|
|
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 7/20/2009 Posty: 36
|
Według mnie gry EA mogły być tańsze ponieważ nikt nie chciał by płacić 50zł najtaniej za grę co ma 4 lata od premiery. Myślę że nikt by na tym nie stracił a byłoby zdecydowanie lepiej...
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,124
|
W ogóle nigdy nie lubiłem EA a ostatnio tracą cały czas w moich oczach. To ceny to zamykanie serwerów to jakieś głupie zabezpieczenia... Słabo.
|
|
Przyłączony: 7/19/2008 Posty: 1,589
|
EA to straszna komercha ~~
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 11/13/2008 Posty: 362
|
Zgadzam się. Ta ich tania seria powinna być trochę tańsza. Na allegro bywają gry z EA Classics po 30zł jak Most Wanted czy Władca Pierścieni: Podbój ale dość rzadko.
|
|
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
Neelah pisze:EA to straszna komercha ~~ Co prawda to prawda, ale pozostali wydawcy aniołkami też nie są. Raczej nikt nie tworzy gier ot tak dla urzeczywistnienia swojej artystycznej wizji.
|
|
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 7/20/2009 Posty: 36
|
Gry są spoko mnie też trochę denerwuję że gdzie patrzę to EA. Jakoś Cd projekt puszcza ze swojej serii gry za 20 zł...
|
|
Przyłączony: 4/6/2009 Posty: 565
|
nie porownoj Cd Projekt a Ea. Ja tam wole ubisoft. A ea leci na kase i tyle.
|
|
Przyłączony: 4/18/2008 Posty: 360
|
Gry w seri EA Classic są dobre a można i nawet powiedzieć że bardzo dobre ale 50 zł za taką gre jak "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" to jednak trochę zadużo. Mogli by zrobić jakąś nową tańszą serie na tak stare gry.
|
|
Przyłączony: 7/19/2008 Posty: 1,589
|
EA robi dużo gier dupiatych, pod znana marke ktora i tak aim zapewni dochod (NFS: undercover itd) Blizzard robi gry rzadko, dlugo, ale jak juz zrobi... ;+) Ubisoft też lubie
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Według mnie natomiast, EA robi bardzo dobre gry. Fakt, ceny biorą z kosmosu, ale to już inna sprawa. Odwalają kawał dobrej roboty przy grach. Jednak zgodzę się, że niektóre gry są kiczowate, a mimo to ich cena waha się na poziomie 50zł, po kilku latach. To niestety smutne, ale prawdziwe. Od jakiegoś czasu są robione promocje na www.gramer.pl, w których można kupić 2 gry EA w cenie jednej. Płacisz za jedną, a drugą masz za 1 grosz. To jest według mnie dosyć ciekawe rozwiązanie. Ostatnio kupiłem 4 gry płacąc za 2. Koszt, który musiałbym zapłacić za kupno tych gier osobno, wyszedłby ok 50zł większy.
|
|
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
A co mnie obchodzi że robią lipne gry ? Nie kupuję ich , wy najwidoczniej też ich nie kupujecie więc po co się czepiać? Mają z tego pieniądze - niech sobie wydają. Co do ceny "EA Classic" - wiecie kiedy cena gry spada ? Wtedy kiedy popyt na nią jest na tyle mały że decyzja o "przecenie" będzie bardziej opłacalna niż dalsza sprzedać w "starej" cenie . A więc gry pokroju L4D , Mirror's Edge , Burnout czy szmelcowaty NFS sprzedają się na tyle dobrze że EA nie chce ich wrzucić do jeszcze tańszej serii bo to spowodowało by jedynie utratę . Dlaczego gry na PS2 i samo PS2 jest sprzedawane ? Bo wciąż jest popularne , zmiana ceny nie dała by żadnych korzyści . @Krol500 - Ubi to przecież prawi obrońcy graczy ... wydawanie zakończenia gry w formie płatnego DLC czy choćby konieczność stałego połączenia z internetem podczas zabawy off-line - to się nazywa dobroczynność dla gracza - a nie jakiś tam bzdurny steam czy brak dedyków !
|
|
|
Mati_ziom pisze:wy najwidoczniej też ich nie kupujecie Mylisz się. Kupuję i mimo to sądzę, że przesadzają z cenami kilkuletnich gier.
|
|
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
Mówię o lipnych grach - czytaj proszę ze zrozumieniem .
|
|
|
Rzeczywiście. Sorka, mój błąd. Źle zinterpretowałem.
|
|
|
Guest |