|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 7/19/2008 Posty: 1,589
|
Pietrek2 pisze:A skąd wiesz, że to nieprawda skoro przecież sam przyznaeś, że mózg jest właściwie niezbadany. Skoro jest właśnie niezbadany to skąd mamy wiedzieć czy jest niedoskonały To też działa w drugą strone, skąd mamy wiedzieć że jest doskonały skoro jest niezbadany, może dalsze badania odkryłyby jego jakąś wadę ; P
|
|
 Ranga: Administration Grupy: Moderator
Przyłączony: 8/17/2007 Posty: 266
|
Pietrek2 pisze:A skąd wiesz, że to nieprawda skoro przecież sam przyznaeś, że mózg jest właściwie niezbadany. Bo to co jest zbadane pokazuje nam, że daleko mu do doskonałości. Bardzo łatwo go oszukać. Pietrek2 pisze:Teraz jest - fakt - niedoskonały i prymitywny Nie jest prymitywny. Jest niedoskonały. To co innego. Pietrek2 pisze:ale ja mówię o jego możliwościach rozwoju, A ja zwykłem się poruszać w zakresie wiedzy i nauki a nie fikcji i myślenia życzeniowego. Pietrek2 pisze:Nasz mózg zdolny jest wytworzyć jak już gdzieś ^^^up było napisane, potężne fale czy coś. Potężne to one nie są... A "czy coś" to ja nie wiem. Pietrek2 pisze:A napewno na tym możliwości mózgu jako ośrodka danych - bądź może nawet zdolnego je przesyłać jak to niektórzy mówią : tzw. telekineza - się nie kończą  . Jeśli traktujesz mózg jako "ośrodek danych" to możesz wierzyć nawet w to, że na drodze ewolucji dojdzie do tego, że będziesz miał dwa ośrodki danych. Choć myślę, że neuronauka stwierdzi czytając Twoje słowa, że będzie wręcz odwrotnie... Pietrek2 pisze:Ale na tym etapie ewolucjii człowieka to raczej niemożliwe  ... Na przyszłym też bym się nie spodziewał...
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 10/12/2009 Posty: 762
|
Temat się zapuścił  więc proponuje sobie pogadać o Polskiej polityce :> co o niej sądzicie. 
|
|
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,123
|
NIE! O tym nie gadajmy! Bo dojdzie do SPAMU, WOJNY, ŚMIERCI I ZNISZCZENIA!!! Serio. 
|
|
|
No dokładnie, jakbyśmy mieli gadać o polityce to dużo osób by pewno bezpodstawnie napisało "polska ssie" i potem kolejna osoba by się sprzeciwiła i napisała "nie prawda, bo rox" itd ; P
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 10/12/2009 Posty: 762
|
Jedno otwarcie trzeba przyznać że co jak co ale moderatorzy powinni porządek prowadzić na forum Playa.Jeżeli wy tego nie zrobicie to my zrobimy Modus Operandi. 
|
|
|
Odświeżam jeden z moich ulubionych tematów ; D Jakie są Wasze odczucia co do świąt w dzisiejszych czasach..? Jak dla mnie jest strasznie skomercjalizowane i tak na prawdę mało kto wie jaki jest sens świąt W tym roku wybitnie słabo odczułem magię świąt, osobiście mnie kupowanie prezentów i komercha nie przeszkadza ale jakoś to nie to co kiedyś kiedy sie było małym ; D I te nieszczęsne życzenia, mogą być na prawdę irytujące, wystarczy tylko wziąć wigilię klasową u mnie, ja zawsze sie staram wymyślać komuś oryginalne życzenia, nawet jak kogoś prawie w ogole nie znam to zawsze coś znajde i po tym jak sie tak namęcze słysze "nawzajem" to mnie krew zalewa i mam ochote powiedziec "nie, wiesz co? cofam to co powiedzialem" : P Nie mówiąc już o tych życzeniach-rymowankach z neta, gdzie ludzie mi je wysyłają a tak na prawde pewno sami ich nie czytają ; /, ah ta inwencja twórcza Jak byłem mały to była podnieta, już nawet nie z tego powodu że wolne, tylko żeby choinke ozdabiać, obejrzeć kevina sam w domu, odwiedzić rodzine, wtedy to czułem.. Dzisiaj też lubie bardzo boże narodzenie ale z roku na rok traktuje je jako intro i zebranie kasy do sylwestra ;+)
|
|
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
W sklepach nie widać już ozdób świątecznych oraz kolęd. :/
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Tak... Teraz to już nie to samo co kiedyś. Kiedyś odczuwałem czas świąt. Teraz oprócz choinki nic mi tego nie przypomina. Ludzie co roku, gdy nadchodzi czas świąt zachowują się tak, jakby Wigilia była tylko raz w całym ich życiu. Przecież to coroczne święto, a za każdym razem w dzisiejszych czasach ludzie zachowują się jakby już nigdy nie nadeszły święta. Dla mnie święta to przede wszystkim czas spędzony z rodziną. Nie liczą się dla mnie prezenty (choć oczywiście lubię je dostawać, jak każdy chyba). Bardziej zależy mi na wolnym, spędzonym razem czasie w gronie najbliższych mi osób. Rozumiem, czasy się zmieniają, ale nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego część (duża część) ludzi w święta Bożego Narodzenia nie jest szczęśliwa ? Rozumiem, mają swoje problemy, ale w ten czas wszystkie smutki powinny odejść w niepamięć, bo... przecież BÓG SIĘ RODZI ! To czas świętowania i radości !
|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 11/15/2009 Posty: 81
|
Ja raczej podobnie jak Czesiooo. No każdy ma choinkę w chacie, prezenty też raczej dostał i corocznie usiadł z rodziną do kevina samego w domu, ale dlaczego są nieszczęśliwo? Proponuję wpisac "nieszczęśliwi w święta" w googlw i wtedy odkryjemy tajemnice 
|
|
|
Powodów do nieszczęśliwości w święta może być kilka, zacznijmy od osób ktore ich nie obchodzą (inne wyznanie, skrudże itd ; d) albo ktoś ma rodzine patologiczną, nie ma rodziny, rodzina jest w rozsypce.. cos sie znajdzie ; p
|
|
|
Co myślicie o innych religiach świata ?
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Jak dla mnie, to trochę za ogólne pytanie.
|
|
|
Dokładnie, temat rzeka, można by bez końca mówić na ten temat, weź trochę rozwiń albo wyszczególnij
|
|
Przyłączony: 9/25/2009 Posty: 7,100
|
Jeśli chodzi o mnie jestem bardzo tolerancyjnym człowiekiem. Każdy ma inną wiarę i niech ją ma.
|
|
|
Co myślicie Światach Jehowy ?
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 9/15/2008 Posty: 292
|
Każdy ma swoją wiarę i o tym się nie dyskutuje .
|
|
Przyłączony: 11/26/2007 Posty: 1,052
|
Pawsik pisze:Co myślicie Światach Jehowy ? Rozstrzelać. Ewentualnie wydzielić rezerwat gdzieś w Bieszczadach...
|
|
|
Czemu sie o tym nie dyskutuje..? Ok każdy se tam ma swoja wiare, ale temat wiary jest jak najbardziej do dyskusji imo ; )
|
|
Przyłączony: 9/25/2009 Posty: 7,100
|
juz3k pisze:Pawsik pisze:Co myślicie Światach Jehowy ? Rozstrzelać. Ewentualnie wydzielić rezerwat gdzieś w Bieszczadach... A dlaczego w Bieszczadach ? na Syberię do Rosji.
|
|
|
Guest |