Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Co to za gra :) Opcje
astronic
Wysłane: 22 sierpnia 2010 12:37:42
Ranga: Prawie mistrzunio
Grupy: Member

Przyłączony: 5/13/2009
Witam mógłby mi ktoś powiedzieć co to za gra (umieszczam mój własny opis 3-4 lata temu w nią grałem i niepamiętam nazwy a chciałbym sobie ją kupić ) :
czyli tak miało się paru chłopów robiło się winnice. Do każdego budynku trzeba było scieżke robić. Wojsko trzeba było karmić (zaznaczało się oddział i brało nakarm a oni wtedy wołali "DAWAĆ ŻARCIE !! " i chłopi szli z jedzeniem i ich karmili ) Trzeba było też samemu uzbrajać oddziały np robiło się miecze , topory itp
Bardzo proszę was o nazwę tej gry gdyż chciałbym w nią jak najszybciej pograć !! Wszystkich zachęcam do działania.
Czesioooo
Wysłane: 22 sierpnia 2010 13:09:37

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 9/14/2009
Knight and Merchants ! Jedna z najlepszych gier strategicznych wszech-czasów (IMO). Polecam również drugą część - The Peasants Rebellion.

BTW - na początku to się stawia ratusz i gospodę, potem rolników i piekarzy, rzeźników i hodowców i dopiero winiarnie. Applause I wołali też "Czas na żarcie" i "Przynieść żarcie" oprócz "Dawać żarcie". Applause Przy tej grze spędziłem kilka lat, rozpracowałem ją na wylot, jeszcze jak dzieciakiem byłem. Stara, ale jakże wspaniała gra.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
astronic
Wysłane: 23 sierpnia 2010 11:33:33
Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 5/13/2009
Tak to ta gra dzięki !!! Applause
Czesioooo
Wysłane: 23 sierpnia 2010 12:11:30

Nie ma za co. Od razu mówię, że teraz bardzo ciężko jest tę grę dostać. Ale próbuj, może akurat ktoś ma na sprzedaż.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Pinkel
Wysłane: 21 września 2010 21:25:24
Ranga: Młody padawan

Przyłączony: 1/26/2010
Bardzo sympatyczna gra dla początkujących strategów i casuali. Wróg nie nęka ciągłymi atakami, zabawa toczy się wolno, można w spokoju obserwować, jak miasto ładnie się rozwija Applause . Nazywanie tego jedną z najlepszych strategii wszechczasów to jednak (również IMO Applause ) gruba przesada, biorąc pod uwagę świrującą czasami AI poddanych (gospody puste, zakłady pękają w szwach od towarów, a pięciu tragarzy stoi i nic nie robi) i zrąbany pathfinding, przez który dowodzenie większymi oddziałami wojska to męka.

"Palenie zabija. A człowiek, który umiera, pozbawia się bardzo ważnego aspektu swojego życia." Brook Shields

MÓJ TOP 10 GIER - PINKEL
1. Fallout
2. Syberia
3. Mafia
4. Ico
5. Shadow of the Colossus
6. Fahrenheit
7. Kapitan Pazur
8. SWAT 4
9. Kangurek Kao 2
10. Call of Juarez
Czesioooo
Wysłane: 22 września 2010 15:09:56

Pinkel - to w inną grę chyba grałeś. Applause Oczywiście szanuję Twoje zdanie, ale osobiście problemów z prowadzeniem wojska (nawet ogromnego) nie miałem. Fakt, AI pomocników czasem szwankowało, dlatego robiłem ich zawsze więcej niż potrzeba, by choć jeden zajmował się czymś czym powinien.

Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum