|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 9/7/2008 Posty: 166
|
W dzisiejszych czasach jest więcej telefonów komórkowych niż obywateli naszego kraju, dlatego na pewno każdy z Was posiada jakiś model telefonu. Chciałbym aby każdy opisał swój telefon, wymienił jego wady i zalety, powiedział, czy jest wart uwagi potencjalnego kupującego lub po prostu powinno go się omijać szerokim łukiem.
Ja aktualnie posiadam Sony Ericssona k770i. Telefon na dzień dzisiejszy absolutnie standardowy (3G, wideorozmowy, gniazdo karty pamięci, aparat 3.2 mpix). Jestem z niego ogólnie zadowolony, nie sprawia na razie problemów z użytkowaniem. Podoba mi się w nim soft i klawiatura, która jest bardzo praktyczna w użytkowaniu (rzędy przycisków, nie wciska się kilka na raz podczas pisania). Telefon jest lekki i dobrze leży w dłoni. Osłona obiektywu jest umieszczona na równo z tylną ścianką telefonu w przeciwieństwie do k800i. Jednak telefon ma też pewne wady - nie dość, że bateria trzyma krótko to jeszcze na domiar złego dźwięki informujące o wyczerpującej się baterii są zdecydowanie za długie. Obudowa nie jest wymienna, pozostaje mieć tylko nadzieję, że po tysiącach SMS-ów nie będzie nosiła większych śladów "dużego przebiegu". Gdyby nie brak nawigacji GPS byłby telefonem idealnym. Telefon ogólnie wart polecenia, jest dobrą alternatywą dla dużo większego i bardzo podobnego pod względem funkcji k800i. Podsumowując:
Zalety: design, klawiatura, software, podświetlenie klawiatury, mnogość funkcji i ustawień, Java (działanie gier jest wyśmienite), jakość robionych zdjęć, dodatki do obróbki multimediów, dołączone słuchawki, wbudowany głośnik, przeglądarka internetowa i e-mail, radio z RDS, wideorozmowy.
Wady: przycisk szybkiego łączenia z internetem, niewymienna obudowa, brak zoomu przy 3.2 mpix (tylko przy VGA), jakość wideo, bateria (max. 3 dni przy normalnym użytkowaniu), potknięcia programistów z Ery (telefon jest stamtąd ale bez SIM locka), brak IrDA, dołączona karta pamięci ma tylko 256 MB i jest to na dodatek M2, pamięć wbudowana też mała - tylko 16 MB, dodatkowy przycisk robienia zdjęć mógłby działać lepiej, brak nawigacji GPS, uniwersalne gniazdo mogłoby być w innym miejscu niż bok obudowy, najlepiej dół.
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
Jestem posiadaczem Nokii 5200. Telefon jest z rozsuwaną klawiaturą. Telefon posiada gniazdo na karty pamięci microSD. Wbudowany aparat jest bardzo kiepski typu VGA bez lampy błyskowej. Zdjęcia są w rozdzielczości 640x480 px. Zoom 4x. Ekran ma 256tys. kolorów. Rozdzielczość ekranu wynosi 128x160 px Kilka razy upadł mi on na ziemię i nadal dobrze działa. W pomieszczeniu dobrze słychać rozmówcę jak się rozmawia na ulicy jucz trochę kiepsko. Bateria trzyma tydzień. Czasami jak miałem telefon w spodniach odblokowywał mi się niechcący. Posiada system Nokia OS. Posiada również Bluetooth. Zalety: - Prosty w obsłudze - Karta pamięci Minusy - Wbudowany aparat - Zbyt słaby głośnik Ocena 7/10
|
|
Przyłączony: 8/19/2007 Posty: 2,218
|
Posiadam aktualnie Nokię 5300 będącą bardziej rozbudowanym bratem(Na pierwszy rzut oka bliźniakiem)Nokii 5200.Oczywiście jest to slider,gniazdo na karty microSD o pojemności do 2 GB.Aparat również kiepski typu VGA bez lampy 2,coś tam MP.Zdjęcia są w Maxymalnej rozdzielczości 1280x1024.Zoom4x.Ekran Rozdzielczości 240x320 maxymalny FPS zmierzony aplikacją Amark wynosi 44 FPS(klatki na sekundę).Świetna jakość dzwięku,dobrze grający głośnik po odpowiednim ustawieniu equilizera głośny.Znakomite orginalne słuchawki o niestety gnieździe micro Jack(łatwo uszkodzić wtyk),Wyświetlacz 16mln.Kolorów(program Amark zmierzył dokładnie 16777216 kolorów),niestety słaba bateria co jest bolączką tego modelu.Trzyma max 3 dni.Posiada Nokia OS(nie symbian)Mój zaliczył 2 wizyty w serwisie z powodu zawieszającego się orginalnego oprogramowania i blokujacego telefon na amen a potem nie chcącego się włączyć.
Plusy -Dzwięk -Wyświetlacz -Karta Pamieci -Bluetooth
Minusy -Bateria -Aparat -Brak Symbiana Ocena7,5/10
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 11/13/2008 Posty: 362
|
Ja aktualnie posiadam Sony Ericssona k550i. Telefon z serii Cyber-shot. Posiadam go już rok i jestem zadowolony. Aparat 2.0 Mpx, autofocus, lampa błyskowa, radio FM, Bluetooth, irDA, latarka. Bateria trzyma ok 3-4 dni. Wyświelacz 1,9 cala o rozdzielczości 176x220 i 262 tysięcy kolorów. Jedną z zalet jest oprogramowanie HP dzięki któremu po podłączeniu do komputera możemy od razu wydrukować zdjęcia. Telefon dobry, ma wszystko co powinien mieć, przyzwoicie się prezentuje. ZALETY:-Głośny -Oprogramowanie HP -Bardzo dobra latarka która przydaje się w wielu sytuacjach  -Świetnie wykonana klapka od aparatu WADY:-Po pewnym czasie obudowa trzeszczy -Przyciski skrótu od internetu w złym miejscu, nieporęczne i nieergonomiczne -Klawiatura ma trochę za małe przyciski Ocena końcowa: Dobra propozycja. Telefon jest dość tani jak na to co posiada  8/10
|
|
Przyłączony: 2/27/2009 Posty: 828
|
Pawsik pisze:Jestem posiadaczem Nokii 5200. Telefon jest z rozsuwaną klawiaturą. Telefon posiada gniazdo na karty pamięci microSD. Wbudowany aparat jest bardzo kiepski typu VGA bez lampy błyskowej. Zdjęcia są w rozdzielczości 640x480 px. Zoom 4x. Ekran ma 256tys. kolorów. Rozdzielczość ekranu wynosi 128x160 px Kilka razy upadł mi on na ziemię i nadal dobrze działa. W pomieszczeniu dobrze słychać rozmówcę jak się rozmawia na ulicy jucz trochę kiepsko. Bateria trzyma tydzień. Czasami jak miałem telefon w spodniach odblokowywał mi się niechcący. Posiada system Nokia OS. Posiada również Bluetooth. Zalety: - Prosty w obsłudze - Karta pamięci Minusy - Wbudowany aparat - Zbyt słaby głośnik Ocena 7/10 Równierz posiadam tą komórkę
|
|
Przyłączony: 8/1/2009 Posty: 716
|
a ja mam sony ericsona K800i który ma aparat 3.2 Mpx, lampę błyskową, dosyć głosny,wyświetlacz 256tyś. kol.,bluetooth,irda, trochę aparat przeszkarza bo wystaje bulwa
|
|
Przyłączony: 11/9/2008 Posty: 537
|
Samsung D900i
Plusy -slider, łatwy w obsłudze -jak na telefon w tej cenie, dużo pamięci wbudowanej -radosne przewijanie widełek i muzyki -dobry aparat
Minusy -brak wyjścia na smycz -wyświetlacz mógłby być większy
Ocena: 8/10
|
|
Przyłączony: 2/6/2009 Posty: 1,202
|
ja mam sony ericssona w890i zalety - karta pamięci 2gb - aparat 3.2 mpx - przycisk uruchamiania odtwarzacza - dobry do muzy i gier - można przyczepić smycz bez użycia pokrowca wady -brak lampy błyskowej 
|
|
Przyłączony: 4/25/2009 Posty: 1,188
|
 Ja też mam ten sam model - SE w890i
|
|
Przyłączony: 6/22/2009 Posty: 637
|
Ja mam LG Viewty. dokładnie to tylko 3dni go mam 
|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 1/4/2009 Posty: 114
|
Ja mam Sony Ericsson K550i. Dosyć Świerzy. Ogólnie jest fajny, ale zrobił mi się taki S**t że bez powodu dzwonków nie mogę sciągać, za to gry,video i motywy już mogę,Więc mój dzwonek to kawałek teledysku! (na sczęście głośny)
|
|
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
Sony Ericsson W200i - świetny , porządnie zbudowany telefon - nie trzeszczy , nie odpadają od niego części , jest w stanie przeżyć kontakt z podłogą . Na największy plus zasługuje wbudowany slot pamięci - do 4 Gb . Minus - brak aparatu i troszkę za mały ekran .
|
|
 Ranga: Młody padawan Grupy: Member
Przyłączony: 9/23/2008 Posty: 28
|
ja mam prosty w uzyciu sprzedajacy sie jak swieze buleczki SE K550i
|
|
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Ja posiadam chyba wszystkim dobrze znanego Sony Ericsson'a K750i. Jestem z niego zadowolony. Ma wbudowane 32MB pamięci i kartę 1GB. Więcej mi w sumie nie potrzeba.
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 8/16/2007 Posty: 239
|
Posiadam LG KP500 (Cookie) i telefon według mnie jest najlepszym dotykowym telefonem z środkowej półki.
|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 12/4/2007 Posty: 42
|
Mati_ziom pisze:Sony Ericsson W200i - świetny , porządnie zbudowany telefon - nie trzeszczy , nie odpadają od niego części , jest w stanie przeżyć kontakt z podłogą . Na największy plus zasługuje wbudowany slot pamięci - do 4 Gb . Minus - brak aparatu i troszkę za mały ekran . Mam taki sam. Zgadzam z opinnią przedmówcy - jeżeli nie zależy nam na ,,bajerach" to jest to świetny telefon. Chcę też zdementować, że nie ma w nim aparatu, jest co prawda w ,,świetnej" rozdzielczości 640x480, ale jednak jest.
|
|
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
B92 pisze:Posiadam LG KP500 (Cookie) i telefon według mnie jest najlepszym dotykowym telefonem z środkowej półki.
Ja miałem LG KP501 ale po miesiącu szybko zmieniłem na starą Nokie 5200
|
|
Przyłączony: 10/13/2008 Posty: 1,755
|
W W200i odpada klapka na kartę pamięci.
|
|
Przyłączony: 9/25/2009 Posty: 7,100
|
|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 12/4/2007 Posty: 42
|
Hitman_C47 pisze:W W200i odpada klapka na kartę pamięci. U mnie trzyma się jak należy, może dlatego że zbyt często jej nie otwieram.
|
|
|
Guest |