Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Gry Electronic Arts Opcje
piteroo23
Wysłane: 24 lutego 2010 15:48:17
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia
Grupy: Member

Przyłączony: 7/20/2009
Według mnie gry EA mogły być tańsze ponieważ nikt nie chciał by płacić 50zł najtaniej za grę co ma 4 lata od premiery. Myślę że nikt by na tym nie stracił a byłoby zdecydowanie lepiej...
LuckyKiller
Wysłane: 24 lutego 2010 16:52:48

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 3/20/2009
W ogóle nigdy nie lubiłem EA a ostatnio tracą cały czas w moich oczach. To ceny to zamykanie serwerów to jakieś głupie zabezpieczenia... Słabo.

UP THE IRONS!
Neelah
Wysłane: 24 lutego 2010 17:09:49

Przyłączony: 7/19/2008
EA to straszna komercha ~~

Mickey666
Wysłane: 24 lutego 2010 17:19:57

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 11/13/2008
Zgadzam się. Ta ich tania seria powinna być trochę tańsza. Na allegro bywają gry z EA Classics po 30zł jak Most Wanted czy Władca Pierścieni: Podbój ale dość rzadko.

foidek
Wysłane: 24 lutego 2010 17:30:58

Przyłączony: 6/14/2008
Neelah pisze:
EA to straszna komercha ~~

Co prawda to prawda, ale pozostali wydawcy aniołkami też nie są. Raczej nikt nie tworzy gier ot tak dla urzeczywistnienia swojej artystycznej wizji.

Jakby ktoś interesował się fotografią to zapraszam: http://www.flickr.com/photos/foidek/
piteroo23
Wysłane: 24 lutego 2010 19:07:40
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 7/20/2009
Gry są spoko mnie też trochę denerwuję że gdzie patrzę to EA. Jakoś Cd projekt puszcza ze swojej serii gry za 20 zł...
krol500
Wysłane: 24 lutego 2010 20:03:46

Przyłączony: 4/6/2009
nie porownoj Cd Projekt a Ea. Ja tam wole ubisoft. A ea leci na kase i tyle.

Szymon22
Wysłane: 24 lutego 2010 20:09:16

Przyłączony: 4/18/2008
Gry w seri EA Classic są dobre a można i nawet powiedzieć że bardzo dobre ale 50 zł za taką gre jak "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" to jednak trochę zadużo. Mogli by zrobić jakąś nową tańszą serie na tak stare gry.

Neelah
Wysłane: 24 lutego 2010 21:35:43

Przyłączony: 7/19/2008
EA robi dużo gier dupiatych, pod znana marke ktora i tak aim zapewni dochod (NFS: undercover itd)
Blizzard robi gry rzadko, dlugo, ale jak juz zrobi... ;+)
Ubisoft też lubie

Czesioooo
Wysłane: 26 lutego 2010 21:59:27

Przyłączony: 9/14/2009
Według mnie natomiast, EA robi bardzo dobre gry. Fakt, ceny biorą z kosmosu, ale to już inna sprawa. Odwalają kawał dobrej roboty przy grach. Jednak zgodzę się, że niektóre gry są kiczowate, a mimo to ich cena waha się na poziomie 50zł, po kilku latach. To niestety smutne, ale prawdziwe. Od jakiegoś czasu są robione promocje na www.gramer.pl, w których można kupić 2 gry EA w cenie jednej. Płacisz za jedną, a drugą masz za 1 grosz. To jest według mnie dosyć ciekawe rozwiązanie. Ostatnio kupiłem 4 gry płacąc za 2. Koszt, który musiałbym zapłacić za kupno tych gier osobno, wyszedłby ok 50zł większy.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Mati_ziom
Wysłane: 27 lutego 2010 09:54:35

Przyłączony: 12/25/2007
A co mnie obchodzi że robią lipne gry ? Nie kupuję ich , wy najwidoczniej też ich nie kupujecie więc po co się czepiać? Mają z tego pieniądze - niech sobie wydają.

Co do ceny "EA Classic" - wiecie kiedy cena gry spada ? Wtedy kiedy popyt na nią jest na tyle mały że decyzja o "przecenie" będzie bardziej opłacalna niż dalsza sprzedać w "starej" cenie . A więc gry pokroju L4D , Mirror's Edge , Burnout czy szmelcowaty NFS sprzedają się na tyle dobrze że EA nie chce ich wrzucić do jeszcze tańszej serii bo to spowodowało by jedynie utratę . Dlaczego gry na PS2 i samo PS2 jest sprzedawane ? Bo wciąż jest popularne , zmiana ceny nie dała by żadnych korzyści .
@Krol500 - Ubi to przecież prawi obrońcy graczy ... wydawanie zakończenia gry w formie płatnego DLC czy choćby konieczność stałego połączenia z internetem podczas zabawy off-line - to się nazywa dobroczynność dla gracza - a nie jakiś tam bzdurny steam czy brak dedyków ! Applause
Czesioooo
Wysłane: 27 lutego 2010 10:51:40

Mati_ziom pisze:
wy najwidoczniej też ich nie kupujecie

Mylisz się. Kupuję i mimo to sądzę, że przesadzają z cenami kilkuletnich gier.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Mati_ziom
Wysłane: 27 lutego 2010 11:04:40

Przyłączony: 12/25/2007
Mówię o lipnych grach - czytaj proszę ze zrozumieniem .
Czesioooo
Wysłane: 27 lutego 2010 11:31:43

Rzeczywiście. Sorka, mój błąd. Źle zinterpretowałem.

Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum