kto chce. Przecież to forum... Tu każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii i nikt i nikt nie może mu zabronić... BTW - siemano wszystkim ! Dawno żem z wami nie pisywał. ;P
|
|
Przyłączony: 2/27/2009 Posty: 828
|
Witam Czesia! Dawno żem Cię nie "widział"
Ajj tylko, żeby znowu Nellah się nie dopier****ł, że żartuje
|
|
|