Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Seria Gothic + Risen Opcje
KamZ123
Wysłane: 22 listopada 2009 10:31:12

Ranga: Mistrzunio
Grupy: Member

Przyłączony: 7/27/2009
Tak, jak w tytule - który z Gothików (lub RISEN) podobał wam się najbardziej ? Wyraźcie się!

Wg mnie najlepszy jest Gothic 1 + Mroczne Tajemnice.

Jakub1996
Wysłane: 22 listopada 2009 12:10:43

Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 7/14/2009
No ja najbardziej lubię Gothic 2+Noc Kruka,bo akurat od niego zacząłem przygodę z tą serią.A tak pozatym bardzo mi się spodobała fabuła,pózniej jeszcze zacząłem przechodzić Gothic-a 1 + Mroczne Tajemnice,następnie przeszedłem Gothic 2 z dodatkiem,pózniej przyszedł czas na Gothica-3.
Spyker
Wysłane: 23 listopada 2009 15:22:03

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 9/25/2009
Gothic 2 najlepsza część jak dla mnie. Risen 8/10 oczekiwałem trochę więcej, ale będzie więcej gier tego typu więc będzie dobrze(raczej).
MrHush
Wysłane: 25 listopada 2009 22:28:35

Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio

Przyłączony: 10/29/2009
Gothic porwał mnie na wiele lat. Pamiętam jak bodajże w połowie 2002 roku kolega przyniósł mi do przetestowania między innymi demo Gothica. Byłem zafascynowany. Po niedługim czasie sprawiłem sobie pełną wersję. Do dzisiaj przynajmniej raz w roku odpalam zarówno pierwszą jak i drugą część z dodatkiem. Chyba się zrobiłem zagorzałym fanatykiem. Trzecią część posiadam od mniej więcej 2 lat. I przyznam się, że jej nawet nie zainstalowałem do tego czasu. Być może zraziłem się ogólną opinią oraz ocenami. No cóż. Kiedyś musi być ten pierwszy raz Applause
kulkaPLAY
Wysłane: 29 listopada 2009 19:30:50

Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 11/25/2009
naj lepszy Gothic1
Neelah
Wysłane: 29 listopada 2009 20:00:24

Przyłączony: 7/19/2008
kulkaPLAY pisze:
super że jest Gothic bo tak bym nie miał co robić

Grunt to zrozumiałe zdanie ; D

Czesioooo
Wysłane: 29 listopada 2009 20:35:21

Przyłączony: 9/14/2009
kulkaPLAY pisze:
to dobrze czy zile

Bardzo "zile"... Po 1. Twoja wypowiedź była raczej bezcelowa. Temat jest o tym, która część Gothic'a jest dla Ciebie najlepsza, a nie o tym co by było, gdyby nie było Gothic'a... Po 2. Takie pytania "to dobrze czy zile" to na PW i bez błędów się pisze... Po 3. Żeby nie robić OffTopu dla mnie najlepszą częścią jest Gothic 2. Dobra grafika (choć już troszkę przestarzała), znakomita fabuła i system walki. Otwarty, duży świat. Wedlug mnie najlepsza część.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
goOd_Master
Wysłane: 30 listopada 2009 17:27:33

Przyłączony: 8/1/2009
Najlepszy jest Risen, w Gothicki nie grałem, ale raczej by mnie nie ,,wciągnęły"

Kanał Youtube:
http://www.youtube.com/user/CyberMetan?feature=mhee
Let's Play'e z gier!!

Neelah
Wysłane: 30 listopada 2009 19:35:35

Przyłączony: 7/19/2008
goOd_Master pisze:
Najlepszy jest Risen, w Gothicki nie grałem, ale raczej by mnie nie ,,wciągnęły"

Czemu tak uważasz..? Ja uważam że gothic 1 i 2 pomimo wielu błędów ma jedną z najbardziej wciągających fabuł ze wszystkich gier..

piteroo23
Wysłane: 30 listopada 2009 19:36:36
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 7/20/2009
Gothic jest super przeszedłem 2 części no a trójkę u siebie nie odpalę bo mam za słabego kompaApplause

Intel Pentium Dual core 1.6 Ghz

Geforce 8500GT 256 MB

2 GB ram

Słabe nie? Przynajmiej Dark Sector odpala bez niczego
kopex
Wysłane: 26 grudnia 2009 17:56:58

Przyłączony: 11/16/2008
ja najbardziej lubie gothica 3 hehe

Bez userbarów. po co?
http://faction-reaction.blog.onet.pl/ mój początkujący blog o grach.
goOd_Master
Wysłane: 28 grudnia 2009 14:38:50

Przyłączony: 8/1/2009
Tera mam risen, Gothiki mnie już nie interesują! Applause

Kanał Youtube:
http://www.youtube.com/user/CyberMetan?feature=mhee
Let's Play'e z gier!!

Hitman_C47
Wysłane: 28 grudnia 2009 15:38:06

Przyłączony: 10/13/2008
Risena można chyba kupić za 50zł, jakby co. Ja chyba kupię.

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Jakub1996
Wysłane: 28 grudnia 2009 16:07:47

@Hitman pomyliło ci się promocja Cenegi to gry "od 50 zł".Risen kosztuje 75,90 zł.Ja narazie zastanawiam się nad zakupem.Tu masz dowód http://sklep.cenega.pl/index.php?action=products&q=gor%B1ce&sort=1&page=1
Hitman_C47
Wysłane: 28 grudnia 2009 16:44:11

Nom, nie spojrzałem na cenę. Applause Jak 50 widzę to myślę 50 Applause. Ale i tak chyba kupię. Albo zastanowię się nad tym Venetica.

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Czesioooo
Wysłane: 28 grudnia 2009 18:12:09

Przyłączony: 9/14/2009
Hitman_C47, odradzam kupno Venetici... Ta gra jest zabugowana i ma bardzo wiele błędów. Sorry, że na forum PLAY'a przytoczę coś z CD-Action, ale sądząc po gameplay'u zamieszczonym na płycie CD-A, to jest to jedna z najbardziej zabugowanych gier tego roku. Biegnąc wzdłuż schodów na filmiku widać było na nich gołębie, a po obróceniu kamery o mały kąt już ich nie było. Podobnie z trzepakiem i niewidzialną ścianą z dywanu. Chcąc przejść pod trzepakiem osoba recenzująca grę zablokowała się na wiszącym na nim dywanie... Aby zabić stwora trzeba zadać mu ok. 20 ciosów. Jedyny plus tej gry to dosyć ładniutka (jak na moje i nie tylko moje oko) główna bohaterka Applause No ale zrobisz jak tam sobie będziesz chciał.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Hitman_C47
Wysłane: 29 grudnia 2009 11:33:30

Też oglądałem ten gameplay. Applause Jednak gra przypomina mi Jade Empire (który bardzo mi się podobał). Te bugi to nic wielkiego, po prostu lenistwo twórców. Jednak dobrze się zastanowię przed kupnem. W koncu play dał jej 7.

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Ghoran
Wysłane: 29 grudnia 2009 11:39:07

Ranga: Administration
Grupy: Moderator

Przyłączony: 8/17/2007
Iiiii wracamy do tematu.

GII+Noc Kruka - co jakiś czas powrót do niej i przejście od początku do końca.
GI - pograłem trochę, ale... nigdy nie skończyłem.

Teraz pod choinkę dostałem Risen więc jak tylko znajdę parę chwil wolnego to będzie install i mam nadzieję wsiąknę (spokojnie! będę tutaj zerkał, żebyście bałaganu nie robili Applause).
W każdym bądź razie moim skromnym zdaniem GII to gra genialna i jest uważana przeze mnie za jedną z najlepszych gier w ogóle.
Jakub1996
Wysłane: 29 grudnia 2009 12:41:52

Ja też najbardziej cenię Gothica 2,bo od niego zaczynałem i najbardziej mi się spodobał.Ja właśnie nie wiem czy kupić Risena czy nie.Tutaj bym chciał a mam odstawione fundusze na inne gry.Ciekawe jaka będzie Arcania.O by była chociaż namiastką wspaniałej serii.W końcu to "pełnoprawna" lub jak kto woli "Oficjalna" kontynuacja.Tylko,że to już nie będzie ten sam stary dobry Gothic.
Hitman_C47
Wysłane: 29 grudnia 2009 13:13:52

A co uważacie o wymaganiach Risena? Wyższe od takiego Avatara albo MW2? Czy niższe?

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum