Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Test Drive Opcje
Blinzzy
Wysłane: 24 stycznia 2010 12:40:59
Ranga: Prawie mistrzunio
Grupy: Member

Przyłączony: 1/23/2010
No właśnie, co sądzicie o tej grze? Jak dla mnie to w Test Drive jest najbardziej realistyczny styl jazdy spośród wszystkich gier.

Czesioooo
Wysłane: 24 stycznia 2010 12:48:45

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 9/14/2009
Zgadzam się. Najbardziej realistyczny model jazdy i ogromne, otwarte miasto. Dobra grafika i mnóstwo samochodów i motocykli. Do tego wiele patchy na Internecie, dodających pojazdy. Według mnie najlepsza gra samochodowa. To jakby GTA tylko, że samochodowe. Ciągle mamy do czynienia z innymi autami, możemy się ścigać kiedy chcemy. Naprawdę gra godna polecenia ! Jak dla mnie - najlepsza jaka powstała dotychczas. (nie wliczając GRID'a i DiRT'a, ale to gry rajdowe/wyscigowe, a TDU jest grą swobodną)

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Spyker
Wysłane: 24 stycznia 2010 13:00:48

Przyłączony: 9/25/2009
Czesioooo - Co do grafiki mam pewnie zastrzeżenia na PC strasznie kanciasta była grafika. Na konsolach dużo lepiej wyglądała. Co do otwartości to zgadzam się duży teren działania taki World of Warcraft powiedzmy Applause
Czesioooo
Wysłane: 24 stycznia 2010 13:04:57

Spyker nie zgadzam się. Grafika nie była kanciasta. Chyba, że na niskich detalach. Ja grałem na najwyższych bardzo długo i nie widziałem tej "kanciastości". Pojazdy były świetnie zaprojektowane. O kanciastości można mówić tylko chyba w tych samochodach neutralnych, które no... fakt, były kanciaste. Takie pudełka na ruszających się kółkach. Ale to chyba jedyny mankament w grafice.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
LuckyKiller
Wysłane: 24 stycznia 2010 13:37:01

Przyłączony: 3/20/2009
http://www.playpc.pl/forum/forum,pt20821_Test-Drive-Unlimited.aspx
ERROR: Temat już istnieje. Applause A co to grafy to jest bardzo ładna.

UP THE IRONS!
Spyker
Wysłane: 24 stycznia 2010 13:40:27

No to Ghoran musi skasować jeden z tematów. Applause
Blinzzy
Wysłane: 12 lutego 2010 19:04:05
Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 1/23/2010
Ja grając na maxed out nie zauważyłem żadnej kanciastości poza tymi samochodami neutralnymi tak jak Czesioooo napisał.

Wrc
Wysłane: 15 lipca 2010 18:26:47
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 8/17/2009
Witam! Mam pytanie, czy test drive unlimited wymaga stałego połączenia z internetem,ponieważ mam zamiar go kupic ale niestety nie mam jeszcze (podkreślam jeszcze) internetu a to napisałem przez telefon.

Mój komputer intel 2.83 Ghz RAM 4GB Karta graf. Geforce 220 gt w tym monitor Samsung 2233sn i głośniki Creative a200
RATUJ FORUM PLAY-A!!!
Wrc
Wysłane: 16 lipca 2010 14:10:38

Bardzo proszę o pomoc.

Mój komputer intel 2.83 Ghz RAM 4GB Karta graf. Geforce 220 gt w tym monitor Samsung 2233sn i głośniki Creative a200
RATUJ FORUM PLAY-A!!!
Hipopotam_C47
Wysłane: 16 lipca 2010 14:40:10

Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio

Przyłączony: 4/8/2009
RACZEJ NIE, ALE DOKŁADNIE TO JA TEGO NIE PAMIĘTAM.

LuckyKiller
Wysłane: 16 lipca 2010 15:21:36

Przyłączony: 3/20/2009
Wrc pisze:
Witam! Mam pytanie, czy test drive unlimited wymaga stałego połączenia z internetem,ponieważ mam zamiar go kupic ale niestety nie mam jeszcze (podkreślam jeszcze) internetu a to napisałem przez telefon.

Jeśli stworzysz profil on-line będziesz musiał cały czas być podłączony do neta ale jeśli stworzysz profil off-line to nie będzie z internetem żadnego problemu. Applause

UP THE IRONS!
Wrc
Wysłane: 16 lipca 2010 17:53:20

Dzieki. Bo kiedyś ,,zgrzeszyłem" i kupiłem cd-action. Przeczytałem tam relacje z e3 i opis test drive 2 i pisało tam ,, tak jak w jedynce można grać offline (czy coś w tym stylu) i dane użytkownika bedą przechowywane na serwerach atari"

RATUJ FORUM PLAY-A!!!
Mati_ziom
Wysłane: 17 lipca 2010 18:41:55

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 12/25/2007
Jeśli chodzi o model jazdy to absolutnie nie zgadzam się z tezą jakoby był on realistyczny ... jest zbyt bardzo uproszczony . Taki model jest raczej zrobiony w taki sposób żeby dać nam tylko uczucie ujarzmiania kilkuset konnej bestii . Założę się że 95% graczy TDU po próbie zrobienia tego samego z prawdziwym Lambo albo Ferrari po prostu skończyła by w rowie albo na słupie . Oczywiście nie twiedzę że wymiatacze symulatorów byli by mistrzami prawdziwej kierownicy (chociaż i tacy są ...) ale uważam że model jazdy TDU jest po prostu przyjemny ... nie realistyczny .
Czesioooo
Wysłane: 18 lipca 2010 13:12:11

Mati_ziom - patrząc na inne gry tego typu to TDU jest realistyczny. I to nawet bardzo. Oczywiście Live For Speed'owi do pięt nie dorasta, ale to już inna bajka.

Czesioooo
Wysłane: 28 lipca 2010 13:21:44

Mam mały (ogromny...) problem. Dzisiaj wreszcie przyszedł mój upragniony od dawna TDU. Rozradowany zainstalowałem go i zacząłem grać. Po kilku minutach gry na ekranie zaczęły pojawiać się kolorowe paski, trawa z gry zaczęła na drogę wyskakiwać, aż w końcu nie było nic widać prócz tych pasków. Miał ktoś kiedyś taki problem ? Ponoć z niektórymi kartami GeForce są takie problemy ale nie doszukałem się rozwiązania (moja karta to Gainward GeForce GTX 470). Proszę o pomoc !

Mati_ziom
Wysłane: 28 lipca 2010 15:41:35

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 12/25/2007
A poinstalowałeś patche z płytki ? Jak coś to spróbuj zmniejszyć detale w samych sterownikach .
Czesioooo
Wysłane: 28 lipca 2010 17:31:24

Na płycie była tylko gra w wersji 1.66a (czyli z najnowszym patchem) i dodatek Megapack. Próbowałem już na samym początku wielu konfiguracji. Zmiana poziomu detali, rozdzielczości i odświeżania nic początkowo nie dała. Zainstalowałem grę na kompie brata. To samo. Zmieniłem jednak rozdzielczość na 1024x768 - tak jak była początkowo. Okazało się, że już się nie pojawiają paski. Czy to możliwe, że gra obsługuje tylko rozdzielczość 1024x768 ? Trochę to dziwne, że przy większych rozdziałkach tak się dzieje, a przy tak małej nie. A kompa bądź co bądź mam dosyć dobrego... No cóż. Będę musiał grać na 1024x768. I powiem szczerze, że wcale nie jest zła taka rozdzielczość. Wszystko jest tak samo wyraźne jak przy moich 1440x900... Trochę dziwne, ale dla mnie to bez różnicy, jeśli jakość się nie zmienia. Także problem uważam za rozwiązany. Zmiana rozdzielczości na 1024x768 pomogła.

Wrc
Wysłane: 27 września 2010 16:03:00

Ostatnio kupiłem tdu i gram w niego czasem grafika sie zachlysta i blokuje na 2-3 sec. Komputer mam opisany w podpisie i mam system windows7. Jak go zoptymalizowac?

RATUJ FORUM PLAY-A!!!
FlyeThemoon1989
Wysłane: 28 września 2010 20:29:26
Ranga: Młody padawan

Przyłączony: 6/15/2008
Możesz spróbować wyłączyć spadające Liście i inne te bajery powinno ci już tak nie klatkować, ewetułanie wyłączyć ruch uliczny to powinno już dać jakiś efekt.
Spyker
Wysłane: 22 grudnia 2010 14:19:14

test drive 2 rządzi polecam świetna gra.
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum