Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Tolerancje,kultura osobista itp pierwszy poważny temat w Play Opcje
Neelah
Wysłane: 9 listopada 2009 15:29:58

Ranga: Nie mam życia poza kompem
Grupy: Member

Przyłączony: 7/19/2008
Pietrek2 pisze:
A skąd wiesz, że to nieprawda skoro przecież sam przyznaeś, że mózg jest właściwie niezbadany. Skoro jest właśnie niezbadany to skąd mamy wiedzieć czy jest niedoskonały

To też działa w drugą strone, skąd mamy wiedzieć że jest doskonały skoro jest niezbadany, może dalsze badania odkryłyby jego jakąś wadę ; P

Ghoran
Wysłane: 9 listopada 2009 15:34:47

Ranga: Administration
Grupy: Moderator

Przyłączony: 8/17/2007
Pietrek2 pisze:
A skąd wiesz, że to nieprawda skoro przecież sam przyznaeś, że mózg jest właściwie niezbadany.

Bo to co jest zbadane pokazuje nam, że daleko mu do doskonałości. Bardzo łatwo go oszukać.

Pietrek2 pisze:
Teraz jest - fakt - niedoskonały i prymitywny

Nie jest prymitywny. Jest niedoskonały. To co innego.

Pietrek2 pisze:
ale ja mówię o jego możliwościach rozwoju,

A ja zwykłem się poruszać w zakresie wiedzy i nauki a nie fikcji i myślenia życzeniowego.

Pietrek2 pisze:
Nasz mózg zdolny jest wytworzyć jak już gdzieś ^^^up było napisane, potężne fale czy coś.

Potężne to one nie są... A "czy coś" to ja nie wiem.

Pietrek2 pisze:
A napewno na tym możliwości mózgu jako ośrodka danych - bądź może nawet zdolnego je przesyłać jak to niektórzy mówią : tzw. telekineza - się nie kończąApplause.

Jeśli traktujesz mózg jako "ośrodek danych" to możesz wierzyć nawet w to, że na drodze ewolucji dojdzie do tego, że będziesz miał dwa ośrodki danych. Choć myślę, że neuronauka stwierdzi czytając Twoje słowa, że będzie wręcz odwrotnie...

Pietrek2 pisze:
Ale na tym etapie ewolucjii człowieka to raczej niemożliweApplause...

Na przyszłym też bym się nie spodziewał...
thekrzychu2000
Wysłane: 17 listopada 2009 18:59:09

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 10/12/2009
Temat się zapuścił Applause więc proponuje sobie pogadać o Polskiej polityce :> co o niej sądzicie.Applause

Strona Play - Kiedyś fajna, dzisiaj jedna z najgorszych.
LuckyKiller
Wysłane: 17 listopada 2009 19:11:39

Przyłączony: 3/20/2009
NIE! O tym nie gadajmy! Bo dojdzie do SPAMU, WOJNY, ŚMIERCI I ZNISZCZENIA!!! Serio.Applause

UP THE IRONS!
Neelah
Wysłane: 17 listopada 2009 20:16:06

No dokładnie, jakbyśmy mieli gadać o polityce to dużo osób by pewno bezpodstawnie napisało "polska ssie" i potem kolejna osoba by się sprzeciwiła i napisała "nie prawda, bo rox" itd ; P

thekrzychu2000
Wysłane: 22 listopada 2009 15:36:46

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 10/12/2009
Jedno otwarcie trzeba przyznać że co jak co ale moderatorzy powinni porządek prowadzić na forum Playa.Jeżeli wy tego nie zrobicie to my zrobimy Modus Operandi.Applause

Strona Play - Kiedyś fajna, dzisiaj jedna z najgorszych.
Neelah
Wysłane: 26 grudnia 2009 13:52:22

Odświeżam jeden z moich ulubionych tematów ; D
Jakie są Wasze odczucia co do świąt w dzisiejszych czasach..? Jak dla mnie jest strasznie skomercjalizowane i tak na prawdę mało kto wie jaki jest sens świąt
W tym roku wybitnie słabo odczułem magię świąt, osobiście mnie kupowanie prezentów i komercha nie przeszkadza ale jakoś to nie to co kiedyś kiedy sie było małym ; D
I te nieszczęsne życzenia, mogą być na prawdę irytujące, wystarczy tylko wziąć wigilię klasową u mnie, ja zawsze sie staram wymyślać komuś oryginalne życzenia, nawet jak kogoś prawie w ogole nie znam to zawsze coś znajde i po tym jak sie tak namęcze słysze "nawzajem" to mnie krew zalewa i mam ochote powiedziec "nie, wiesz co? cofam to co powiedzialem" : P
Nie mówiąc już o tych życzeniach-rymowankach z neta, gdzie ludzie mi je wysyłają a tak na prawde pewno sami ich nie czytają ; /, ah ta inwencja twórcza
Jak byłem mały to była podnieta, już nawet nie z tego powodu że wolne, tylko żeby choinke ozdabiać, obejrzeć kevina sam w domu, odwiedzić rodzine, wtedy to czułem..
Dzisiaj też lubie bardzo boże narodzenie ale z roku na rok traktuje je jako intro i zebranie kasy do sylwestra ;+)

Pawsik
Wysłane: 26 grudnia 2009 15:38:23

Przyłączony: 12/14/2008
W sklepach nie widać już ozdób świątecznych oraz kolęd. :/

Gracz grający jedynie na PC Applause

Moje oryginalne gry na PC:
Splinter Cell: Chaos Theory, Battlestations: Midway, Ghost Recon Advanced Warfighter, Ford Racing 3, Sega Rally, Juiced 2, Agatha Christie: I Nie Było Już Nikogo, Syberia, Syberia II, Rally Trophy, Need for Speed: Underground 2, SimCity 4, FlatOut, Tony Hawk's Pro Skater 4, GT Legends, Colin McRae Rally, Warrior Kings, Jazz i Faust, Gilbert Goodman, Scrapland, Rally Championship, Richard Bours Rally, Stunt GP, Traffic Giant Gold, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 2, RC Cars, Silent Hunter II, Kapitan Pazur, MDK 2, Beach Volleyball, Deluxe Ski Jump 2.1, Wehikuł Czasu, Odyseja: W Poszukiwaniu Ulissesa, The Longest Journey: Najdłuższa Podróż, Era Futbolu 2002, Chris Sawyer's: Locomotioh, Broken Sword 4: Anioł Śmierci, Rush for Berlin, Trainz Classics, Overclocked.
Czesioooo
Wysłane: 26 grudnia 2009 18:12:39

Przyłączony: 9/14/2009
Tak... Teraz to już nie to samo co kiedyś. Kiedyś odczuwałem czas świąt. Teraz oprócz choinki nic mi tego nie przypomina. Ludzie co roku, gdy nadchodzi czas świąt zachowują się tak, jakby Wigilia była tylko raz w całym ich życiu. Przecież to coroczne święto, a za każdym razem w dzisiejszych czasach ludzie zachowują się jakby już nigdy nie nadeszły święta. Dla mnie święta to przede wszystkim czas spędzony z rodziną. Nie liczą się dla mnie prezenty (choć oczywiście lubię je dostawać, jak każdy chyba). Bardziej zależy mi na wolnym, spędzonym razem czasie w gronie najbliższych mi osób. Rozumiem, czasy się zmieniają, ale nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego część (duża część) ludzi w święta Bożego Narodzenia nie jest szczęśliwa ? Rozumiem, mają swoje problemy, ale w ten czas wszystkie smutki powinny odejść w niepamięć, bo... przecież BÓG SIĘ RODZI ! To czas świętowania i radości !

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
matijas_20
Wysłane: 26 grudnia 2009 19:12:39

Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 11/15/2009
Ja raczej podobnie jak Czesiooo. No każdy ma choinkę w chacie, prezenty też raczej dostał i corocznie usiadł z rodziną do kevina samego w domu, ale dlaczego są nieszczęśliwo? Proponuję wpisac "nieszczęśliwi w święta" w googlw i wtedy odkryjemy tajemnice Applause

Oglądajcie GLEE!

Muzyka według mnie warta uwagi:
the asteroids galaxy tour " the golden age", " lady jesus", "the sun ain t shining no more"
frederika stahl " twinkle, twinkle"
israel kamakawiwo'ole " what a wonderful life'
the beatles " yeasterday", " let it be"
not doubt " dont speak"
myslovitz " scenariusz dla moich sąsiadów", " lubiła tańczyć"
kazik i yugoton " malcziki"
ben cocks " your firefly"
green day " 21"
paul anka "put your head on my shoulder"
mama cass elliot "its getting better"
dannt elfman "the little things"
amy winehouse "back to black", "you know i'm no good", "b boy baby"
regina spektor "two birds"
skunk anansie "weak"
miles cane "come closer"
j.cole "i'm coming home"
robbie williams "a man for all seasons"
Neelah
Wysłane: 26 grudnia 2009 19:29:37

Powodów do nieszczęśliwości w święta może być kilka, zacznijmy od osób ktore ich nie obchodzą (inne wyznanie, skrudże itd ; d) albo ktoś ma rodzine patologiczną, nie ma rodziny, rodzina jest w rozsypce.. cos sie znajdzie ; p

Pawsik
Wysłane: 5 lutego 2010 18:26:31

Co myślicie o innych religiach świata ?

Splinter Cell: Chaos Theory, Battlestations: Midway, Ghost Recon Advanced Warfighter, Ford Racing 3, Sega Rally, Juiced 2, Agatha Christie: I Nie Było Już Nikogo, Syberia, Syberia II, Rally Trophy, Need for Speed: Underground 2, SimCity 4, FlatOut, Tony Hawk's Pro Skater 4, GT Legends, Colin McRae Rally, Warrior Kings, Jazz i Faust, Gilbert Goodman, Scrapland, Rally Championship, Richard Bours Rally, Stunt GP, Traffic Giant Gold, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 2, RC Cars, Silent Hunter II, Kapitan Pazur, MDK 2, Beach Volleyball, Deluxe Ski Jump 2.1, Wehikuł Czasu, Odyseja: W Poszukiwaniu Ulissesa, The Longest Journey: Najdłuższa Podróż, Era Futbolu 2002, Chris Sawyer's: Locomotioh, Broken Sword 4: Anioł Śmierci, Rush for Berlin, Trainz Classics, Overclocked.
Czesioooo
Wysłane: 5 lutego 2010 18:30:28

Przyłączony: 9/14/2009
Jak dla mnie, to trochę za ogólne pytanie.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Neelah
Wysłane: 5 lutego 2010 18:48:31

Dokładnie, temat rzeka, można by bez końca mówić na ten temat, weź trochę rozwiń albo wyszczególnij

Spyker
Wysłane: 5 lutego 2010 18:52:01

Przyłączony: 9/25/2009
Jeśli chodzi o mnie jestem bardzo tolerancyjnym człowiekiem. Każdy ma inną wiarę i niech ją ma.
Pawsik
Wysłane: 5 lutego 2010 19:32:51

Co myślicie Światach Jehowy ?

piotr961103
Wysłane: 5 lutego 2010 19:37:52

Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio

Przyłączony: 9/15/2008
Każdy ma swoją wiarę i o tym się nie dyskutuje .
juz3k
Wysłane: 5 lutego 2010 19:40:04

Przyłączony: 11/26/2007
Pawsik pisze:

Rozstrzelać. Ewentualnie wydzielić rezerwat gdzieś w Bieszczadach...
Neelah
Wysłane: 5 lutego 2010 20:06:30

Czemu sie o tym nie dyskutuje..?
Ok każdy se tam ma swoja wiare, ale temat wiary jest jak najbardziej do dyskusji imo ; )

Spyker
Wysłane: 5 lutego 2010 20:08:11

Przyłączony: 9/25/2009
juz3k pisze:
Pawsik pisze:

Rozstrzelać. Ewentualnie wydzielić rezerwat gdzieś w Bieszczadach...

A dlaczego w Bieszczadach ? na Syberię do Rosji.
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum