Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Tolerancje,kultura osobista itp pierwszy poważny temat w Play Opcje
Czesioooo
Wysłane: 10 kwietnia 2010 12:27:33

Ranga: Nie mam życia poza kompem
Grupy: Member

Przyłączony: 9/14/2009
naruto564 pisze:
PS. Nowym prezydentem zostanie marszałek Sejmu, czyli Bronisław Komorowski.

Marszałek Sejmu przejmuje w takim wypadku obowiązki prezydenta kraju, ale go nie zastępuje. Ma 14 dni na ogłoszenie daty wyborów nowego prezydenta. Później... Wiadomo, zliczą głosy i nowy prezydent znów przejmie obowiązki.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Tom425100
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:28:27
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 3/13/2010
naruto564 pisze:
Coś czuję, że Ruscy mogą być w to zamieszani.
-Pewnie zamontowali bombę w samolocie...I to wcale nie był żart. Szkoda...aż się wierzyć nie chce że tyle osób zginęło, w tym prezydent...
foidek
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:41:17

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 6/14/2008
Czesioooo pisze:
Marszałek Sejmu przejmuje w takim wypadku obowiązki prezydenta kraju, ale go nie zastępuje. Ma 14 dni na ogłoszenie daty wyborów nowego prezydenta. Później... Wiadomo, zliczą głosy i nowy prezydent znów przejmie obowiązki.

No tak tyko czy jest sens tego robienia, wybory będą najwcześniej w czerwcu, a przecież kolejne są zaplanowane na październik. Myślę, że prezydentem pozostanie Komorowski już do jesieni.

Jakby ktoś interesował się fotografią to zapraszam: http://www.flickr.com/photos/foidek/
juz3k
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:42:00

Przyłączony: 11/26/2007
Nie może.
foidek
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:44:45

No wiem, że będzie to niezgodne z konstytucją (chyba z nią), no ale obieranie prezydenta, który i tak pełni w państwie tylko funkcję reprezentatywną, na 3 miechy to jakiś absurd.

Jakby ktoś interesował się fotografią to zapraszam: http://www.flickr.com/photos/foidek/
juz3k
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:47:13

A to nie będą wybory na "normalną", pełnowymiarową kadencję?
foidek
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:49:37

No chyba nie, bo najpierw musi zajść pełnowymiarowa, zgodna z konstytucją (znowu nie wiem, czy akurat zgodnie z nią) kampania wyborcza.

Czesioooo
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:51:30

Przyłączony: 9/14/2009
Chyba będą to normalne wybory, na "pełnowymiarową" kadencję.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
juz3k
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:53:27

Również wydaje mi się, że to "normalne" wybory.

art. 128/2 - http://www.trybunal.gov.pl/akty/konstytucja/5.htm
foidek
Wysłane: 10 kwietnia 2010 13:57:36

Skoro tak mówicie to może tak będzie. Nie jestem znawcą. Znając jednak polskich polityków myślę, że wszyscy kandydaci mogą się nieźle wkurzyć z tego powodu. W końcu PO już wcześniej odstawiło swoją szopkę wyborczą z wyborem swojego kandydata na prezydenta.

Szymono111
Wysłane: 11 kwietnia 2010 09:29:28
Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio

Przyłączony: 3/27/2010
Tom425100 pisze:
naruto564 pisze:
Coś czuję, że Ruscy mogą być w to zamieszani.
-Pewnie zamontowali bombę w samolocie...I to wcale nie był żart. Szkoda...aż się wierzyć nie chce że tyle osób zginęło, w tym prezydent...

Dochodzenie będzie trwać kilka miesięcy na pewno to odkryją.

Spyker nie jest Userem.Jest Spamerem.
Dowód
Spyker
Wysłane: 11 kwietnia 2010 11:04:24

Przyłączony: 9/25/2009
Ja i tak nie idę na wybory nie ma na kogo głosować tak naprawdę.
foidek
Wysłane: 11 kwietnia 2010 18:07:32

A może po prostu nie przeżyłeś tych 18 wiosen ?

Spyker
Wysłane: 11 kwietnia 2010 18:12:48

Jak to nie tylko nie wiem dokładnie jak się głosuje i gdzie trzeba iść, a i nie wiem gdzie mam dowód gdzieś w szafce jest, ale gdzie, to nie mam pojęcia.
kubaaa67
Wysłane: 17 maja 2010 05:15:54

Przyłączony: 5/24/2008
potwierdzam ze wybory beda zupelnie normalne na normalna kadencje. komorowski po prostu przejal obowiazki prezydenta do czasow wyborow bo takie jest prawo. ja tez jeszcze nie wiem czy isc na wybory bo nie ma dobrego kandydata. komorowski udowodnil ze nie nadaje sie na prezydenta swoimi przemowieniami po katastrofie.nie chodzi mi o to ze byly beznadziejne bo nie byly tylko o to ze nie ma zdolnosci retorycznych i nie nadaje sie na ta funkcje. przypuszczam ze pojde na te wybory mimo wszystko zeby wybrac mniejsze zlo bo nie chce zeby pis cokolwiek wygral w tym kraju...
foidek
Wysłane: 17 maja 2010 08:48:59

Mógłbyś mi wyjaśnić, czemu wszyscy tak nienawidzą PiS? Że to szatan wcielony i behemot. Dla mnie PiS nie jest wcale lepszy od PO. Jakoś nikt nie chciał mi tego wytłumaczyć. Mam tylu znajomych za PO, ale nikt nie powie mi czemu on jest lepszy od PO. Walą mi tylko jakimiś banałami, że Kaczyński to debil był, a Tusk to zbawiciel na koniu.

A co do wyborów to chyba sobie zagłosuję na jakiegoś admirała, bo zdaje mi się, że głosuje. Mhmmm... jak ja lubię marynarzy...

Spyker
Wysłane: 17 maja 2010 11:21:19

A ja pójdę dla żartów zagłosować na Marka Jurka. Applause
kubaaa67
Wysłane: 17 maja 2010 13:30:06

Przyłączony: 5/24/2008
foidek pisze:
Mógłbyś mi wyjaśnić, czemu wszyscy tak nienawidzą PiS? Że to szatan wcielony i behemot. Dla mnie PiS nie jest wcale lepszy od PO. Jakoś nikt nie chciał mi tego wytłumaczyć. Mam tylu znajomych za PO, ale nikt nie powie mi czemu on jest lepszy od PO. Walą mi tylko jakimiś banałami, że Kaczyński to debil był, a Tusk to zbawiciel na koniu.

A co do wyborów to chyba sobie zagłosuję na jakiegoś admirała, bo zdaje mi się, że głosuje. Mhmmm... jak ja lubię marynarzy...

nie mowie ze pis to szatan a tusk to cudotworca. po prostu widzialem co sie dzialo jak pis byl u wlasdzy w 2005 roku(nie gdy kaczynski wygral na prezydenta ale gdy mieli wieksziosc w sejmie). to jak sie panoszyli, uwazali za najmadrzejszych najlepszych, jak jawnie kradli (mowie jawnie bo nikt chyba nie ma watpliwosci ze kazda kandecja jaka jest zarabia ogromna kase i nie tylko z pensji sejmowych) jak dzialali na niekorzysc kraju mnie przerazalo. mysl ze moga miec prezydenta nie jest najgorsza bo to w sumie tylko funkcja reprezentatywna i podpisywanie ustaw no ale pomyslcie jak jarek zostanie prezydentem to bedziemy chyba jedynym krajem ktory nie ma pierwszej damy...
foidek
Wysłane: 17 maja 2010 19:33:24

No, ale kurczę znów za mało konkretów. Mnie chodzi o przykłady, z tego co pamiętam to tylko Drzewiecki był zamieszany w jakąś aferę. A to, że kradną to wiadomo, lewica kradła, prawica i pewnie teraz liberałowie kradną tylko po cichu.

juz3k
Wysłane: 17 maja 2010 20:06:45

O ile do samego PiS-u nie mam większych zastrzeżen to ich rządy były komiczne/żałosne. Koalicja z LPR i Samoobroną. Applause Giertych i Lepper wicepremierami. Applause Teletubiś pedał. Teoria ewolucji Romka. 0 tolerancji. Amnestia itd.. Naprawdę bardzo ciekawe czasy, pudelek miał o czym pisać.

^Drzewiecki był z PO, z PiS wpadł Lipiec. Applause
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum