|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 11/27/2008 Posty: 103
|
Czy znacie jakieś realistyczne samochodówki, chcę żeby były jak najbardziej realistyczne - uszkodzenia, ręczna skrzynia biegów itp. Jeśli znacie jakieś to napiszcie w tym temacie
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 4/8/2009 Posty: 216
|
niedawno w playu była gra GTR. Oprócz tego podobno świetna jest seria race, część the wtcc chyba pierwszą również można było znaleźć w playu. Więc jeśli regularnie kupujesz playa powinieneś mieć parę realistycznych wyścigówek.
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Eee tam... Jak dla mnie nie ma bardziej realistycznego symulatora niż Live For Speed. Tam masz wszystko, możesz dowolnie kalibrować zawieszenie, rozkład mocy itd. Manualna skrzynia biegów, sprzęgło, wykresy zużycia opon, niezwykle realistyczne ruchy samochodu nawet podczas małego obrotu kierownicy. Każde auto zachowuje się inaczej. Nie ma w tej chwili na rynku chyba żadnego realistyczniejszego symulatora prowadzenia samochodu. On ma wszystko, a nawet więcej ! Zaraz po tym postawiłbym Richard Burns Rally. Szczególnie ze względu na pulsacyjne hamowanie i niezwykle realistyczne poślizgi (nawet bardziej niż w Live For Speedzie). Dla mnie nie ma bardziej realistycznych samochodówek. Test drive, Colin (choć ten coś tam jeszcze z realistyczności ma razem z DiRT'em), GRiD - nie równają się w żadnym stopniu IMO z Live For Speedem. To po prostu król w tej dziedzinie, choć krytycznie przyjęty na rynek (brak PL wersji).
|
|
Przyłączony: 6/19/2010 Posty: 114
|
rFactor też jest dobry, dużo modów dzięki którym pojeździsz dowolną serią na dowolnym torze. Tylko model zniszczeń taki sobie jeśli chodzi o efekty wizualne.
|
|
|
Live For Speed mi się nie podoba wolałbym coś ciekawszego
|
|
|
może toca race driver 3, albo tak jak wcześniej mówiłem - GTR z playa, Race On, TOCA Race Driver 3, którą można było dostać za 25zł, nie wiem czy dalej jest w sprzedaży, RACE '07 The WTCC Game + GTR Evolution, które można aktualnie znaleźć w topsellerze, race the wtcc game, który był w playu, czy jak mówł kolega wcześniej rfactor
|
|
|
Wszystkie te WTCC i GTR'y mają zero wspólnego z realistycznoscią. Jedynie TOCA z tych co wymieniłeś jako tako trzyma jakiś realizm w modelu jazdy. M60 pisze:Live For Speed mi się nie podoba wolałbym coś ciekawszego Applause To zastanów się. Chcesz coś ciekawego czy realistycznego ? Bo takiego to chyba nie dostaniesz (oprócz Richard Burns Rally nie znam chyba nic takiego). Nie znajdziesz też lepszego symulatora niż LFS. No, ale jak tam chcesz, Twój wybór przecież.
|
|
|
GTR nie jest realistyczne... to pograj w dwójke na trybie simulation.
|
|
|
moze coś podobne do NFS
|
|
|
Hipcio - grałem... Podobnie jak w WTCC też grałem.
M60 - nie ma realistycznych gier podobnych do NFS... Z modelu jazdy to już Burnout Paradise jest lepszy.
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
Jak według ciebie znawco-czesiu RACE 07 albo GTR nie jest realistyczne to ty nie wiesz co to symulacja ... Najlepszą grą-symulator z kategorii wyścigi - Rfactor i jego najlepsze modyfikacje (czyli te polecane przez portale poświęcone sim-racing'owi) , RACE '07+ dodatek GTR Evo , GTR2 (ten od sim-binu) , Richard Burns Rally (jeśli lubisz rajdy) i ewentualnie LFS który jakiś specjalnie udany nie jest. Na upartego można Toca : RD3 potraktować jako ... coś w co fajnie się jeździ na kierownicy (bo sim to żaden) .
|
|
|
Jeśli według ciebie znawco-Mati_ziomie, RACE i GTR jest realistyczne, to chyba w realistyczne ścigałki nie grałeś...
