Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Tolerancje,kultura osobista itp pierwszy poważny temat w Play Opcje
SWAT_
Wysłane: 2 listopada 2009 17:30:56

Ranga: Nie mam życia poza kompem
Grupy: Member

Przyłączony: 9/5/2007
Idiota Pawsik pisze:
Połowa z was powinna już dostać porządnego bana w prezencie od Gorseta ponieważ mnie już denerwujecie swoim zachowaniem na forum. Rozgrzebujecie nie potrzebne tematy które są już dawno zamknięte zamiast pisać na temat. Applause

Teraz to już ostro do pieca dołożyłeś. Sam teraz rozgrzebałeś temat, w którym ty jesteś głównym powodem jego powstania. Czuję że specjalnie podburzasz ludzi do pisania na twój temat i kłótni.
I co masz do Gorseta? On nie jest Moderatorem, tylko Ghoran.

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych wpisów na forum. Zastanów się dziesięć razy zanim się do niego odwołasz i ciesz się wiedzą z niego płynącą.

Są dni, są chwile, są ludzie i są debile!

Czesioooo
Wysłane: 2 listopada 2009 18:34:32

Przyłączony: 9/14/2009
Ludzie, ludzie. Zachowujecie się jak dzieci ! DAJECIE TROLLOWI SIĘ NAJEŚĆ ! Przestańcie z nim gadać i traktujcie go jak powietrze... Po co znów zaczynacie ten sam temat ? Po co znów niepotrzebnie się kłócicie ? Po co dajecie satysfakcję trollowi, że wygrywa ? Dajcie sobie siana i zacznijcie w końcu pisać na temat, bo póki co robi się straszny OffTop nic nie wnoszący do tematu. Trochę więcej spojrzenia na sytuację ze strony bezstronnego widza. Jak przestaniecie z nim gadać, to on przestanie spamować, tak ciężko to zrozumieć ? Chyba nie... Niech sobie pisze co chce, a wy lejcie na to z góry na dół i zachowujcie się tak, jakby go nie było...

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Hitman_C47
Wysłane: 2 listopada 2009 18:53:53

Przyłączony: 10/13/2008
Hm, tu sam offtop to pochwalę się, że dziś moje 13 urodziny. Applause Składajcie życzenia. Applause

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Czesioooo
Wysłane: 2 listopada 2009 19:43:22

Sto lat, sto lat Applause Najlepszego Applause

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Henryk140
Wysłane: 2 listopada 2009 20:42:53
Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 5/21/2009
Czesioooo pisze:
bo póki co robi się straszny OffTop nic nie wnoszący do tematu

Hitman C47 pisze:
Hm, tu sam offtop to pochwalę się, że dziś moje 13 urodziny. Applause Składajcie życzenia. Applause

Czesioooo pisze:

Grzybek pl pisze:
Applause 1000 lat !!! A na marginesie ja będę miał 13 urodziny za 2 miesiące Applause

Lol...? I wy chcecie żeby spamu nie było na tym forum...Applause
Proponuję żeby stworzyć temat: "Pogawędki" , lub coś w tym stylu i tam takie rzeczy pisać.

Grzybek pl pisze:
Wiesz Henryk, masz rację ale gdzieś musiałem to napisać (tak samo czesio...) . No wiesz, kultura tego wymaga żeby jednak złożyć jubilatowi życzenia. Ale jeszcze raz powtarzam: masz rację.

Ok, ale jest też takie coś jak PM i tam można wysyłać życzenia.
Hitman_C47
Wysłane: 2 listopada 2009 21:32:05

Przyłączony: 10/13/2008
Czesioooo pisze:

Dzięki Applause
Grzybek pl pisze:
Applause 1000 lat !!! A na marginesie ja będę miał 13 urodziny za 2 miesiące Applause

Dzięki Applause

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
SWAT_
Wysłane: 2 listopada 2009 22:49:57

Czesioooo pisze:
Ludzie, ludzie. Zachowujecie się jak dzieci ! DAJECIE TROLLOWI SIĘ NAJEŚĆ ! Przestańcie z nim gadać i traktujcie go jak powietrze... Po co znów zaczynacie ten sam temat ? Po co znów niepotrzebnie się kłócicie ? Po co dajecie satysfakcję trollowi, że wygrywa ? Dajcie sobie siana i zacznijcie w końcu pisać na temat, bo póki co robi się straszny OffTop nic nie wnoszący do tematu. Trochę więcej spojrzenia na sytuację ze strony bezstronnego widza. Jak przestaniecie z nim gadać, to on przestanie spamować, tak ciężko to zrozumieć ? Chyba nie... Niech sobie pisze co chce, a wy lejcie na to z góry na dół i zachowujcie się tak, jakby go nie było...

Pisząc to do nas i do trolla sam mu dajesz tą błogą satysfakcję, takie życie.

Czesioooo pisze:
Jak przestaniecie z nim gadać, to on przestanie spamować, tak ciężko to zrozumieć ? Chyba nie... Niech sobie pisze co chce, a wy lejcie na to z góry na dół i zachowujcie się tak, jakby go nie było...

No nie gadaj że sam w to wierzysz. Wydoroślejmy. Go powstrzyma tylko BAN!

Hitman_C47 pisze:

Najlepszego, ale temat nie ten ;/

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych wpisów na forum. Zastanów się dziesięć razy zanim się do niego odwołasz i ciesz się wiedzą z niego płynącą.

Arturano
Wysłane: 3 listopada 2009 08:34:41

Przyłączony: 1/26/2009
Ty, Pawsik siedź cicho, bo sam prędzej dostaniesz bana.

Aktualnie

PC: F1 2010, Bad Company 2 Vietnam, Guitar Hero World Tour

PS3: Brotherhood, Soul Calibur IV, LittleBigPlanet 2

Komórka: Gangstar Miami Vindication, Tron Evolution
Czesioooo
Wysłane: 3 listopada 2009 16:16:53

"No nie gadaj że sam w to wierzysz. Wydoroślejmy. Go powstrzyma tylko BAN!"
Może i w to nie wierzę, ale to jedyny w miarę sensowny sposób...

foidek
Wysłane: 3 listopada 2009 16:31:17

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 6/14/2008
widzę, że część osób nieco zboczyło z tematu, to może żeby powrócić na dawny tor, ja się wypowiem. jestem wierzącym katolikiem, co prawda nie ma mnie w każdą niedzielę na nabożeństwie, ale wyznaję prawdę głoszoną przez ten kościół. wierzę w Boga, współczuję natomiast tym którzy deklarują się jakoby byli ateistami. wizja świata pozbawionego najmniejszego sensu, opartego tylko i wyłącznie na ekspresji genów i doborze naturalnym jest dla mnie koszmarna. poza tym w życiu poznałem zaledwie kilku prawdziwych ateistów. ich brak wiary w jakiekolwiek bóstwo nie bierze się ze sposobu przebiegania liturgii (np. nie lubią chodzić co tydzień do kościoła, więc uznają się za ateistów) bądź niefajnego image kleryków (patrz o. Rydzyk), tylko z własnego wewnętrznego przekonania.

Jakby ktoś interesował się fotografią to zapraszam: http://www.flickr.com/photos/foidek/
Mati_ziom
Wysłane: 3 listopada 2009 17:39:07

Przyłączony: 12/25/2007
LuckyKiller pisze:
Mati_Ziom-Czyli Bitwy pod Grunwaldem też nie było bo nie możesz się cofnąć w czasie i tego sprawdzić. Hm ciekawa teoria.Applause Dlaczego wierzysz w inne fakty historyczne a taki jak np. Narodzenie Chrystusa nie? Oczywiście nie bronię Ci tego tylko chciałbym wiedzieć. A co do muzyki to ja wolę nic nie mówić.Applause

A czy ja twierdzę że taka osoba jak Jezus nie istniała ? Możliwe że istniał ale mało prawdopodobne że robił cuda bo to jest sprzeczne z prawami fizyki-chemii... czego tam jeszcze. A Bitwa pod Grunwaldem to fakt , taki sam jak 2WŚ - czy to że mnie tam nie było oznacza że do konfliktu zbrojnego w '39 nie doszło ?
@Up: ryży okularnik - czyli Rydzyk , to jedna z osób która przyczyniła się do mojej radykalnej zmiany poglądów.
LuckyKiller
Wysłane: 3 listopada 2009 18:13:33

Przyłączony: 3/20/2009
Mati_ziom pisze:
LuckyKiller pisze:
Mati_Ziom-Czyli Bitwy pod Grunwaldem też nie było bo nie możesz się cofnąć w czasie i tego sprawdzić. Hm ciekawa teoria.Applause Dlaczego wierzysz w inne fakty historyczne a taki jak np. Narodzenie Chrystusa nie? Oczywiście nie bronię Ci tego tylko chciałbym wiedzieć. A co do muzyki to ja wolę nic nie mówić.Applause

A czy ja twierdzę że taka osoba jak Jezus nie istniała ? Możliwe że istniał ale mało prawdopodobne że robił cuda bo to jest sprzeczne z prawami fizyki-chemii... czego tam jeszcze. A Bitwa pod Grunwaldem to fakt , taki sam jak 2WŚ - czy to że mnie tam nie było oznacza że do konfliktu zbrojnego w '39 nie doszło ?
@Up: ryży okularnik - czyli Rydzyk , to jedna z osób która przyczyniła się do mojej radykalnej zmiany poglądów.

No i to jest problem. Bo 99,9 % ludzi uważa że Rydzyk to Kościół! A Rydzyk się do czyśćca moim zdaniem nie dostanie bo to zwykły biznesmen-czarodziej-rasista który ma tyle wspólnego z kościołem że na nieszczęście jest Redemptorystą... On niszczy właściwy obraz wszystkiego. Przez niego wszyscy kojarzą Kościół i Boga z pieniędzmi... A tak nie jest. Ja Rydzyka usunąłbym jak najszybciej. A co do cudów odpowiem: to Bóg ustanawia prawa fizyki i chemii i to On decyduje czy je nagiąć czy nie.Applause Dlatego to się nazywa cud.Applause

UP THE IRONS!
SWAT_
Wysłane: 3 listopada 2009 20:53:50

Dobra niedowiarku. Mati_ziom, wyjaśnij mi to:
http://deser.pl/deser/1,97052,7093831,Cud_w_Sokolce__hostia_zamienila_sie_w____cos_dziwnego.html

Zawsze lubię słuchać jak ateiści nie wiedzą co powiedzieć na taki temat ;]
I nie wierzę że ksiądz miał akurat przy sobie kawałek mięśnia sercowego i go tam podrzucił.

Ghoran
Wysłane: 4 listopada 2009 10:11:07

Ranga: Administration
Grupy: Moderator

Przyłączony: 8/17/2007
LuckyKiller pisze:
Przez niego wszyscy kojarzą Kościół i Boga z pieniędzmi... A tak nie jest.

Przez niego? Applause Nie bądź zabawny. Kościół (jako instytucja) jest kojarzony z kasą od zarania dziejów. Dziesięcina choćby. Mówi Ci to coś? Applause
SWAT_ pisze:
Zawsze lubię słuchać jak ateiści nie wiedzą co powiedzieć na taki temat ;]

No to żeś wyskoczył. Bakteria. Ksiądz nie umył rąk i prawdopodobnie ma zakażenie dróg moczowych. Tak. Nie uwierzycie, ale ksiądz jak sika dotyka swojego penisa. Później - jak widać - nie myje rąk i podaje opłatek wiernym. Smacznego.
Sprawa od dawna wyjaśniona.

O ile wiara w boga (celowo z małej bo to wszystko jedno w jakiego) jest dla mnie zrozumiała, to bezkrytyczna wiara w instytucję Kościoła to wg mnie ponury mocno żart. Naprawdę wierzycie w to, że na arce były wszystkie gatunki zwierząt? Applause Oraz w to, że jak Was ksiądz poleje wodą ("święconą" hehehehe) to coś to zmienia w Waszym życiu?
A wiecie, że nie wolno modlić się do "figurek"? To dlaczego klękacie przed krzyżem? Applause Ano dlatego, że "prosty lud" musi mieć symbol a Kościół musi mieć kasę. Więc symbol jest choć łamie to przykazanie (przykazania też zmieniały nieco swoje brzmienie na przestrzeni lat Applause) a dzięki temu jest i taca.

A uwierzycie w to, że w Biblii nie ma nawet jednego słowa o takim święcie jak "Boże Narodzenie"? A obchodzicie jak dzicy i wierzycie w to, że Bóg tego od Was oczekuje...

Trochę myśleć samodzielnie Panowie a nie bezkrytycznie wierzyć.
SWAT_
Wysłane: 4 listopada 2009 18:10:49

Bakteria stworzyła mięsień sercowy z opłatka? To lepiej trzyma się teza że on go miał przypadkiem przy sobie i podrzucił.

Co do Bożego Narodzenia i wzmianki o nim w księdze natchnionej.
Księga Daniela (4,23,3) pisze "Pierwsze przyjście Pana naszego wcielonego, w którym narodził się w Betlejem miało miejsce ósmego dnia przed kalendami styczniowymi"

Ponadto Boże Narodzenie nie jest aż takim starym świętem. Jest nowożytne, a więc niemożliwością jest żeby o nim było w biblii. Chyba że twórcy biblii podróżowali w czasie.

foidek
Wysłane: 4 listopada 2009 18:59:54

Przyłączony: 6/14/2008
większość świąt chrześcijańskich jest zaporzyczonych bądź zaadaptowanych od pogan, nie inaczej jest z bożym narodzeniem, więc nowożytnim bym je nie nazwał

Jakby ktoś interesował się fotografią to zapraszam: http://www.flickr.com/photos/foidek/
Mati_ziom
Wysłane: 4 listopada 2009 19:39:52

Przyłączony: 12/25/2007
SWAT_ pisze:
Bakteria stworzyła mięsień sercowy z opłatka? To lepiej trzyma się teza że on go miał przypadkiem przy sobie i podrzucił.

Ty masz link z "wiarygodnego" źródła jakim jest deser.pl (zabawne jest to że na początku cały news pojawił się na stronie niewiarygodne.pl która nie jest najlepszym źródłem informacji) a ja mam link z wiarygodnego źródła jakim jest http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,title,Cud-w-Sokolce-badania-hostii-nie-byly-oficjalne-patolodzy-popelnili-szkolny-blad,wid,11642341,wiadomosc.html?ticaid=190bc

Btw. może lepiej zmienić zestaw pytań ? Naprawdę nie chcę kolejnej kłótni i to jeszcze w sprawach wiary .
SWAT_
Wysłane: 4 listopada 2009 20:50:43

Fajnie Mati_ziom, tylko tam też nie pisze że to była bakteria. Ponadto pisze że udział osób trzecich została wykluczona.

Mati_ziom pisze:
Btw. może lepiej zmienić zestaw pytań ? Naprawdę nie chcę kolejnej kłótni i to jeszcze w sprawach wiary .

Jestem za. Co sądzicie o PZPN? Applause

Henryk140
Wysłane: 4 listopada 2009 20:57:45
Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 5/21/2009
SWAT_ pisze:

Chcesz żeby każdy napisał o nim to samo (wiadomo co)? Applause
SWAT_
Wysłane: 4 listopada 2009 22:16:57

Henryk140 pisze:
SWAT_ pisze:

Chcesz żeby każdy napisał o nim to samo (wiadomo co)? Applause

Wtedy nikt się nie pokłóci, ponieważ każdy (chyba) ma takie samo zdanie o tej organizacji ;]

Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum