|
|
Ranga: n00b Grupy: Member
Przyłączony: 2/3/2010 Posty: 5
|
Witajcie, od pewnego czasu mam problem ze starszymi grami,np. takimi Fallout'ami...mam całą oryginalną kolekcję,zawsze chodziła bez zarzutu aż do przedwczoraj gdy zainstalowałem najnowsze sterowniki do mojego geforce 2 mx/mx 400 od tamtej pory obraz jest nieczytelny,zaburzony,pełno w nim różnokolorowych pikseli i innych, wydaje mi się że to wina sterownika,ale pewny nie jestem... jedyną opcją jest to by ustawić tam we właściwościach zgodność z trybem 95 lub 98 i włączyć by działał w tej niskiej rozdzielczości i tylko w 256 kolorach, wtedy robił to jakoś domyślnie a teraz trzeba mu to włączać...nie pisałbym o tym gdyby nie jeden problem,często muszę zmienić okno i nagle z gry przełączam się np. na chwilę na gg lub okno wyszukiwarki, za pomocą komendy TAB + Ctrl ale gdy wracam do gry znowu tą komendą lub klikając na zminimalizowany pasek to sytuacja się powtarza i znów obraz jest zaprószony...jedyną opcją jest ponowne uruchomienie gry... proszę pomóżcie mi  ( Zaznaczam od razu że przeinstalowałem sterownik na starszy i grę zreinstalowałem i nadal to samo ;/
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 8/1/2009 Posty: 716
|
a usunąłeś stary sterownik np. Driver cleanerem?
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Popieram pytanie goOd_Master'a. Jeśli tak zrobiłeś i nadal nie działa poprawnie, to daj przywracanie systemu na datę przed zainstalowaniem sterownika. Albo graj w zgodności z 95/98 bez wychodzenia do przeglądarki/GG. Szczerze powiem, że ja staram się podczas gry wyłączać wszystko prócz samej gry. Zdziwiło mnie też to, co napisałeś z wychodzeniem do pulpitu, bo często gra później nie chce się uruchomić...
|
|
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
Ja też kiedyś chciałem sobie pograć w pierwszego Colina i nic z tego nie wyszło. Gra nadaje się już tylko na śmietnik 
|
|
Przyłączony: 9/20/2007 Posty: 344
|
Wystarczy przeinstalować sterowniki na starsze i nadal będzie działać. Miałem podobny problem z pierwszą częścią Black&White i downgrade sterowników do karty graficznej rozwiązał sprawę błędów w grafice.
|
|
|
kmpt, ale przecież autor napisał, ze zainstalował ponownie stare sterowniki. Chyba nie doczytałeś do końca.
|
|
Przyłączony: 9/20/2007 Posty: 344
|
Swą wypowiedź kierowałem do Pana u góry, tj. Pawsika  . Autorowi tematu dobrze doradziliście, więc nie mam nic do dodania ;P.
|
|
Ranga: Młody padawan Grupy: Member
Przyłączony: 10/1/2009 Posty: 14
|
Witam.Też mam problem ze starą grą Arthur`s Knights : Rycerze króla Artura. Po uruchomieniu w trybie zgodności z windows 95 lub 98 wszystko jest ok do momentu wyboru "Nowa gra" wtedy po chwili pojawia się komunikat o problemie z ARTHKINA.EXE i zamknięciu programu. Mam windows XP Home +3SP,odinstalowanie service packa nic nie dało,sterowniki najnowsze do karty i direct X też. może ktoś wie jak to uruchomić ? żadnego patcha nie znalazłem.(Gra jest orginalna system też  )
|
|
|
Może spróbuj w ogóle bez trybu zgodności...  Warto zobaczyć.
|
|
Ranga: Młody padawan Grupy: Member
Przyłączony: 10/1/2009 Posty: 14
|
Czesioooo pisze:Może spróbuj w ogóle bez trybu zgodności...  Warto zobaczyć. Próbowałem,bez efektu.
|
|
Przyłączony: 1/17/2008 Posty: 571
|
może masz po prostu system zaśmiecony? Próbowałeś przeinstalować grę? Albo format i wtedy jeszcze raz zainstalować grę? To wszystko co przychodzi mi do głowy. Warto spróbować wszystkiego bo u mnie to już różne dziwne rzeczy działy się z grami i jeszcze dziwniejsze były rozwiązania tych problemów
|
|
Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/19/2010 Posty: 114
|
Ja ma taki problem z GTA I: pojawia się logo R* a potem wraca wszystko do pulpitu  Ktoś wie co może być nie tak?
|
|
|
Ta. Ustaw tryb zgodności z Windows 95/98.
|
|
|
Guest |