Poza tym - znów podważasz moje zdanie... Jaki ty jesteś dziwny. Miej sobie swoje zdanie, ale nie czepiaj się, synciu, mojego. Bo te twoje przechwałki "wiedzą" się już żałosne robią. Wielki znawca się znalazł od siedmiu boleści... Wszystko co ktoś napisze musi zostać przez ciebie skrytykowane. Weź się opanuj, bo nie robisz na nikim wrażenia.
|
|
|
Czesioooo pisze:Jeśli według ciebie znawco-Mati_ziomie, RACE i GTR jest realistyczne, to chyba w realistyczne ścigałki nie grałeś... Tylko że tym razem to dojebałeś kompletnie ... od 2 lat jeżdżę w różnych ligach Rfactora , odwiedzam forum sim-racing.pl , mam dość dobrą kierownice (nie jakiś tam vibration tylko prawdziwie dobrze DFGT) i raczej wiem co jest popierdółką a co jest rasowym simem. Polecam ci odwiedzić forum sim-racing.pl i napisać tam w tematach o race i GTR że to nierealistyczne gry a zapewniam , że dostaniesz 14 stron odpowiedzi na twoje idiotyczne zarzuty ... a na koniec zostaniesz zbanowany za szerzenie debilizmu . Jak chcesz to możemy się zmierzyć w Rfactor - ja na kierownicy , ty na padzie/klawiaturze , bez jakichkolwiek wspomagaczy - mod ? F1 '79 . O ile zakład że nawet nie uda ci się wyjechać z pitu w całości ?
|
|
|
Sunciu, nie znasz mnie... Nie wiesz w co grywam. Nie pierdol (sorry, ale chłopczyk mnie rozbraja) więc głupot i nie wyskakuj mi tu z jakimś forum, bo mało mnie to obchodzi... Nie powiedziałem, że rFactor nie jest realistyczny, sam w niego grałem dość długo. I powiem więcej - wyjazd pitów nie jest taki trudny (chyba, że tobie sprawia trudność, to nie wnikam...). Twój "staż" też jakoś na mnie wrażenia nie robi, podobnie jak przechwalanie się kierownicą. Tak, ja też mam, ale to nie powód do wychwalania i od razu jeżdżenia po kimś, kogo się nawet na oczy nie widziało (i nie widziało się jego umiejętności). Proponuję ci najpierw się opanować i nie podniecać się tak każdym moim postem, bo żyłka ci pęknie. Jak złapiesz troszkę pokory, przestaniesz się wywyższać i chwalić co to nie ty, to będzie można porozmawiać o wspólnym wyścigu. Póki co nie mamy o czym rozmawiać.
|
|
|
Czesioooo pisze:Sunciu, nie znasz mnie... Nie wiesz w co grywam. Nie pierdol (sorry, ale chłopczyk mnie rozbraja) więc głupot i nie wyskakuj mi tu z jakimś forum, bo mało mnie to obchodzi... Nie powiedziałem, że rFactor nie jest realistyczny, sam w niego grałem dość długo. I powiem więcej - wyjazd pitów nie jest taki trudny (chyba, że tobie sprawia trudność, to nie wnikam...). Twój "staż" też jakoś na mnie wrażenia nie robi, podobnie jak przechwalanie się kierownicą. Tak, ja też mam, ale to nie powód do wychwalania i od razu jeżdżenia po kimś, kogo się nawet na oczy nie widziało (i nie widziało się jego umiejętności). Proponuję ci najpierw się opanować i nie podniecać się tak każdym moim postem, bo żyłka ci pęknie. Jak złapiesz troszkę pokory, przestaniesz się wywyższać i chwalić co to nie ty, to będzie można porozmawiać o wspólnym wyścigu. Póki co nie mamy o czym rozmawiać. Gość w temacie pyta o realistyczne wyścigi . Ty twierdzisz że najbardziej realistyczne jest LFS i jednocześnie mówisz że GTR i Race '07 to nie są symulatory ... a później jeszcze twierdzisz że to tylko twoje zdanie . Mówiąc szczerze to pieprzysz po prostu głupoty i okłamujesz ludzi . Brakuje ci jakichkolwiek argumentów które potwierdziły by twoją "tezę" że R'07 i GTR nie są realistyczne - ja powiedziałem o forum i moim doświadczeniu z tymi grami , ty tylko przypierdalasz się do mnie bo nie wiesz co powiedzieć ... kto tu jest chłopczykiem z problemami ? A chwalę się DFGT bo to jeden z dowodów które pokazują że sim-racing traktuję bardziej poważnie niż inne gry .
|
|
|
Sam napisałeś, że twierdzę, iż to tylko moje zdanie. Mam prawo je wypowiedzieć. Nie podam ci argumentów, bo nie jesteś tego wart... Co bym nie napisał, to i tak się rzucisz. Będziesz próbował udowodnić mi, ze nie grałem w grę lub coś w tym stylu. Znam takich jak ty. Nie jeden raz spotykałem się z ludźmi uważającymi się za wszechwiedzących, a ty jak dla mnie jesteś jednym z nich. Po prostu nie dorosłeś do tego, by szanować zdanie innych. To, że powiedziałeś o forum i o "stażu" z grami, nie świadczy o poziomie twojej wiedzy. Nie mieć argumentów, a nie chcieć udowadniać swoich racji komuś, do kogo nie ma się szacunku, to dwie różne rzeczy. Zapamiętaj sobie to.
|
|
|
Filmik na temat sim-racingu już robię ... i ci udowodnię że się baaaardzo mylisz z tymi twoimi "moimi zdaniami" . Nie doceniasz wroga ...
|
|
|
Sądzisz, że jak zrobisz filmik na temat symulacji to to coś zmieni ? I że ja go w ogóle obejrzę ? Grubo się mylisz. Nie doceniasz mnie...  Pisz o chcesz, drażnij, obrażaj, ośmieszaj, wywyższaj się - to tylko pokaże twój poziom. Jak dla mnie temat głupiej gadki zamknięty.
|
|
|
Czesioooo pisze:Sądzisz, że jak zrobisz filmik na temat symulacji to to coś zmieni ? I że ja go w ogóle obejrzę ? Grubo się mylisz. Nie doceniasz mnie...  Pisz o chcesz, drażnij, obrażaj, ośmieszaj, wywyższaj się - to tylko pokaże twój poziom. Jak dla mnie temat głupiej gadki zamknięty. To co ty tutaj jeszcze robisz ? Nie chcesz dyskutować to po co tu jeszcze piszesz ? Forum dyskusyjne - ja dyskutuje ty pierdolisz smuty o tym jaki to ty jesteś ważny/mądry/dorosły i jakoś nie ma to żadnego związku z tym że podważyłem twoje zajebiście mądre stwierdzenie że GTR i RACE'07 to nierealistyczne gry . Powiedziałem że na sim-racing.pl by ciebie wyśmiali za takie poglądy a ty powiedziałeś że masz w dupie profesjonalistów ... kto tu się bawi w trolla ? Czyli jeśli ja dam tu zajebiście dobry argument to ty go po prostu zbagatelizujesz i dalej będziesz gadał brednie ? No troll jak się patrzy ...
|
|
Przyłączony: 2/27/2009 Posty: 828
|
Czesioooo- Poco gadać z idiotą? Kolegów nie ma, to taki dupek na forum wlezie i jest "Pro, że pyskuje do 8-9 lat starszych użytkowników?. Ja go poprostu ignoruje i tyle. Niech nabija posty "Jedynie, żeby nabić range, TaaaA". Ja sie przyznałem, że mam 13 lat a on?
Grzesiek- IGNORUJ!!!!!!!!
Edit: Zara się bedzie darł "jaki to ja jestem boski, a wy to buraki muhahaha"
|
|
|
Guest |