|
|
 Ranga: Administration Grupy: Moderator
Przyłączony: 8/17/2007 Posty: 272
|
Od pewnego czasu Play ma dwie strony. Starszą: www.playpc.pl i nowszą, założoną przed zmianami w piśmie: www.nowyplay.plCo o nich sądzicie? Jak Wam się podobają? A może coś byście zmienili? Piszcie tutaj Wasze pomysły na stronę Playa. Opisujcie co Wam się podoba a co nie. Co byście chcieli mieć na takiej stronie a co wg Was jest zbędne. Chodzi o kwestie dotyczące wszystkiego co dotyczy strony www, a więc wygląd, funkcjonalność, użyteczność. Możecie też trochę popuścić wodze fantazji i nie ograniczać się do klasycznych twierdzeń "menu na górze, obrazek z boku i byle nie niebieskie". Może jakieś funkcje społecznościowe? Specjalne dostosowanie strony do przeglądania jej w telefonie/tablecie? Większa/mniejsza interakcja z czytelnikami? Jeśli ktoś ma talent graficzny (jakikolwiek talent, nie chodzi o mistrzostwo) to może jakaś robocza wizualizacja projektu? Jakieś propozycję działów na stronie? Liczę na Waszą kreatywność!
|
|
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 11/24/2010 Posty: 40
|
Najpierw może napisze o starszej stronce: 1.Powinien się pojawić oficjalny shoutbox. 2.Problem z avatarami powinien być rozwiązany pojawia się taki komunikat.An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator. 3.Stronka powinna mieć kontakt z facebookiem. 4.Wygląd graficzny stronki jest taki sobie.Powinien się zmienić. A teraz o tej nowej: 1.Możliwość założenia konta na nowej stronce,ale tak aby można było skorzystać z konta ze stronki www.playpc.pl Wiecie o co mi chodzi. Więcej zastrzeżeń do stronek nie mam.
|
|
|
MasterQuest pisze:Najpierw może napisze o starszej stronce: 1.Powinien się pojawić oficjalny shoutbox. 2.Problem z avatarami powinien być rozwiązany pojawia się taki komunikat.An error occurred on the server when processing the URL. Please contact the system administrator. To uwagi dotyczące forum - póki co forum pomijamy  Ale dzięki! MasterQuest pisze:3.Stronka powinna mieć kontakt z facebookiem. Nie jestem specjalnym fanem FB, ale rozumiem, że w dzisiejszych czasach ciężko nie zwracać na niego uwagi. "Lubię to!" to całkiem niezła opcja. MasterQuest pisze:4.Wygląd graficzny stronki jest taki sobie.Powinien się zmienić. A może masz jakieś dokładniejsze uwagi? Kolorystyka itp.? Dzięki za uwagi!
|
|
|
Co do kolorystyki to już piszę: Stronka powinna oddawać klimat na przykład po wydaniu magazynu na banerze gra numeru.A jeśli chodzi o tło to dobre tło mają stronki takie jak Gamezilla i nowyplay. Mam nadzieje że pomogłem odnośnie twojego pytania Ghoran.
A te uwagi dotyczące forum są bardzo ważne.Jak stronka ma przyciągać ludzi jeśli podstawowe błędy są w niej popełniane.Jak na przykład ten avatar a nawet shoutbox.
|
|
|
No to zerknijcie teraz na stronę Playa  A forum na razie pomijamy. Z naciskiem na "na razie"
|
|
Przyłączony: 9/20/2009 Posty: 62
|
Podoba mi się. Przejrzyście i bez zbędnych bajerów. Oprócz tego połączyłbym to forum ze stroną. Szkoda, że newsy ze świata gier są tak nisko.
A blog Play'a zostanie?
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
No ! Znacznie lepiej niż poprzednio ! Tyle tylko, że teraz forum nie pasuje kolorystyką do strony głównej. Świetny motyw gier w tle. Tak trochę jak na gamezilli. A wiadomo czemu.  Moje propozycje co do zmian: 1. Shoutbox na stronie głównej ! 2. Odnośnik do nowej strony (nowyplay.pl) na stronie głównej powinien być dobrze widoczny. 3. W ankiecie kiepsko widać czcionkę, zlewa się z tłem kolorystycznie. 4. Checku ma rację. Newsy są chyba troszkę za nisko. BTW - Ghoran, dzięki że wróciłeś 
|
|
Przyłączony: 10/13/2008 Posty: 1,755
|
1. wam też wjeżdżają te pierwsze newsy na pasek "MAGAZYN ZOBACZ WSZYSTKIE"? 2. dajcie możliwość "zsunięcia" pasków, np esport, jak kogoś nie interesuje 3. "PLAY 12 w kioskach od 18.11.2010" - może w tym miejscu lepiej podać kiedy kolejny nr? 4. zbyt jaskrawy ten czerwony, przyciemnijcie 5. zmniejszcie ilość rzeczy od razu po wejściu, bo łatwo się pogubić
|
|
|
IMO kolorystyka jest ok, podobnie jak "ilość rzeczy od razu po wejściu". Ale co do zsunięcia pasków, to faktycznie powinno być to możliwe. Hitman_C47 pisze:1. wam też wjeżdżają te pierwsze newsy na pasek "MAGAZYN ZOBACZ WSZYSTKIE"? Mnie nie... U mnie jest ok wszystko.
|
|
Przyłączony: 10/13/2008 Posty: 1,755
|
kolor może i ok, ale wnerwiają te wszystkie obrazki - dla mnie tego za dużo. problem paska również rozwiązany - wystarczyło przybliżyć obraz w firefoxie. poza tym: proponuję dodać news nt.(<-tu powinna być kropka?) promocji na steamie - http://store.steampowered.com/
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
wow, stronka się zmienia... czyżby Play'owi ubywało czytelników, że tak zmienił image?
|
|
|
foidek pisze:wow, stronka się zmienia... czyżby Play'owi ubywało czytelników, że tak zmienił image? Nawet jeśli ubywa to jaki wpływ ma na to strona www?
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
nie no, nie ubywa. stronka jest całkiem fajowska, a mam nadzieję, że będzie jeszcze lepsza. Szkoda tylko, że całe te zmiany są spowodowane bardziej słabą sprzedażą pisma.
|
|
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
Jednak cuda na tym świecie się zdarzają  Nowa strona przypomina mi stronę śp. Clicka 
|
|
Przyłączony: 11/15/2009 Posty: 87
|
Stronka mi się podoba. Wszystkie pochwały powyżej 
|
|
|
Stronka jest już całkiem całkiem.Brakuje tylko kontaktu z portalem społecznościowym takim jak facebook.
|
|
|
Żarty sobie robisz MasterQuest ? Przyjrzyj się dobrze...
|
|
|
Nie no sorry że zaśmieciłem ten temat głupim i nieuważnym postem.Faktycznie jest.
|
|
Przyłączony: 9/25/2009 Posty: 7,100
|
Tło strony jest bardzo ładne.  Za bardzo widać piksele napisu pod logiem za duży jest jak dla mnie. Jakąś ramkę można dać na to, tak poza tym. Niżej wersja z białą tutaj tak nie widać, ale na tle strony będzie widoczne.  Po co na stronie plebs z facebooka kogo obchodzi kto dał Playa do ulubionych. Lista najlepsze gry jest stanowczo za długa, kto w ogóle układa ten śmieszny ranking ? Co to za badziew jest ? Tylko ja tak mam ? Jakiś niedoczytany element przez przeglądarkę czy jak ?  Forum wstało po przerwie, ale avatarów brakuje.
|
|
Przyłączony: 1/23/2010 Posty: 1,229
|
Właśnie, miło witam powracających na forum! Spajki, ciebie też. Co jak co, ale cię trochę brakowało 
|
|
|
Guest |