Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Nasza strona internetowa www.playpc.pl www.nowyplay.pl Opcje
Ghoran
Wysłane: 25 listopada 2010 10:54:35

Ranga: Administration
Grupy: Moderator

Przyłączony: 8/17/2007
Od pewnego czasu Play ma dwie strony. Starszą: www.playpc.pl i nowszą, założoną przed zmianami w piśmie: www.nowyplay.pl
Co o nich sądzicie? Jak Wam się podobają? A może coś byście zmienili?
Piszcie tutaj Wasze pomysły na stronę Playa. Opisujcie co Wam się podoba a co nie. Co byście chcieli mieć na takiej stronie a co wg Was jest zbędne. Chodzi o kwestie dotyczące wszystkiego co dotyczy strony www, a więc wygląd, funkcjonalność, użyteczność.
Możecie też trochę popuścić wodze fantazji i nie ograniczać się do klasycznych twierdzeń "menu na górze, obrazek z boku i byle nie niebieskie". Może jakieś funkcje społecznościowe? Specjalne dostosowanie strony do przeglądania jej w telefonie/tablecie? Większa/mniejsza interakcja z czytelnikami?
Jeśli ktoś ma talent graficzny (jakikolwiek talent, nie chodzi o mistrzostwo) to może jakaś robocza wizualizacja projektu? Jakieś propozycję działów na stronie? Liczę na Waszą kreatywność!
MasterQuest
Wysłane: 25 listopada 2010 11:43:26
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia
Grupy: Member

Przyłączony: 11/24/2010
Najpierw może napisze o starszej stronce:
1.Powinien się pojawić oficjalny shoutbox.
2.Problem z avatarami powinien być rozwiązany pojawia się taki komunikat.An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator.
3.Stronka powinna mieć kontakt z facebookiem.
4.Wygląd graficzny stronki jest taki sobie.Powinien się zmienić.
A teraz o tej nowej:
1.Możliwość założenia konta na nowej stronce,ale tak aby można było skorzystać z konta ze stronki www.playpc.pl Wiecie o co mi chodzi.

Więcej zastrzeżeń do stronek nie mam.

Mów głośno będziesz słyszany,mów mądrze będziesz słuchany.
http://www.cgothic.fora.pl/
Ghoran
Wysłane: 25 listopada 2010 12:08:02

MasterQuest pisze:
Najpierw może napisze o starszej stronce:
1.Powinien się pojawić oficjalny shoutbox.
2.Problem z avatarami powinien być rozwiązany pojawia się taki komunikat.An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator.

To uwagi dotyczące forum - póki co forum pomijamy Applause Ale dzięki!
MasterQuest pisze:
3.Stronka powinna mieć kontakt z facebookiem.

Nie jestem specjalnym fanem FB, ale rozumiem, że w dzisiejszych czasach ciężko nie zwracać na niego uwagi. "Lubię to!" to całkiem niezła opcja.
MasterQuest pisze:
4.Wygląd graficzny stronki jest taki sobie.Powinien się zmienić.

A może masz jakieś dokładniejsze uwagi? Kolorystyka itp.?

Dzięki za uwagi!
MasterQuest
Wysłane: 25 listopada 2010 12:29:12

Co do kolorystyki to już piszę:
Stronka powinna oddawać klimat na przykład po wydaniu magazynu na banerze gra numeru.A jeśli chodzi o tło to dobre tło mają stronki takie jak Gamezilla i nowyplay.
Mam nadzieje że pomogłem odnośnie twojego pytania Ghoran.

A te uwagi dotyczące forum są bardzo ważne.Jak stronka ma przyciągać ludzi jeśli podstawowe błędy są w niej popełniane.Jak na przykład ten avatar a nawet shoutbox.

Ghoran
Wysłane: 25 listopada 2010 13:12:51

No to zerknijcie teraz na stronę Playa Applause

A forum na razie pomijamy. Z naciskiem na "na razie" Applause
Checku
Wysłane: 25 listopada 2010 14:08:53

Przyłączony: 9/20/2009
Podoba mi się. Przejrzyście i bez zbędnych bajerów. Oprócz tego połączyłbym to forum ze stroną. Szkoda, że newsy ze świata gier są tak nisko.

A blog Play'a zostanie?

Czesioooo
Wysłane: 25 listopada 2010 15:08:11

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 9/14/2009
No ! Znacznie lepiej niż poprzednio ! Tyle tylko, że teraz forum nie pasuje kolorystyką do strony głównej. Świetny motyw gier w tle. Tak trochę jak na gamezilli. A wiadomo czemu. Applause

Moje propozycje co do zmian:
1. Shoutbox na stronie głównej !
2. Odnośnik do nowej strony (nowyplay.pl) na stronie głównej powinien być dobrze widoczny.
3. W ankiecie kiepsko widać czcionkę, zlewa się z tłem kolorystycznie.
4. Checku ma rację. Newsy są chyba troszkę za nisko.

BTW - Ghoran, dzięki że wróciłeś Applause

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Hitman_C47
Wysłane: 25 listopada 2010 15:15:14

Przyłączony: 10/13/2008
1. wam też wjeżdżają te pierwsze newsy na pasek "MAGAZYN ZOBACZ WSZYSTKIE"?
2. dajcie możliwość "zsunięcia" pasków, np esport, jak kogoś nie interesuje
3. "PLAY 12 w kioskach od 18.11.2010" - może w tym miejscu lepiej podać kiedy kolejny nr?
4. zbyt jaskrawy ten czerwony, przyciemnijcie
5. zmniejszcie ilość rzeczy od razu po wejściu, bo łatwo się pogubić

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Czesioooo
Wysłane: 25 listopada 2010 15:19:11

IMO kolorystyka jest ok, podobnie jak "ilość rzeczy od razu po wejściu". Ale co do zsunięcia pasków, to faktycznie powinno być to możliwe.
Hitman_C47 pisze:
1. wam też wjeżdżają te pierwsze newsy na pasek "MAGAZYN ZOBACZ WSZYSTKIE"?

Mnie nie... U mnie jest ok wszystko.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Hitman_C47
Wysłane: 25 listopada 2010 15:21:35

Przyłączony: 10/13/2008
kolor może i ok, ale wnerwiają te wszystkie obrazki - dla mnie tego za dużo. problem paska również rozwiązany - wystarczyło przybliżyć obraz w firefoxie.
poza tym: proponuję dodać news nt.(<-tu powinna być kropka?) promocji na steamie - http://store.steampowered.com/

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
foidek
Wysłane: 25 listopada 2010 15:52:10

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 6/14/2008
wow, stronka się zmienia... czyżby Play'owi ubywało czytelników, że tak zmienił image?

Jakby ktoś interesował się fotografią to zapraszam: http://www.flickr.com/photos/foidek/
Ghoran
Wysłane: 25 listopada 2010 15:59:02

foidek pisze:
wow, stronka się zmienia... czyżby Play'owi ubywało czytelników, że tak zmienił image?

Nawet jeśli ubywa to jaki wpływ ma na to strona www?Think
foidek
Wysłane: 25 listopada 2010 16:19:15

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 6/14/2008
nie no, nie ubywa. stronka jest całkiem fajowska, a mam nadzieję, że będzie jeszcze lepsza. Szkoda tylko, że całe te zmiany są spowodowane bardziej słabą sprzedażą pisma.

Jakby ktoś interesował się fotografią to zapraszam: http://www.flickr.com/photos/foidek/
Pawsik
Wysłane: 25 listopada 2010 16:21:40

Przyłączony: 12/14/2008
Jednak cuda na tym świecie się zdarzają Applause Nowa strona przypomina mi stronę śp. Clicka Applause

Gracz grający jedynie na PC Applause

Moje oryginalne gry na PC:
Splinter Cell: Chaos Theory, Battlestations: Midway, Ghost Recon Advanced Warfighter, Ford Racing 3, Sega Rally, Juiced 2, Agatha Christie: I Nie Było Już Nikogo, Syberia, Syberia II, Rally Trophy, Need for Speed: Underground 2, SimCity 4, FlatOut, Tony Hawk's Pro Skater 4, GT Legends, Colin McRae Rally, Warrior Kings, Jazz i Faust, Gilbert Goodman, Scrapland, Rally Championship, Richard Bours Rally, Stunt GP, Traffic Giant Gold, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 2, RC Cars, Silent Hunter II, Kapitan Pazur, MDK 2, Beach Volleyball, Deluxe Ski Jump 2.1, Wehikuł Czasu, Odyseja: W Poszukiwaniu Ulissesa, The Longest Journey: Najdłuższa Podróż, Era Futbolu 2002, Chris Sawyer's: Locomotioh, Broken Sword 4: Anioł Śmierci, Rush for Berlin, Trainz Classics, Overclocked.
matijas_20
Wysłane: 25 listopada 2010 21:00:22

Przyłączony: 11/15/2009
Stronka mi się podoba. Wszystkie pochwały powyżej Applause

Fan RHCP i The asteroids galaxy tour.
MasterQuest
Wysłane: 26 listopada 2010 14:10:48

Stronka jest już całkiem całkiem.Brakuje tylko kontaktu z portalem społecznościowym takim jak facebook.

Czesioooo
Wysłane: 26 listopada 2010 16:08:01

Żarty sobie robisz MasterQuest ? Przyjrzyj się dobrze...

MasterQuest
Wysłane: 26 listopada 2010 16:14:54

Nie no sorry że zaśmieciłem ten temat głupim i nieuważnym postem.Faktycznie jest.

Spyker
Wysłane: 26 listopada 2010 21:57:45

Przyłączony: 9/25/2009
Tło strony jest bardzo ładne.

Za bardzo widać piksele napisu pod logiem za duży jest jak dla mnie.

Jakąś ramkę można dać na to, tak poza tym. Niżej wersja z białą tutaj tak nie widać, ale na tle strony będzie widoczne.

Po co na stronie plebs z facebooka kogo obchodzi kto dał Playa do ulubionych.

Lista najlepsze gry jest stanowczo za długa, kto w ogóle układa ten śmieszny ranking ?

Co to za badziew jest ? Tylko ja tak mam ? Jakiś niedoczytany element przez przeglądarkę czy jak ?

Forum wstało po przerwie, ale avatarów brakuje.

widzu
Wysłane: 26 listopada 2010 22:23:07

Przyłączony: 1/23/2010
Właśnie, miło witam powracających na forum!

Spajki, ciebie też. Co jak co, ale cię trochę brakowało Applause

Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum