Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Problem ze starszymi grami ;/ Opcje
SamaelTDLoR
Wysłane: 3 czerwca 2010 23:25:25
Ranga: n00b
Grupy: Member

Przyłączony: 2/3/2010
Witajcie,
od pewnego czasu mam problem ze starszymi grami,np. takimi Fallout'ami...mam całą oryginalną kolekcję,zawsze chodziła bez zarzutu aż do przedwczoraj gdy zainstalowałem najnowsze sterowniki do mojego geforce 2 mx/mx 400
od tamtej pory obraz jest nieczytelny,zaburzony,pełno w nim różnokolorowych pikseli i innych, wydaje mi się że to wina sterownika,ale pewny nie jestem...
jedyną opcją jest to by ustawić tam we właściwościach zgodność z trybem 95 lub 98 i włączyć by działał w tej niskiej rozdzielczości i tylko w 256 kolorach, wtedy robił to jakoś domyślnie a teraz trzeba mu to włączać...nie pisałbym o tym gdyby nie jeden problem,często muszę zmienić okno i nagle z gry przełączam się np. na chwilę na gg lub okno wyszukiwarki, za pomocą komendy TAB + Ctrl
ale gdy wracam do gry znowu tą komendą lub klikając na zminimalizowany pasek to sytuacja się powtarza i znów obraz jest zaprószony...jedyną opcją jest ponowne uruchomienie gry...
proszę pomóżcie mi Applause(

Zaznaczam od razu że przeinstalowałem sterownik na starszy i grę zreinstalowałem i nadal to samo ;/
goOd_Master
Wysłane: 4 czerwca 2010 11:44:38

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 8/1/2009
a usunąłeś stary sterownik np. Driver cleanerem?

Kanał Youtube:
http://www.youtube.com/user/CyberMetan?feature=mhee
Let's Play'e z gier!!

Czesioooo
Wysłane: 4 czerwca 2010 13:01:28

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 9/14/2009
Popieram pytanie goOd_Master'a. Jeśli tak zrobiłeś i nadal nie działa poprawnie, to daj przywracanie systemu na datę przed zainstalowaniem sterownika. Albo graj w zgodności z 95/98 bez wychodzenia do przeglądarki/GG. Szczerze powiem, że ja staram się podczas gry wyłączać wszystko prócz samej gry. Zdziwiło mnie też to, co napisałeś z wychodzeniem do pulpitu, bo często gra później nie chce się uruchomić...

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Pawsik
Wysłane: 5 czerwca 2010 10:53:31

Przyłączony: 12/14/2008
Ja też kiedyś chciałem sobie pograć w pierwszego Colina i nic z tego nie wyszło. Gra nadaje się już tylko na śmietnik Applause

Gracz grający jedynie na PC Applause

Moje oryginalne gry na PC:
Splinter Cell: Chaos Theory, Battlestations: Midway, Ghost Recon Advanced Warfighter, Ford Racing 3, Sega Rally, Juiced 2, Agatha Christie: I Nie Było Już Nikogo, Syberia, Syberia II, Rally Trophy, Need for Speed: Underground 2, SimCity 4, FlatOut, Tony Hawk's Pro Skater 4, GT Legends, Colin McRae Rally, Warrior Kings, Jazz i Faust, Gilbert Goodman, Scrapland, Rally Championship, Richard Bours Rally, Stunt GP, Traffic Giant Gold, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 2, RC Cars, Silent Hunter II, Kapitan Pazur, MDK 2, Beach Volleyball, Deluxe Ski Jump 2.1, Wehikuł Czasu, Odyseja: W Poszukiwaniu Ulissesa, The Longest Journey: Najdłuższa Podróż, Era Futbolu 2002, Chris Sawyer's: Locomotioh, Broken Sword 4: Anioł Śmierci, Rush for Berlin, Trainz Classics, Overclocked.
kmpt
Wysłane: 5 czerwca 2010 16:56:27

Przyłączony: 9/20/2007
Wystarczy przeinstalować sterowniki na starsze i nadal będzie działać. Miałem podobny problem z pierwszą częścią Black&White i downgrade sterowników do karty graficznej rozwiązał sprawę błędów w grafice.

CPU: Athlon 64 X2 3800+ 2Ghz @ 2,5Ghz 1,300V cooled by AC Freezer XTREME MOBO: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D RAM: 4x512 DDR 2.5-2-2-6 VGA: Gainward GeForce 9600GT 650/1625/900 @ 720/1825/1000 HDD: Seagate Barracuda 7200.7 120GB DVD: ASUS DVD-E616A2 PSU: ModeCom MC-350 CASE:CoolerMaster Elite 330 + SilentiumPC Zephyr 120mm
Czesioooo
Wysłane: 5 czerwca 2010 20:47:58

kmpt, ale przecież autor napisał, ze zainstalował ponownie stare sterowniki. Chyba nie doczytałeś do końca.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
kmpt
Wysłane: 8 czerwca 2010 08:46:50

Przyłączony: 9/20/2007
Swą wypowiedź kierowałem do Pana u góry, tj. Pawsika Applause. Autorowi tematu dobrze doradziliście, więc nie mam nic do dodania ;P.

CPU: Athlon 64 X2 3800+ 2Ghz @ 2,5Ghz 1,300V cooled by AC Freezer XTREME MOBO: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D RAM: 4x512 DDR 2.5-2-2-6 VGA: Gainward GeForce 9600GT 650/1625/900 @ 720/1825/1000 HDD: Seagate Barracuda 7200.7 120GB DVD: ASUS DVD-E616A2 PSU: ModeCom MC-350 CASE:CoolerMaster Elite 330 + SilentiumPC Zephyr 120mm
Cichy40
Wysłane: 3 lipca 2010 17:42:38
Ranga: Młody padawan

Przyłączony: 10/1/2009
Witam.Też mam problem ze starą grą Arthur`s Knights : Rycerze króla Artura.
Po uruchomieniu w trybie zgodności z windows 95 lub 98 wszystko jest ok do momentu wyboru "Nowa gra" wtedy po chwili pojawia się komunikat o problemie z ARTHKINA.EXE i zamknięciu programu.
Mam windows XP Home +3SP,odinstalowanie service packa nic nie dało,sterowniki najnowsze do karty i direct X też.
może ktoś wie jak to uruchomić ? żadnego patcha nie znalazłem.(Gra jest orginalna system też Applause )
Czesioooo
Wysłane: 3 lipca 2010 18:17:48

Może spróbuj w ogóle bez trybu zgodności... Applause Warto zobaczyć.

Cichy40
Wysłane: 3 lipca 2010 19:14:22
Ranga: Młody padawan

Przyłączony: 10/1/2009
Czesioooo pisze:
Może spróbuj w ogóle bez trybu zgodności... Applause Warto zobaczyć.
Próbowałem,bez efektu.
Ciapek666
Wysłane: 8 lipca 2010 22:32:16

Przyłączony: 1/17/2008
może masz po prostu system zaśmiecony? Próbowałeś przeinstalować grę? Albo format i wtedy jeszcze raz zainstalować grę? To wszystko co przychodzi mi do głowy. Warto spróbować wszystkiego bo u mnie to już różne dziwne rzeczy działy się z grami i jeszcze dziwniejsze były rozwiązania tych problemówApplause
Wodzu69
Wysłane: 11 lipca 2010 16:45:33
Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 6/19/2010
Ja ma taki problem z GTA I: pojawia się logo R* a potem wraca wszystko do pulpitu Applause Ktoś wie co może być nie tak?

"Jeśli chcesz wiedzieć, jaka będzie przyszłość, wyobraź sobie but depczący ludzką twarz, wiecznie!" - George Orwell
Czesioooo
Wysłane: 11 lipca 2010 17:03:53

Ta. Ustaw tryb zgodności z Windows 95/98.

Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum