Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Wasze telefony komórkowe Opcje
luki345
Wysłane: 2 sierpnia 2009 21:49:59

Ranga: Prawie mistrzunio
Grupy: Member

Przyłączony: 9/7/2008
W dzisiejszych czasach jest więcej telefonów komórkowych niż obywateli naszego kraju, dlatego na pewno każdy z Was posiada jakiś model telefonu. Chciałbym aby każdy opisał swój telefon, wymienił jego wady i zalety, powiedział, czy jest wart uwagi potencjalnego kupującego lub po prostu powinno go się omijać szerokim łukiem.

Ja aktualnie posiadam Sony Ericssona k770i. Telefon na dzień dzisiejszy absolutnie standardowy (3G, wideorozmowy, gniazdo karty pamięci, aparat 3.2 mpix). Jestem z niego ogólnie zadowolony, nie sprawia na razie problemów z użytkowaniem. Podoba mi się w nim soft i klawiatura, która jest bardzo praktyczna w użytkowaniu (rzędy przycisków, nie wciska się kilka na raz podczas pisania). Telefon jest lekki i dobrze leży w dłoni. Osłona obiektywu jest umieszczona na równo z tylną ścianką telefonu w przeciwieństwie do k800i. Jednak telefon ma też pewne wady - nie dość, że bateria trzyma krótko to jeszcze na domiar złego dźwięki informujące o wyczerpującej się baterii są zdecydowanie za długie. Obudowa nie jest wymienna, pozostaje mieć tylko nadzieję, że po tysiącach SMS-ów nie będzie nosiła większych śladów "dużego przebiegu". Gdyby nie brak nawigacji GPS byłby telefonem idealnym. Telefon ogólnie wart polecenia, jest dobrą alternatywą dla dużo większego i bardzo podobnego pod względem funkcji k800i. Podsumowując:

Zalety: design, klawiatura, software, podświetlenie klawiatury, mnogość funkcji i ustawień, Java (działanie gier jest wyśmienite), jakość robionych zdjęć, dodatki do obróbki multimediów, dołączone słuchawki, wbudowany głośnik, przeglądarka internetowa i e-mail, radio z RDS, wideorozmowy.

Wady: przycisk szybkiego łączenia z internetem, niewymienna obudowa, brak zoomu przy 3.2 mpix (tylko przy VGA), jakość wideo, bateria (max. 3 dni przy normalnym użytkowaniu), potknięcia programistów z Ery (telefon jest stamtąd ale bez SIM locka), brak IrDA, dołączona karta pamięci ma tylko 256 MB i jest to na dodatek M2, pamięć wbudowana też mała - tylko 16 MB, dodatkowy przycisk robienia zdjęć mógłby działać lepiej, brak nawigacji GPS, uniwersalne gniazdo mogłoby być w innym miejscu niż bok obudowy, najlepiej dół.

Pawsik
Wysłane: 3 sierpnia 2009 12:42:30

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 12/14/2008
Jestem posiadaczem Nokii 5200. Telefon jest z rozsuwaną klawiaturą. Telefon posiada gniazdo na karty pamięci microSD. Wbudowany aparat jest bardzo kiepski typu VGA bez lampy błyskowej. Zdjęcia są w rozdzielczości 640x480 px. Zoom 4x. Ekran ma 256tys. kolorów. Rozdzielczość ekranu wynosi 128x160 px Kilka razy upadł mi on na ziemię i nadal dobrze działa. W pomieszczeniu dobrze słychać rozmówcę jak się rozmawia na ulicy jucz trochę kiepsko. Bateria trzyma tydzień. Czasami jak miałem telefon w spodniach odblokowywał mi się niechcący. Posiada system Nokia OS. Posiada również Bluetooth.
Zalety:
- Prosty w obsłudze
- Karta pamięci
Minusy
- Wbudowany aparat
- Zbyt słaby głośnik
Ocena 7/10

Gracz grający jedynie na PC Applause

Moje oryginalne gry na PC:
Splinter Cell: Chaos Theory, Battlestations: Midway, Ghost Recon Advanced Warfighter, Ford Racing 3, Sega Rally, Juiced 2, Agatha Christie: I Nie Było Już Nikogo, Syberia, Syberia II, Rally Trophy, Need for Speed: Underground 2, SimCity 4, FlatOut, Tony Hawk's Pro Skater 4, GT Legends, Colin McRae Rally, Warrior Kings, Jazz i Faust, Gilbert Goodman, Scrapland, Rally Championship, Richard Bours Rally, Stunt GP, Traffic Giant Gold, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 2, RC Cars, Silent Hunter II, Kapitan Pazur, MDK 2, Beach Volleyball, Deluxe Ski Jump 2.1, Wehikuł Czasu, Odyseja: W Poszukiwaniu Ulissesa, The Longest Journey: Najdłuższa Podróż, Era Futbolu 2002, Chris Sawyer's: Locomotioh, Broken Sword 4: Anioł Śmierci, Rush for Berlin, Trainz Classics, Overclocked.
aroos
Wysłane: 3 sierpnia 2009 13:08:44

Przyłączony: 8/19/2007
Posiadam aktualnie Nokię 5300 będącą bardziej rozbudowanym bratem(Na pierwszy rzut oka bliźniakiem)Nokii 5200.Oczywiście jest to slider,gniazdo na karty microSD o pojemności do 2 GB.Aparat również kiepski typu VGA bez lampy 2,coś tam MP.Zdjęcia są w Maxymalnej rozdzielczości 1280x1024.Zoom4x.Ekran Rozdzielczości 240x320 maxymalny FPS zmierzony aplikacją Amark wynosi 44 FPS(klatki na sekundę).Świetna jakość dzwięku,dobrze grający głośnik po odpowiednim ustawieniu equilizera głośny.Znakomite orginalne słuchawki o niestety gnieździe micro Jack(łatwo uszkodzić wtyk),Wyświetlacz 16mln.Kolorów(program Amark zmierzył dokładnie 16777216 kolorów),niestety słaba bateria co jest bolączką tego modelu.Trzyma max 3 dni.Posiada Nokia OS(nie symbian)Mój zaliczył 2 wizyty w serwisie z powodu zawieszającego się orginalnego oprogramowania i blokujacego telefon na amen a potem nie chcącego się włączyć.

Plusy
-Dzwięk
-Wyświetlacz
-Karta Pamieci
-Bluetooth

Minusy
-Bateria
-Aparat
-Brak Symbiana
Ocena7,5/10

Mickey666
Wysłane: 3 sierpnia 2009 13:41:15

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 11/13/2008
Ja aktualnie posiadam Sony Ericssona k550i. Telefon z serii Cyber-shot. Posiadam go już rok i jestem zadowolony. Aparat 2.0 Mpx, autofocus, lampa błyskowa, radio FM, Bluetooth, irDA, latarka. Bateria trzyma ok 3-4 dni. Wyświelacz 1,9 cala o rozdzielczości 176x220 i 262 tysięcy kolorów. Jedną z zalet jest oprogramowanie HP dzięki któremu po podłączeniu do komputera możemy od razu wydrukować zdjęcia. Telefon dobry, ma wszystko co powinien mieć, przyzwoicie się prezentuje.

ZALETY:

-Głośny
-Oprogramowanie HP
-Bardzo dobra latarka która przydaje się w wielu sytuacjach Applause
-Świetnie wykonana klapka od aparatu

WADY:

-Po pewnym czasie obudowa trzeszczy
-Przyciski skrótu od internetu w złym miejscu, nieporęczne i nieergonomiczne
-Klawiatura ma trochę za małe przyciski

Ocena końcowa: Dobra propozycja. Telefon jest dość tani jak na to co posiada Applause 8/10

pat661
Wysłane: 8 sierpnia 2009 13:16:38

Przyłączony: 2/27/2009
Pawsik pisze:
Jestem posiadaczem Nokii 5200. Telefon jest z rozsuwaną klawiaturą. Telefon posiada gniazdo na karty pamięci microSD. Wbudowany aparat jest bardzo kiepski typu VGA bez lampy błyskowej. Zdjęcia są w rozdzielczości 640x480 px. Zoom 4x. Ekran ma 256tys. kolorów. Rozdzielczość ekranu wynosi 128x160 px Kilka razy upadł mi on na ziemię i nadal dobrze działa. W pomieszczeniu dobrze słychać rozmówcę jak się rozmawia na ulicy jucz trochę kiepsko. Bateria trzyma tydzień. Czasami jak miałem telefon w spodniach odblokowywał mi się niechcący. Posiada system Nokia OS. Posiada również Bluetooth.
Zalety:
- Prosty w obsłudze
- Karta pamięci
Minusy
- Wbudowany aparat
- Zbyt słaby głośnik
Ocena 7/10

Równierz posiadam tą komórkę

Kolekcjonerki is the best
goOd_Master
Wysłane: 26 sierpnia 2009 17:19:11

Przyłączony: 8/1/2009
a ja mam sony ericsona K800i który ma aparat 3.2 Mpx, lampę błyskową, dosyć głosny,wyświetlacz 256tyś. kol.,bluetooth,irda, trochę aparat przeszkarza bo wystaje bulwa

Kanał Youtube:
http://www.youtube.com/user/CyberMetan?feature=mhee
Let's Play'e z gier!!

piter737
Wysłane: 26 sierpnia 2009 21:05:17

Przyłączony: 11/9/2008
Samsung D900i

Plusy
-slider, łatwy w obsłudze
-jak na telefon w tej cenie, dużo pamięci wbudowanej
-radosne przewijanie widełek i muzyki
-dobry aparat

Minusy
-brak wyjścia na smycz
-wyświetlacz mógłby być większy

Ocena: 8/10

naruto564
Wysłane: 27 sierpnia 2009 09:31:33

Przyłączony: 2/6/2009
ja mam sony ericssona w890i

zalety

- karta pamięci 2gb
- aparat 3.2 mpx
- przycisk uruchamiania odtwarzacza
- dobry do muzy i gier
- można przyczepić smycz bez użycia pokrowca

wady

-brak lampy błyskowej Applause Applause Applause

Minecraft to ZUO!
Pietrek2
Wysłane: 27 sierpnia 2009 18:08:40

Przyłączony: 4/25/2009
Applause Ja też mam ten sam model - SE w890i

Logan5210
Wysłane: 28 sierpnia 2009 18:45:07

Przyłączony: 6/22/2009
Ja mam LG Viewty. dokładnie to tylko 3dni go mam Applause

Pokój jest kłamstwem - istnieje tylko pasja.
Dzięki pasji zdobywam siłę.
Dzięki sile zdobywam moc
Dzięki mocy osiągam zwycięstwo, moje okowa pękają.
Niechaj Moc mnie uwolni.

igi1996
Wysłane: 4 września 2009 21:30:48

Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 1/4/2009
Ja mam Sony Ericsson K550i. Dosyć Świerzy. Ogólnie jest fajny, ale zrobił mi się taki S**t że bez powodu dzwonków nie mogę sciągać, za to gry,video i motywy już mogę,Więc mój dzwonek to kawałek teledysku! (na sczęście głośny)

/]

95%of teens would cry if they saw Miley Cyrus at the top of a skyscraper about to jump. Copy and paste this if you are in the 5% that would shout "JUMP BITCH JUMP!!!"
Mati_ziom
Wysłane: 6 września 2009 16:34:55

Przyłączony: 12/25/2007
Sony Ericsson W200i - świetny , porządnie zbudowany telefon - nie trzeszczy , nie odpadają od niego części , jest w stanie przeżyć kontakt z podłogą . Na największy plus zasługuje wbudowany slot pamięci - do 4 Gb . Minus - brak aparatu i troszkę za mały ekran .
hubi96
Wysłane: 28 września 2009 17:36:05

Ranga: Młody padawan

Przyłączony: 9/23/2008
ja mam prosty w uzyciu sprzedajacy sie jak swieze buleczki SE K550i
Czesioooo
Wysłane: 28 września 2009 18:38:18

Przyłączony: 9/14/2009
Ja posiadam chyba wszystkim dobrze znanego Sony Ericsson'a K750i. Jestem z niego zadowolony. Ma wbudowane 32MB pamięci i kartę 1GB. Więcej mi w sumie nie potrzeba.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
B92
Wysłane: 28 września 2009 19:13:32

Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio

Przyłączony: 8/16/2007
Posiadam LG KP500 (Cookie) i telefon według mnie jest najlepszym dotykowym telefonem z środkowej półki.

B92site - mój blog.
Zapraszam B92
KarolGajcy
Wysłane: 28 września 2009 19:22:25

Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 12/4/2007
Mati_ziom pisze:
Sony Ericsson W200i - świetny , porządnie zbudowany telefon - nie trzeszczy , nie odpadają od niego części , jest w stanie przeżyć kontakt z podłogą . Na największy plus zasługuje wbudowany slot pamięci - do 4 Gb . Minus - brak aparatu i troszkę za mały ekran .

Mam taki sam. Zgadzam z opinnią przedmówcy - jeżeli nie zależy nam na ,,bajerach" to jest to świetny telefon. Chcę też zdementować, że nie ma w nim aparatu, jest co prawda w ,,świetnej" rozdzielczości 640x480, ale jednak jest.
Pawsik
Wysłane: 28 września 2009 21:42:56

Przyłączony: 12/14/2008
B92 pisze:
Posiadam LG KP500 (Cookie) i telefon według mnie jest najlepszym dotykowym telefonem z środkowej półki.

Ja miałem LG KP501 ale po miesiącu szybko zmieniłem na starą Nokie 5200 Applause

Gracz grający jedynie na PC Applause

Moje oryginalne gry na PC:
Splinter Cell: Chaos Theory, Battlestations: Midway, Ghost Recon Advanced Warfighter, Ford Racing 3, Sega Rally, Juiced 2, Agatha Christie: I Nie Było Już Nikogo, Syberia, Syberia II, Rally Trophy, Need for Speed: Underground 2, SimCity 4, FlatOut, Tony Hawk's Pro Skater 4, GT Legends, Colin McRae Rally, Warrior Kings, Jazz i Faust, Gilbert Goodman, Scrapland, Rally Championship, Richard Bours Rally, Stunt GP, Traffic Giant Gold, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 2, RC Cars, Silent Hunter II, Kapitan Pazur, MDK 2, Beach Volleyball, Deluxe Ski Jump 2.1, Wehikuł Czasu, Odyseja: W Poszukiwaniu Ulissesa, The Longest Journey: Najdłuższa Podróż, Era Futbolu 2002, Chris Sawyer's: Locomotioh, Broken Sword 4: Anioł Śmierci, Rush for Berlin, Trainz Classics, Overclocked.
Hitman_C47
Wysłane: 28 września 2009 22:40:13

Przyłączony: 10/13/2008
W W200i odpada klapka na kartę pamięci.

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Spyker
Wysłane: 29 września 2009 07:39:37

Przyłączony: 9/25/2009
KarolGajcy
Wysłane: 29 września 2009 10:46:22

Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 12/4/2007
Hitman_C47 pisze:
W W200i odpada klapka na kartę pamięci.

U mnie trzyma się jak należy, może dlatego że zbyt często jej nie otwieram.
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum