|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 7/19/2008 Posty: 1,589
|
|
|
Przyłączony: 9/25/2009 Posty: 7,100
|
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Jh5_xAqijnY&NR=1Kolejny temat i sensacja, co o tym sądzicie..? Moim zdaniem to co mowi ten "profesor" jest troche przegięte, jak najbardziej nietolerancyjne, ale troche racji w tym jest Dokladnie tak jak w tym democie "sprobujcie postawic kosciol w arabii saudyjskiej" Islam zawsze byl nieco kontrowersyjny (dżihad itd), no i tak jak ten kolo mówił, szerzenie się islamu w europie na pewno nie wpłynie korzystnie, już nie mówiąc o samym chrzescijanizmie Osobiscie jestem ateistą, ale nie uważam to za dobry pomysł.. swoją droga (dla wtajemniczonych) slyszal ktos o kibicowskiej akcji ktora sie szykuje..? : >
|
|
Przyłączony: 9/5/2007 Posty: 1,395
|
Spyker pisze:Wy się śmiejecie, a oni mają najlepsze czołgi do Polski by wjechali i zrobili miazgę jak ze Strefą Gazy. Sprzęt jest najlepszej jakości. Najlepsze czołgi na świecie to Leopardy niemickie. A Merkava jest zbyt zelektronizowana. A im więcej elektroniki, tym wszystka bardziej zawodne. To już o wiele lepsze są polskie twarde czołgi PT-91.
|
|
|
...
|
|
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,123
|
SWAT_ pisze:Spyker pisze:Wy się śmiejecie, a oni mają najlepsze czołgi do Polski by wjechali i zrobili miazgę jak ze Strefą Gazy. Sprzęt jest najlepszej jakości. Najlepsze czołgi na świecie to Leopardy niemickie. A Merkava jest zbyt zelektronizowana. A im więcej elektroniki, tym wszystka bardziej zawodne. To już o wiele lepsze są polskie twarde czołgi PT-91. Leopard to zdecydowanie nie najlepszy czołg na świecie. Challenger II lub Abrams to najlepsze czołgi. Tak wiem offtop. 
|
|
|
Oj, widać że się za bardzo na rzeczy nie znacie. Abramsy mają coś w kształcie turbiny gazowej, która po rozgrzaniu jest piętą achillesową Abramsa. A dlatego że istnieje coś takiego rakiety kierowane na ciepło. A Challenger ma tylko gruby pancerz. Najgrubszy w śród czołgów bodajże. Ale to nie robi z niego najlepszego czołgu na świecie, bo liczy się celność, szybkość i inne tego typu atrybuty.
|
|
|
Jebać Wasze czołgi : P, wypowiedzcie sie w temacie którym odświeżyłem ten topic..
|
|
Przyłączony: 11/26/2007 Posty: 1,052
|
Również nie chciałbym aby w mojej okolicy wybudowano meczet. Tego nie można później nawet wyburzyć. Nic nie mam do muzułmanów, ale nie oszukujmy się, oni są w Polsce goścmi i nie bardzo tu pasują. Jeśli chcą mieszkać w Naszym kraju to powinni się dostosować do Naszej kultury - nie odwrotnie. A jeśli im się nie podoba to też nie zamierzam ich zatrzymywać na siłe.
|
|
|
Niech oni nam pozwolą wybudować kościół Katolicki w ich stolicy, to pogadamy. Jak narazie furgonetka C4 powinna załatwić sprawę wyburzania.
|
|
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,123
|
Dokładnie. Oni mogą wysadzać chrześcijańskie kościoły i ścinać chrześcijan (zgodnie z prawem) a ich meczetu nie można dotknąć. Popatrzcie co się dzieje z Belgią. Tam wyznawcy islamu otwarcie mówią że to Belgia ma się przystosować do nich a nie oni do Belgi. Nie zdziwmy się jak za 20 lat 50% wszystkich nowo narodzonych dzieci w Polsce będzie się nazywać Mohamet czy jakoś tak. (A co do czołgów to się nie zgodzę ale nie będę już offtopował. Może się jakiś temat założy lub coś.)
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
Islam należy do jednych z najbardziej pokojowych religii, w założeniach i 99% wyznawców jest pokojowo nastawionych do życia. To, że 1% (pewnie nawet mniej) z nich należy do bojówek to o niczym nie świadczy. Przypominam, że kilka wieków temu nasi chrześcijańscy pradziadowie wyrzynali w pień innych naszych pogańskich pradziadów za ich wiarę i nawet dostawali za to tytuły szlacheckie i odznaczenia od króla. A ten dziadek to jest jedna wielka pomyłka, ale no cóż i takich ziemia spłodziła.
|
|
|
Aaaa jeśli chodzi o tego dziadka to faktycznie pieprzy farmazony, ale nie zmienia to faktu, że nie chciałbym żeby w mojej okolicy wybudowano jakiś meczet. Islam jest jedną z najbardziej pokojowych religii - łał, tak jak pozostałe z "religijnego mainstreamu"  [Quote:]Przypominam, że kilka wieków temu nasi chrześcijańscy pradziadowie wyrzynali w pień innych naszych pogańskich pradziadów za ich wiarę i nawet dostawali za to tytuły szlacheckie i odznaczenia od króla. A jeszcze wcześniej, wśród naszych przodków bardzo popularny był kanibalizm. No i? Myślałem, że rozmawiamy o czasach współczesnych.
|
|
|
I vice versa foidek, dżihad coś Ci mówi..? Zacznijmy od tego że wiele rzeczy jest sprzecznych z naszą wiarą chrześcijańską Sa kraje fundamentalne w ktorych za inna wiare jest kara smierci.. tak ze jak ja bym byl islamista to bym sie wstydzil troche za swoja wiare o.0 Ogólnie nie odpowiada mi też szariat, stosowanie kar cielesnych jest co najmniej nie na miejscu w dzisiejszych cywilizowanych czasach..
|
|
|
Neelah pisze:Zacznijmy od tego że wiele rzeczy jest sprzecznych z naszą wiarą chrześcijańską W stosunku do islamu ? Jeśli tak, to może jest parę odchyleń, ale z reguły wiara ta opiera się na tych samych fundamentach co nasza. Zresztą nie rozumiem waszej niechęci do niego. Pewnie bierze się on stąd, że media zazwyczaj pokazują jedynie te kraje z najbardziej fundamentalnymi odłamami islamu, a to że jest kara śmierci dla innowierców, no cóż. Ogólnie nie jestem zwolennikiem kary śmierci, więc każdy powód na pozbawienie życia drugiego człowieka jest bezsensowny.
|
|
|
Z filmów dokumentalnych o islamie wie, że są to tępe chu... Nie zgadzam się żeby na chrześcijańskiej Ziemi stanęły jakieś meczety. Już wolał bym w to miejsce centrum handlowe. Islam nie jest pokojową religią. Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy. Mordowanie innowierców, ataki samobójcze. Ale oni mają tam wszędzie taką propagandę jak Niemcy za czasów Hitlera.
|
|
|
Ja pierdzielę, czy wy wierzycie we wszystko co wam powie szklany ekran. Postawienie meczetu traktujecie jak najazd obcej rasy, którą trzeba wytępić ? Boże, ale z was ksenofoby.
|
|
|
foidek pisze:Zresztą nie rozumiem waszej niechęci do niego. Nie jestem negatywnie nastawiony do islamu. Jestem negatywnie nastawiony do budowania meczetów w Polsce. U siebie mogą ich stawiać ile chcą. SWAT_ pisze:Nie zgadzam się żeby na chrześcijańskiej Ziemi stanęły jakieś meczety. ziemi nie Ziemi  nie przesadzajmy.  Poza tym z tego co mi wiadomo to Polska jest krajem świeckim.
|
|
|
juz3k pisze:Jestem negatywnie nastawiony do budowania meczetów w Polsce. Ale dlaczego ? Ludzie chodzący do meczetów są zobowiązani do podpalanie domów miejscowej ludności, która do niego nie chodzi ?
|
|
|
foidek pisze:Ale dlaczego ? Ludzie chodzący do meczetów są zobowiązani do podpalanie domów miejscowej ludności, która do niego nie chodzi ? Nie chodzi o to. Meczet zgodnie z prawem Koranu jest miejscem świętym - nie można go później wyburzyć, a jak sam zamieni się w ruinę (bo np. muzułmanie się wyprowadzili  ) to nie można w jego miejscu wybudować nic innego. Jest to marnowanie zazwyczaj dobrych działek budowlanych, na których państwo może zarobić pieniądze a tak traci je bezpowrotnie. Tak samo nie podoba mi się przekazywanie ziem Kościołowi. Inną sprawą jest to, że media ostatnio starają się wykreować wizerunek Islamu jako wspaniałej religii, więc może to Ty łapiesz wszystko co podaje Nam szklany ekran?  Tolerancja jest dobra, staram się być tolerancyjny, ale nie będę jeśli coś ma się odbywać moim kosztem. Jeśli wyjeżdzam za granicę to nie wymagam tego aby ktoś dostosował się do mnie tylko sam staram się dostosować do panującej tam kultury. Nie podoba mi się to, że mniejszość posiada większe prawa.
|
|
|
Guest |