|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 9/20/2009 Posty: 33
|
Wywnioskowałeś to na podstawie jednej ankiety? Cytat ze strony CDA : "To tylko test i ćwiczenia, więc nie wyciągajcie zbyt daleko idących wniosków z tego pytania." A żeby nie było offtopu. Dziś zakupiłem w końcu PLAY extra, "oblukałem" już kilka tekstów i gratuluje redaktorom za kawał dobrej roboty.
|
|
Przyłączony: 10/15/2009 Posty: 76
|
no tak porównywać można, ale nie mówić o każdym newsie związanym o Cd-a, bo o tym można dowiedzieć się z forum cd-a a nie playa 
|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 3/17/2009 Posty: 114
|
Porównywać, a nie ja Pawsik ciągle a CDA ma tamto a wy nie macie... to już nie jest normalne, ludzkie porównanie. Nawet jeśli CDA tego nie ma to i tak lepsi są :/ ...
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
Zastanawiam się dlaczego zwykły Play z jedną płytą DVD kosztuje ok. 10zł a z dwoma płytami DVD aż 20 zł. Uważam że powinien kosztować ok. 15 zł. Chciałbym żeby zwykły Play również miał dwie płyty DVD ale by kosztował ok. 15 zł.
|
|
Przyłączony: 5/24/2008 Posty: 30
|
Pawsik jeżeli ci coś nie pasuje to nie kupuj Play'a nikt cie o to nie prosi i nie pisz ze CDA jest lepsze bo to nie jest prawda play jest 100x lepszy niz jakies CDA. Mam kilka numerów i wcele nie jestem z nich zadowolny moze i mają wiecej tekstu ale te teksty są takie beznadziejne ze niechce sie ich nawet czytac a co innego Play  jego to moge czytac na okrągło wiec nie mów ze lepsze jest CDA bo nawet go nie czytasz a co do płuy to dają takie jakie chcą ty nie bedziesz ustalać jakie i ile gier ma być i ile to ma kosztować
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Pzremeko, aż tak bym nie przesadzał. Jestem czytelnikiem PLAY i CDAction i nie sądzę, aby teksty w CDA były beznadziejne i żeby nie chciało się ich czytać... Są napisane w spójną całość, świetnym językiem podobnie jak PLAY. Są to konkurencyjne firmy, ale trzeba patrzyć na to mniej subiektywnie. Nie można zmieszać jednego czasopisma z błotem i zrównać go z ziemią, dlatego, że jest się fanem drugiego... Bez przesady, więcej szacunku dla tego co robią redaktorzy obu firm...
|
|
Przyłączony: 3/17/2009 Posty: 114
|
Nie czytam= nie wiem, ale Pawsik przesadza z tym CDA CDA! Co do szacunku- mam go nawet do tych co wykonują najbrudniejszą robotę, bez nich nie trzymałoby się nic kupy (taki skojarzenie  ) Co do zrównywania z ziemią bo ktoś jest fanem- tak robi Pawsik. PS. Na inny temat takie dyskusję. PS 2 Czytam i czytam PLAYa i dobrze mówiliście, że 4 dni zejdzie  Mi nawet więcej- jako fan AC II czytałem to z 5 razy
|
|
Przyłączony: 5/24/2008 Posty: 30
|
Przyznaj sam co lepiej sie czyta Playa czy CDA i wcale nie zrównóje CDA z błotem tylko mówie ze w Play'u są o wiele lepsze recenzje nic w CDA
|
|
Przyłączony: 4/25/2009 Posty: 1,188
|
Zgadzam się. PAWSIK ZAMKNIJ JADAKĘ NIEWYPARZONĄ  MNIE TO JE***E CO CDA BEDZIE MIAŁO BO MNIE TO NIE OBCHODZI  POWINIENEŚ DOSTAĆ BANA, BO NA FORUM CDA ZA REKLAMOWANIE CZEGOŚ JEST WŁAŚNIE BAN - TAK SAMO POWINNO BYĆ TU. [Quote:]Przyznaj sam co lepiej sie czyta Playa czy CDA i wcale nie zrównóje CDA z błotem tylko mówie ze w Play'u są o wiele lepsze recenzje nic w CDA To prawda, Play ma ciekawsze i lepiej je się czyta.
|
|
Przyłączony: 7/20/2009 Posty: 37
|
Pawsik, żal mi cię. Potrafisz każdym postem dobić człowieka. Co mnie do cholery obchodzi co będzie w następnym CDA kiedy jestem na forum PLAYA? Pawsik pisze:Zastanawiam się dlaczego zwykły Play z jedną płytą DVD kosztuje ok. 10zł a z dwoma płytami DVD aż 20 zł. Uważam że powinien kosztować ok. 15 zł. Chciałbym żeby zwykły Play również miał dwie płyty DVD ale by kosztował ok. 15 zł. Ja chciałbym żeby Gazeta Wyborcza dawała co numer płytkę dvd zapełnioną fajnymi grami, miała 140 stron z czego 120 o grach a do całości dorzucała gratis Przegląd Sportowy. Oraz PSX Extreme żeby poczytać o konsolach. A wszystko to może być za max 4,90 zł bo nie chcę wydawać 15 zeta co kilka dni. A ja ci powiem, dlaczego zwykły PLAY z jednym dvd kosztuje 10 zł a z dwoma płytami 20 zł. Bo m.in. papier też kosztuje a jak chyba nie zauważyłeś, ,,PLEX" ma 116 stron a nie 60. A więc prawie dwa razy więcej niż zwykły numer. pikkid, można porównywać, nie trzeba. A przynajmniej nie tak jak to robi Pawsik. PLAY daje naprawdę dobre gry i wydaje mi się, że niektórych czytelników czasopismo za bardzo rozpieściło, czego skutkiem są nie wiadomo jakie wymagania. Pytałem kilka osób, czytelników CDA i nie tylko, o fulle w numerze specjalnym. WSZYSCY, powiedzieli, że to dobre gry. Bez przesady, Loki nie każdemu się spodoba a ID 2 ma rzeczywiście swoje lata ale i tak odpowiedź brzmi ,,nawet dobry gry dali". Pzremeko pisze:Przyznaj sam co lepiej sie czyta Playa czy CDA i wcale nie zrównóje CDA z błotem tylko mówie ze w Play'u są o wiele lepsze recenzje nic w CDA Czytałem kiedyś CDA a obecne kupię co jakieś trzy, cztery miesiące. PLAYA regularnie. Bo teksty tych pierwszych czyta się moim zdaniem za ciężko, czasami zero z tego przyjemności, głównie gdy autor rozpisuje się tylko na temat komentarza w Fifie.
|
|
Przyłączony: 7/14/2009 Posty: 146
|
Dla mnie jeśli mamy porównywać CD-A i Play-a to oba czasopisma są świetne,jedno jest lepsze w tym np daje lepsze gry,inne lepsze teksy,recenzje.Zarówno Cd-a jak i Play to bardzo dobre czasopisma.Nie piszcie że Play ma słabe pełniaki,albo Cd-a słabe recenzje,bo jednym się podobają a innym nie ale jakby coś było słabe to by się tak dobrze nie sprzedawało.A co do Play-a Extra przeczytałem cały ogólnie wszystko super,pełniaki też dobre.Warto było wydać te 20 zł.Chciałbym jeśli to możliwe aby Play Extra był częściej.
|
|
|
A kiedy wychodzi "zwykły" numer Playa za 9,99 zł ????
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Pzremeko, jeśli mam już być na prawdę szczery, to akurat recenzje bardziej mi się podobają w CDAction... PLAY zawsze wychodzi wcześniej niż CDA, dlatego kupuję oba i porównuję, no i czasem PLAY ma zaje*iste pełniaki, ale CDA bardzo często go przebija... Nie, żeby coś, ale takie moje zdanie i go nie zmienię. Ja bardzo chętnie czytam teksty w CDA podobnei jak w PLAY'u, bo oba są napisane świetnym językiem. CDA ma dłuższe teksty, często zawierające ciekawe informacje (przynajmniej dla mnie), których czasem brak PLAY'owi i na odwrót. "mają wiecej tekstu ale te teksty są takie beznadziejne ze niechce sie ich nawet czytac" Co do tego, to była to zwykła zniewaga i zrównanie konkurencji z ziemią...
|
|
|
Jakby powiedział Quentin: "Proszę pisać na temat Play Extra" 
|
|
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,123
|
To dalczego piszesz na temat CDA? Kurczę a co do PLAYA EXTRA jakoś go dopaść nie umiem... I ta dziura budżetowa... 
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
Pawsik pisze:Zastanawiam się dlaczego zwykły Play z jedną płytą DVD kosztuje ok. 10zł a z dwoma płytami DVD aż 20 zł. Uważam że powinien kosztować ok. 15 zł. Chciałbym żeby zwykły Play również miał dwie płyty DVD ale by kosztował ok. 15 zł. Słuchaj no ekonomisto - mam już dość tych twoich "głębokich" przemyśleć co do kosztów i objętości play'a , twojego przyrównywania CDA z PLAY'em i twojego ogólnego braku wiedzy i zachowania na poziomie gówniarza ... więc owsiku - STUL JAPĘ !
|
|
|
Ja tylko napisałem że konkurencyjne pismo będzie miało kiedyś dwie płyty DVD. I tyle. Nie piszę ciągle o tym konkurencyjnym czasopiśmie. Napisałem tylko2-3 posty. Kupuje Playa jak na płycie widzę dobre pełniaki że ma. Ale widać że nie którzy z was nie potrafią się normalnie zachować i mają brak osobistej kultury.
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
dziś udało mi się przeczytać całego play'a extra i muszę powiedzieć, że jestem niezwykle pozytywnie zaskoczony jego zawartością. najbardziej przypadły mi do gustu felietony - to jest właśnie to czego mi brakuje w "normalnym" play'u. Ciekawy był też artykuł o goldach w wow'ie, opis wszystkich części gta oraz zapowiedź all points bulletin. naprawdę, super gazeta drodzy redaktorzy, cześć i chwała wam za nią
|
|
Przyłączony: 5/21/2009 Posty: 106
|
Pietrek2 pisze:Zgadzam się. PAWSKIK ZAMKNIJ JADAKĘ NIEWYPARZONĄApplause MNIE TO JE***E CO CDA BEDZIE MIAŁO BO MNIE TO NIE OBCHODZIApplause POWINIENEŚ DOSTAĆ BANA, BO NA FORUM CDA ZA REKLAMOWANIE CZEGOŚ JEST WŁAŚNIE BAN - TAK SAMO POWINNO BYĆ TU. Mati_ziom pisze:więc owsiku - STUL JAPĘ ! Jak dla mnie to trochę przesadzacie. Zachowujecie się jak dzieci z piaskownicy, którym ktoś się nie podoba i chcą go zbluzgać za wszelką cenę. Owszem, Pawsik często pisze głupoty, ale zachowajcie więcej kultury. Później ktoś wejdzie na forum i pomyśli, że jakaś hołota czyta Playa.
|
|
Przyłączony: 8/18/2009 Posty: 50
|
No właśnie, zgadzam się z przedmówcą. Pewnie nigdy nie myśleliście w ten sposób, ale pisanie 10 razy "bana mu", gdy ktoś podszywa się pod quentina pogrąża playa. Ludzie gdy wejdą na forum pomyślą, że, bez obrazy, nienormalni ludzie czytają play. Ale jak inaczej nazwać kogoś,gdy ktoś napisał już zbanujcie go, ale co tam, 10 osób jeszcze o tym pisze... nie wiem po co. Co do czasopism to trzeba powiedzieć, że jednak CDA kupuje więcej osób niż play. Play kupuje około 20 tyś. osób, a CDA 90tyś. I w tym wypadku ilość jednak znaczy jakość. Ale żeby nie było, że jestem przeciwnikiem Play - kupuję także Kśgry i tam, o dziwo, teksty czyta mi się dużo lepiej. A zważywszy na to, że oba czasopisma mają dokładnie taki sam skład redaktorów to pokazuje to, że ludzie w Play potrafią pisać recenzje - może czyta mi się recenzje lepiej w kśgry, bo tak jak napisałem już parę postów wcześniej, Play jest bardziej dla dzieci, kśgry dla trochę bardziej starszych, a Cda dla najstarszych.
|
|
|
Guest |