|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
No właśnie, jakie wolicie: te z nieruchomymi tłami (np. The Longest Journey), czy może 3D (np. kontynuacja TLJ) ? Ja bardziej przychylałbym się za tymi pierwszymi.
|
|
Przyłączony: 1/17/2008 Posty: 571
|
przygodówki lepsze te z nieruchomymi tłami
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Są trzy przygodówki jakie cenię i jakie mi się podobają: 1. Syberia 1 i 2 - najlepsze przygodówki w jakie kiedykolwiek grałem. Znakomita fabuła, czasem bardzo trudne zagadki. 2. Ace Ventura - głupawa przygodówka, pełna humory. Gra na myślenie, na pewno nie jest łatwa. 3. Tajne akta: Tunguska 1 i 2 - dobra graficznie, ciekawa fabuła.
|
|
Przyłączony: 4/10/2009 Posty: 514
|
Ja bardzo lubię stare przygodówki a tła to zdecydowanie w 3d
|
|
Przyłączony: 11/13/2008 Posty: 362
|
Fahrenheit, Fahrenheit i jeszcze raz Fahrenheit! Gra trochę krótka ale za to jaka. Była jakiś czas temu w Playu Poza tym Syberia 1 i 2, no i niektóre części Larrego 
|
|
Przyłączony: 1/17/2008 Posty: 571
|
ja bardzo miło wspominam Runawaya. Niektóre przygodówki z nieruchomymi tłami potrafią jednak męczyć. Np. Sherlock Holmes i Tajemnica srebrnego kolczyka (chyba tak to się nazywało). Tam to tylko się chodziło po pomieszczeniach z nadzieją że kursor w końcu zmieni kształt i znajdzie się ten jeden cholerny przedmiot którego brakuje do ruszenia dalej
|
|
|
nie no, niedoróbką mówimy zdecydowane nie i tu się z tobą zgodzę, tylko mi się wydaje, że bardziej podatne na błędy są gry w 3D (chociaż dobrzy programiści nie powinni mieć problemów ani z 2D bądź 3D) i dlatego preferują przygodówki z prawie nie ruchomymi tłami
|
|
Przyłączony: 9/20/2007 Posty: 344
|
Obecnie nie trawię gier przygodowych, ale kiedyś grałem w nie z wielką przyjemnością. Najlepiej wspominam Teenagenta i Jacka Orlando.
|
|
Przyłączony: 9/25/2009 Posty: 7,100
|
Tomb Raider: Legend - nowa grafika, wspaniałe tereny, dużo broni, umiejętności bohaterki itp. Polecam.
|
|
|
Raczej tomb raidera nie nazwałbym rasowej przygodówki, raczej zręcznościówkę z elementami przygodówki
|
|
Przyłączony: 7/27/2009 Posty: 480
|
Jak przygodówki, to TYLKO Broken Sword Anioł Śmierci
|
|
|
Jack Keane - bardzo fajna gra przygodowa. Nietypowa grafika, klimat bardzo dobry i cena atrakcyjna.
|
|
Przyłączony: 7/19/2008 Posty: 1,589
|
Ogólnie nie trawie przygodówek, ale pamietam ze jak bylem maly to duzo cioralem w hopkins fbi ; =]
|
|
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
Belief@Berayal jest średnią przygodówką którą warto poznać.
|
|
Przyłączony: 10/13/2008 Posty: 1,755
|
Nostradamus.
|
|
|
Hitman_C47 pisze:Nostradamus. Ile czasu zajmuje przejście tej całej gry ???
|
|
|
Co takiego Nostradamus ? Fajne, ma porywającą fabułę, przegitaśne zagadki ? Troszkę jesteś oszczędny w opiniach.
|
|
|
Myst - Antologia - dla osób, które uwielbiają gry przygodowe. Nie grałem, ale gra zdobyła bardzo duże uznanie wsród gazet itp.
|
|
|
Spyker pisze:Myst - Antologia - dla osób, które uwielbiają gry przygodowe. Nie grałem, ale gra zdobyła bardzo duże uznanie wsród gazet itp. Ja pograłem trochę i muszę powiedzieć że jest cholernie trudna :/
|
|
Przyłączony: 10/13/2008 Posty: 1,755
|
Grałem z poradnikiem i to było z 6-7 godzin. Na koniec jest element zręcznościowy. Fajnie, bo robisz miksturki choć nie można niepotrzebnych. Chodzi o to, że baba chce pomóc królowej(w morderstwach), ale ona chce pomocy brata i ona się przebiera za brata i nią chodzimy i potem się okazuje, że tam są oszustwa (nie chcę mówić więcej, żeby nie zepsuć gry jak coś to mnie poproście).
|
|
|
Guest |