|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 10/12/2009 Posty: 762
|
Witam wszystkich użytkowników Play przed wami krzychu2000 mam nadzieje że pomysł będzie strzałem w dziesiątkę a jak nie to to redaktorzy to mogą mi powiedzieć żebym usunął ten temat,albo żeby sami usunęli.
Temat polega na tym że pogadamy o poważnych rzeczach co np sądzicie o: -Kościele - o sektach -o polskiej muzyce
Ja natomiast zacznę od dużego problemu na forum Play który wychwala tutaj ciągle o cd-action za pewne wiecie o kim mowa. Problem w tym że koleś wywołał dużo nie potrzebnych awantur ze strony ludu.Nie którzy pokazali że mogą zostać w jednym momencie zdenerwowanym jego postem gdyż druga osoba która to wywołała śmieje się z nas.Ja mogę powiedzieć tutaj że jeżeli jesteśmy na tej stronie korzystamy jej,mówimy o numerach,przeciekach itp to nie możemy wychwalać drugiego pisma mówiąc że Play to totalne gó.no i że natychmiast ludzie przerzucili się na drugie pismo. Co o tym sądzicie wszelkie komentarze u mnie mile widziane.
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,123
|
Eee ja myślę że już nie ma co o tym dyskutować. W temacie się spokój zrobił więc po co rozgrzebywać? Ale o innych rzeczach bardzo chętnie podyskutuję. 
|
|
Przyłączony: 4/25/2009 Posty: 1,188
|
No Krzychu faktycznie założył najbardziej poważny temat ze wszystkich na tym forum  Pomysł jak dla mnie genialny. A sprawa Pawsika cóz...Krzychu jest fanem CDA a mimo to nie zachowuje się jak imbecyl w przeciwieństwie do jegomościa, którego imienia nie wolno wymawiać. Uważam nawet, że zachowanie Pawsika to swoisty przykład chańby dla CDA, nie wiem która gazeta chciałaby mieć takiego "fana". Prawdziwy fan powienien nawet w stosunku do innych gazet być tolerancyjny. Uważam, że z problemem Pawsika powinniśmy coś zrobić  .
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
A ja uważam, żebyście sobie dali spokój... Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i kropka. Jeśli wam się nie podobają jego posty, możecie to w spokoju przemilczeć i mieć nadzieję, że dacie mu do myślenia i zmieni sposób swojego postępowania. Jeżeli będziecie to dalej rozgrzebywać, to troll będzie nadal robił swoje, czyli będzie denerwował innych. Najlepszym sposobem na opanowanie trollingu jego ignorowanie jegomościa, który spamuje lub wysyła debilne wiadomości. To już kilka razy pomagał0o na forach, na których jestem zarejestrowany. Z resztą przecież jeśli jesteście mądrzejsi od niego, to zostawcie to bez komentarza i pokażcie, że naprawdę tak jest... Tyle w tym temacie ode mnie. A na inne tematy mogę pogadać. Więc tak: - Kościół - wspólnota ludzi wierzących. Tylko dlaczego jesteśmy zmuszani do chodzenia do kościoła ? W moim mieście aby pójść do Bierzmowania należało zebrać odpowiednią ilość podpisów z Mszy Świętych i Nabożeństw. Dla mnie jest to kompletnie niezrozumiałe. Jeśli człowiek jest wierzącym i praktykującym, to chyba Kościół nie powinien mieć obaw w stosunku do niego i powinien dać mu wolną rękę. W końcu w Kościele uczą nas aby "Dzień Święty święcić", więc jeśli znamy dekalog, powinniśmy mimo wszystko chodzić w niedzielę do kościoła, a Kościół powinien nam ufać. Jestem osoba praktykującą i wierzącą, ale czasem naprawdę niezrozumiałe są dla mnie niektóre sytuacje. - Sekty - zgromadzenia ludzi mających podobne poglądy i praktykujących podobne "obrzędy". Moim zdaniem nie ma w tym nic złego, zależy jeszcze o jaką sektę chodzi... Jeśli o taką co morduje dla zabawy i składa zabitych w ofierze "Czarnemu Panu", to to jest dla mnie debilne i psychiczne. Po prostu nienormalne. Jeśli chodzi o grupy ludzi, o podobnych zainteresowaniach np. słuchający tej samej muzyki, to i owszem, nie mam nic przeciwko. - Polska Muzyka: Pop - yyy... że się tak wyrażę - niezbyt wysoki poziom, ale zawsze coś... 6/10 Rap/Hip-Hop - bez obrazy, czy coś, ale dla mnie to nie muzyka, tylko rymowane przyśpiewki z przesłaniem... 5/10 Rock - cóż, tutaj się zbytnio nie orientuję, znam tylko kilka zespołów Rockowych... 6/10 Muzyka elektroniczna - no i tu Polacy zaczynają się rozwijać. 7/10, choć niewielu mamy artystów muzyki elektronicznej, to potrafią oni pokazać światową klasę. Muzyka klasyczna - nigdy nie lubiłem. 5/10
|
|
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
Bardzo ciekawy pomysł thekrzychu2000 
|
|
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
Czyżby staroświeckie powiedzenie "nie karm trolla" pasuje do aktualnej sytuacji ? Pawsik po prostu przegiął pałę - zdenerwował mnie całokształtem swojej "pseudointeligencja twórczości" aż w końcu musiałem napisać co sądzę o jego zachowaniu i kropka. Wiem że mój post wcale inteligentniejszy od niego samego nie był ale no ... ciężko było napisać kulturalnie że nie podoba mi się jego zachowanie. Rozumiem że pawsik to dziecko neo , ma te 10-11 lat i nudzi się całymi dniami . Rozumiem że jako zabawę wybrał sobie spamienie na różnych forach (niech przykładem będzie forum , o zgrozo , cda gdzie już na szczęście dostał już bana  ) ale , na litość boską , dlaczego jest jeszcze tutaj ? Ok - banicja nie jest rozwiązaniem a takie ostrzeżenie od nas , czyli userów tego forum , może poskutkować odblokowaniem zasobów pozostałych po awarii inteligencji ? Aaaaanyway ... Kościół - jestem ochrzczony i po pierwszej komunii , po dość głębokich przemyśleniach stwierdziłem że niema czegoś/kogoś takiego jak bóg , niema czegoś takiego jak dusza i nie rozumiem dlaczego miliardy wierzą w coś co od tysięcy lat wywołuje tylko wojny , śmierć i cierpienie niewinnych. To tylko wymysł homo sapiens , zwierząt które mają zbyt rozwiniętą inteligencję i wyobraźnie . Nie pojmuję też dlaczego tyle milionów chodzi do kościoła i czci coś , czego jak na razie (brak możliwości podróży w czasie) nie da się zweryfikować i udowodnić . Jedyną obroną chrześcijan , muzułmanów itp. "wyznań" jest to że równie dobrze nie da się temu zaprzeczyć (brak również podstaw do twierdzenia że bóg nie istnieje). Zresztą co mi z tego ? Pożyję jeszcze 50-60 może 70 lat(a może i znacznie mniej) , umrę i już raczej nie powiem wam czy jest jeszcze jakiś etap.(next level?). Polska muzyka - najbardziej wstyd mi Polskiego "hip-hop'u" i "rap'u" - w naszym kraju ta muzyka jest od niedawna kojarzona z ludźmi mającymi mało wspólnego z kulturą osobistą i normami moralnymi . Ich teksty są na poziomie 16 letnich "ziomali" z pod bloku więc czasy kiedy liczył się tekst a nie ... zaje...tośc odeszły w niepamięć . Muzyki "pop" nawet nie słucham bo takowej nie lubię. Rock - tego bardziej hardkorowego nie bardzo trawię a tego w stylu "punk" u nas w sumie niema (jak znacie jakieś kapele to piszcie) . Zapewne większość z was nie będzie zgadzać się z moim zdaniem , szanuję to , czekam aż w końcu wywiąże się tu jakaś ciekawa dyskusja a nie tylko jazda po trollach .
|
|
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,123
|
Mati_Ziom-Czyli Bitwy pod Grunwaldem też nie było bo nie możesz się cofnąć w czasie i tego sprawdzić. Hm ciekawa teoria.  Dlaczego wierzysz w inne fakty historyczne a taki jak np. Narodzenie Chrystusa nie? Oczywiście nie bronię Ci tego tylko chciałbym wiedzieć. A co do muzyki to ja wolę nic nie mówić. 
|
|
|
Mati_ziom pisze: Rozumiem że pawsik to dziecko neo , ma te 10-11 lat i nudzi się całymi dniami . Że nie mam już tych 10-11 lat oraz że nie mam Neostrady do nic takiego. Owszem nudzi mi się czasami do prawda.
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Mati_ziom, mówiąc "Pop" miałem na myśli wszystkie (no może nie wszystkie, ale większość) utworów, które grane są w radiu... Na przykład taka Doda, czy Gosia Andrzejewicz. Nie ubliżając tym paniom powiem jedynie, że ta muzyka MNIE osobiście się nie podoba... Faktem jest jednak, że Rap i Hip-Hop, to już nie to co kiedyś. Teraz polega to na byciu fajnym i lubianym i na przyśpiewkach o tym, że powinno się je*ać policję... Tego już moja głowa nie wytrzymuje. Większość z "artystów" sceny Hip-Hopowej, którzy śpiewają o nienawiści do policji tak naprawdę nie miała z nią większej styczności. Śpiewają o tym, "bo tak jest fajnie", "bo tego ludzie lubią słuchać". Rzadkością jest już w dzisiejszych czasach śpiewanie o swoich życiowych przeżyciach czy też o miłości. Coraz więcej natomiast "śpiewa" się o tym, jak to jest być fajnym, że warto żyć w gangach i wiadomo nienawidzić policji... Szkoda słów...
|
|
Przyłączony: 9/5/2007 Posty: 1,395
|
thekrzychu2000 pisze: Temat polega na tym że pogadamy o poważnych rzeczach co np sądzicie o: -Kościele - o sektach -o polskiej muzyce
Ja natomiast zacznę od dużego problemu na forum Play który wychwala tutaj ciągle o cd-action za pewne wiecie o kim mowa.
To ja też się udzielę. Najpierw o kościele. Kościół i religia jest w porządku. Sam do kościoła nie chodzę, ale wierzę że gdzieś w... możecie nazwać to jak chcecie, inny wymiar, niebo itp. żyje sobie taka potężna siła która nam się przygląda. Ale jak wiemy polski kościół najlepszy nie jest. Weźmy np. takiego Rydzyka które ma pod sobą tysiące moherowych babci które go słuchają i dają na tacę. A Rydzyk co robi? Kupuje sobie Bentleya. Ale na szczęście jest też kilku księży z iskrą Bożą i są nawet spoko. Przydało by nam się więcej ludzi pokroju Karola Wojtyły, ale i wtedy znaleźli by się jacyś przeciwnicy kościoła. W Polsce denerwują mnie tzw. udawani ateiści. Są przypisani do kościoła, mają jego wszystkie prawa, a mimo to besztają kościół. Jeśli są ateistami to nich pójdą na proboszcza i się wypiszą z kościoła katolickiego. Wtedy nic do niech nie mam. Sekty. Ciekawy temat, tylko żadnej nie znam. Ten temat pominę. Polska muzyka... Metal, pop i techno w polskim wykonaniu to żenada. Najlepiej idzie polskiemu rockowi, zwłaszcza tem co preferują delikatne nutki. No i oczywiście to czego ja słucham tj. hip-hop oraz reggae. Jak wspominał Mat_ziom, pierwszy jest kojarzony z głupkami, bandziorami i dresami okradających biedne staruszki. I wydaje mi się że możemy to zawdzięczać tylko Peji, tej wielkiej, pożal się Boże, polskiej legendzie rapu. A nie wszystkie piosenki hip-hopowe są o ćpaniu, seksie i mordobiciu. Świetny repertuar ma chociażby 52 Dębiec. Oto jeden ich przykładowy tekst: [Quote:] Niezbadane są jego wyroki, nigdy nie wiesz gdzie lądujesz choć z premedytacją stawiasz swoje kroki Ze szczytu zawsze spadasz nisko a im wyżej pniesz się w górę tym bardziej robi się ślisko Uważaj
Na początku wyśniłeś sobie marzenie i stanęło przed tobą jak niezdobyta góra z szczytem w chmurach milcząca, błyszcząca w błyskach słońca przysiągłeś, że będziesz się starał zdobyć ją do końca I poświęciłeś życie, choć kosa losu podcinała skrzydła i walka ci już brzydła, wytrwałeś gdy inni upadali ty wciąż stałeś targany bólem niosłeś własny krzyż i piąłeś się wciąż wzwyż
Spójrz co się stało, co ci pozostało? Widzisz? już nie kochasz, tylko nienawidzisz Tak bardzo tego chciałeś, teraz masz, lecz przegrałeś
Dostałeś się na szczyt, zacząłeś już tworzyć mit nagle dawny człowiek znikł i pojawił się nowy zaślepiony swą wielkością, zniszczony popularnością upojony niewiernością, z miłością tylko do siebie
Miliony wykrzykują twoje imię lecz potknij się tylko zaraz uwielbienie zginie przeminie, zostawiając pustkę sprzedałeś się za sławę - oszustkę Wyrzekłeś się przyjaciół i rodziny mówiąc, że jesteś bez winy
Głupcze nie wiesz co się stało? wkradła się w twe serce ukradkiem pycha, co przychodzi przed upadkiem
[x4] Strzeż się, gdy upadasz bierz się w garść Kiedy zatruwa cię swym jadem - walcz aby nie stać się gadem
Start i pobiegły szczury w wyścigu po lepsze życie depczą się, gryzą się, walczą o miejsce przy korycie swój na swego, rój złego, bój się tego chorego ego kolego bardziej niż Boga bój się kiedy w wyścigu powinie ci się noga niech nie opuszcza ciebie trwoga sroga bo jeszcze długa droga pełna wroga niech szare futro będzie jak sędziowska toga pazury, łapy zróbmy jak narzędzie kata wydałeś wyrok na brata - wykonaj, pokonaj lub skonaj
Po szachu, po szachu brachu doprowadza się do mata nie okazuj strachu brachu, bo skończysz w piachu jak szmata
Skrupuły zamień na muskuły by pruły zatruj język aby słowa pluły i truły niech spojrzenie w oczy mroczy jak spacer w bezksiężycowej nocy bez obaw spraw, aby kłamały usypiały czujność, wzbudzały ufność nadszedł czas, byś serce zmienił w głaz raz na zawsze uczuciom pas
Sumienie to wstyd, to spryt, zapewnia byt I teraz ty, bardziej zły niż ci najbardziej źli jak pchły zduszasz ich, tniesz, rwiesz, nóż, krew dobiegłeś, wygrałeś, dostrzegłeś co dostałeś i śmiałeś się, stałeś tak sam, pomyślałeś co masz
Ale komu to dasz? z kim się podzielisz? Komu się pochwalisz? zniknęli A w ich miejsce pojawiła się refleksja co przychodzi, kiedy kończy się lekcja
[x4] Strzeż się, gdy upadasz bierz się w garść Kiedy zatruwa cię swym jadem - walcz aby nie stać się gadem Co najlepsze nie ma tan przekleństw jak to w wielu utworach tego typu bywa. No i został nam temat Pawsika, dziecka Neo. Opanuj i ogarnij się człowieku. Myślisz że ludzi nie wkurwiasz? Aż takim tępym idiotą jesteś? Już mój 11 letni kuzyn ma więcej oleju w głowie, chyba że ty jeszcze młodszy jesteś i od niedawna się alfabetu nauczyłeś. I nawet osoba nie posiadająca Neostrady może zostać dzieckiem Neo, powinieneś o ty wiedzieć. Sam nim jesteś. No to by było na tyle z mojej strony.
|
|
|
Mati_ziom pisze: Kościół - jestem ochrzczony i po pierwszej komunii , po dość głębokich przemyśleniach stwierdziłem że niema czegoś/kogoś takiego jak bóg , niema czegoś takiego jak dusza i nie rozumiem dlaczego miliardy wierzą w coś co od tysięcy lat wywołuje tylko wojny , śmierć i cierpienie niewinnych.
A czujesz że wieje wiatr chodź go nie możesz zobaczyć 
|
|
Przyłączony: 4/17/2009 Posty: 528
|
Pawsik pisze:Mati_ziom pisze: Kościół - jestem ochrzczony i po pierwszej komunii , po dość głębokich przemyśleniach stwierdziłem że niema czegoś/kogoś takiego jak bóg , niema czegoś takiego jak dusza i nie rozumiem dlaczego miliardy wierzą w coś co od tysięcy lat wywołuje tylko wojny , śmierć i cierpienie niewinnych.
A czujesz że wieje wiatr chodź go nie możesz zobaczyć  Muszę się zgodzić z Matim. Jestem tak jak on pom komunii ale raczej nie jestem wierzącym. No bo Ja wolę wierzyć w to co można naukowo potwierdzić. Co mi da to że całe życie będę żył zgodnie z przykazaniami jak się okaże że po śmierci nic nie ma?? Jeśli już wierzę to raczej w reinkarnację. Że po śmierci odradzamy się jako ktoś inny. Nic nie pamiętamy z poprzedniego życia ale jednak....coś po śmierci być musi.
|
|
|
Ze względu na czas to powiem na razie tylko o muzyce a raczej o anty muzyce.W Polsce z muzyką nie ma najgorzej oczywiście są wyjątki jak (Unbreak,Liroy,Myslovitz,kazik czy Agnieszka Chylińska) ale są też u nas tak zwane gwiazdy które szkodzą jak Doda czy Edyta Górniak.O tych dwóch na koniec mogę powiedzieć że mają kasę z własnej głupoty wchodzą do programu robią z siebie puste laski i zbijają kasę bo ludzie mają z nich ubaw oraz zwiększa się popularność.Szkoda bo w Polsce są duże ambicje ale zawsze jakaś wytwórnia musi im spie.... karierę czy np: nasze kochanie stacje telewizyjne jak Tvp które gówno wie o prawdziwej muzyce...
|
|
Przyłączony: 11/13/2008 Posty: 362
|
Z większością co napisał Mati_Ziom się zgadzam. Po dogłębnych analizach też uważam że nie ma czegoś takiego jak bóg ale Jezus mógł się narodzić, w końcu czemu nie.
Co do muzyki: Ja słucham czegoś cieższego więc trudno mi wypowiedzieć się w kwestii innych gatunków ale na polskiej scenie rockowej/metalowej jest sporo dobrych zespołów jak Tsa, Kat, Frontside, Vedonist, Made of Hate, a i jest kilka które wybiły się z naszego mega-katolickiego kraju (możecie mnie zbesztać od najgorszych ale tak uważam XD) jak Hunter, Behemoth, Vader
|
|
|
Skoro wierzysz w reinkarnację to tak jakbyś wierzył w Boga - no bo przecież te dusze, że się tak wyraże muszą zostać gdzieś i przez kogoś przekierowane do właścowych ciał. Pozatym nikt nie każe aż tak zgodnie życ z przykazaniami - może oprócz nie zabijaj i nie kradnij jak i nie codzołóż - wystarczy, że będziesz uczciwym człowiekiem. Mówisz, że co jeśli się okaże, że po śmierci nic nie ma, wtedy nawet tego nie zauważysz bo po prostu już nigdzie Cię nie bedzie - zamkniesz tylko oczy na zawsze. A pomyślałeś co wtedy jeśli faktycznie coś jest? Wtedy czeka życie wieczne w raju, które jeśli aż tak strasznie splamimy to stracimy ten wieczny raj na rzecz czegoś gorszego gdzie nie koniecznie fajnie być. Zresztą ile to już było rzeczy, których nie na 100% ludzie mogli wytłumaczyć naukowo  .
|
|
|
Mickey666 pisze:Z większością co napisał Mati_Ziom się zgadzam. Po dogłębnych analizach też uważam że nie ma czegoś takiego jak bóg ale Jezus mógł się narodzić, w końcu czemu nie.
Co do muzyki: Ja słucham czegoś cieższego więc trudno mi wypowiedzieć się w kwestii innych gatunków ale na polskiej scenie rockowej/metalowej jest sporo dobrych zespołów jak Tsa, Kat, Frontside, Vedonist, Made of Hate, a i jest kilka które wybiły się z naszego mega-katolickiego kraju (możecie mnie zbesztać od najgorszych ale tak uważam XD) jak Hunter, Behemoth, Vader
Okey każdy może tu powiedzieć co sobie o tym myśli
|
|
|
Najbardziej denerwującą sektą wg mnie jest ta cała scjentologia i jej cały szef Toma Crusa. Współczuję tej całej Katie Holmes :/
|
|
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
czasem to ty mnie CAŁY denerwujesz. a znasz może chociaż główne założenia scjentologii ? jest to jedna z najbardziej znanych sekt, bo należą do niej travolta i cruise, ale oni nie jej przywódcami. nie chcę ich bronić bo to banda tanich wyłudzaczy mamony ale, jak się o nich zrobiło głośno to troszkę sobie o nich poczytałem, bo lubię dowiedzieć się sam tego i owego niż bezmyślnie słuchać newsów z teleodbiornika.
|
|
|
Foidek proszę Cię - wreszcie mamy jakiś poważny temat na tym forum dzięki mojemu ziomowi thekrzychu2000  - więc nie zajmujmy się na nim Pawsikiem. TEN TEMAT JAK MÓWIŁ TO JUŻ LUCKYKILLER jest zastygły więc go nie rozgrzebujmy bo z aktualnego tematu się burdel zrobi  . A tak byśmy nie chcieli. A Ty Pawsik wcześniej użyj www.google.pl
|
|
|
Połowa z was powinna już dostać porządnego bana w prezencie od Ghorana ponieważ mnie już denerwujecie swoim zachowaniem na forum. Rozgrzebujecie nie potrzebne tematy które są już dawno zamknięte zamiast pisać na temat. 
|
|
|
Guest |