|
|
Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 1/23/2010 Posty: 132
|
No właśnie, co sądzicie o tej grze? Jak dla mnie to w Test Drive jest najbardziej realistyczny styl jazdy spośród wszystkich gier.
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Zgadzam się. Najbardziej realistyczny model jazdy i ogromne, otwarte miasto. Dobra grafika i mnóstwo samochodów i motocykli. Do tego wiele patchy na Internecie, dodających pojazdy. Według mnie najlepsza gra samochodowa. To jakby GTA tylko, że samochodowe. Ciągle mamy do czynienia z innymi autami, możemy się ścigać kiedy chcemy. Naprawdę gra godna polecenia ! Jak dla mnie - najlepsza jaka powstała dotychczas. (nie wliczając GRID'a i DiRT'a, ale to gry rajdowe/wyscigowe, a TDU jest grą swobodną)
|
|
Przyłączony: 9/25/2009 Posty: 7,100
|
Czesioooo - Co do grafiki mam pewnie zastrzeżenia na PC strasznie kanciasta była grafika. Na konsolach dużo lepiej wyglądała. Co do otwartości to zgadzam się duży teren działania taki World of Warcraft powiedzmy
|
|
|
Spyker nie zgadzam się. Grafika nie była kanciasta. Chyba, że na niskich detalach. Ja grałem na najwyższych bardzo długo i nie widziałem tej "kanciastości". Pojazdy były świetnie zaprojektowane. O kanciastości można mówić tylko chyba w tych samochodach neutralnych, które no... fakt, były kanciaste. Takie pudełka na ruszających się kółkach. Ale to chyba jedyny mankament w grafice.
|
|
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,124
|
|
|
|
No to Ghoran musi skasować jeden z tematów.
|
|
Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 1/23/2010 Posty: 132
|
Ja grając na maxed out nie zauważyłem żadnej kanciastości poza tymi samochodami neutralnymi tak jak Czesioooo napisał.
|
|
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 8/17/2009 Posty: 79
|
Witam! Mam pytanie, czy test drive unlimited wymaga stałego połączenia z internetem,ponieważ mam zamiar go kupic ale niestety nie mam jeszcze (podkreślam jeszcze) internetu a to napisałem przez telefon.
|
|
|
Bardzo proszę o pomoc.
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 4/8/2009 Posty: 216
|
RACZEJ NIE, ALE DOKŁADNIE TO JA TEGO NIE PAMIĘTAM.
|
|
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,124
|
Wrc pisze:Witam! Mam pytanie, czy test drive unlimited wymaga stałego połączenia z internetem,ponieważ mam zamiar go kupic ale niestety nie mam jeszcze (podkreślam jeszcze) internetu a to napisałem przez telefon. Jeśli stworzysz profil on-line będziesz musiał cały czas być podłączony do neta ale jeśli stworzysz profil off-line to nie będzie z internetem żadnego problemu. 
|
|
|
Dzieki. Bo kiedyś ,,zgrzeszyłem" i kupiłem cd-action. Przeczytałem tam relacje z e3 i opis test drive 2 i pisało tam ,, tak jak w jedynce można grać offline (czy coś w tym stylu) i dane użytkownika bedą przechowywane na serwerach atari"
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
Jeśli chodzi o model jazdy to absolutnie nie zgadzam się z tezą jakoby był on realistyczny ... jest zbyt bardzo uproszczony . Taki model jest raczej zrobiony w taki sposób żeby dać nam tylko uczucie ujarzmiania kilkuset konnej bestii . Założę się że 95% graczy TDU po próbie zrobienia tego samego z prawdziwym Lambo albo Ferrari po prostu skończyła by w rowie albo na słupie . Oczywiście nie twiedzę że wymiatacze symulatorów byli by mistrzami prawdziwej kierownicy (chociaż i tacy są ...) ale uważam że model jazdy TDU jest po prostu przyjemny ... nie realistyczny .
|
|
|
Mati_ziom - patrząc na inne gry tego typu to TDU jest realistyczny. I to nawet bardzo. Oczywiście Live For Speed'owi do pięt nie dorasta, ale to już inna bajka.
|
|
|
Mam mały (ogromny...) problem. Dzisiaj wreszcie przyszedł mój upragniony od dawna TDU. Rozradowany zainstalowałem go i zacząłem grać. Po kilku minutach gry na ekranie zaczęły pojawiać się kolorowe paski, trawa z gry zaczęła na drogę wyskakiwać, aż w końcu nie było nic widać prócz tych pasków. Miał ktoś kiedyś taki problem ? Ponoć z niektórymi kartami GeForce są takie problemy ale nie doszukałem się rozwiązania (moja karta to Gainward GeForce GTX 470). Proszę o pomoc !
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
A poinstalowałeś patche z płytki ? Jak coś to spróbuj zmniejszyć detale w samych sterownikach .
|
|
|
Na płycie była tylko gra w wersji 1.66a (czyli z najnowszym patchem) i dodatek Megapack. Próbowałem już na samym początku wielu konfiguracji. Zmiana poziomu detali, rozdzielczości i odświeżania nic początkowo nie dała. Zainstalowałem grę na kompie brata. To samo. Zmieniłem jednak rozdzielczość na 1024x768 - tak jak była początkowo. Okazało się, że już się nie pojawiają paski. Czy to możliwe, że gra obsługuje tylko rozdzielczość 1024x768 ? Trochę to dziwne, że przy większych rozdziałkach tak się dzieje, a przy tak małej nie. A kompa bądź co bądź mam dosyć dobrego... No cóż. Będę musiał grać na 1024x768. I powiem szczerze, że wcale nie jest zła taka rozdzielczość. Wszystko jest tak samo wyraźne jak przy moich 1440x900... Trochę dziwne, ale dla mnie to bez różnicy, jeśli jakość się nie zmienia. Także problem uważam za rozwiązany. Zmiana rozdzielczości na 1024x768 pomogła.
|
|
|
Ostatnio kupiłem tdu i gram w niego czasem grafika sie zachlysta i blokuje na 2-3 sec. Komputer mam opisany w podpisie i mam system windows7. Jak go zoptymalizowac?
|
|
Ranga: Młody padawan Grupy: Member
Przyłączony: 6/15/2008 Posty: 29
|
Możesz spróbować wyłączyć spadające Liście i inne te bajery powinno ci już tak nie klatkować, ewetułanie wyłączyć ruch uliczny to powinno już dać jakiś efekt.
|
|
|
test drive 2 rządzi polecam świetna gra.
|
|
|
Guest |