|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 4/17/2009 Posty: 528
|
Co sądzicie o tej świetnej grze cRPG i w dodatku polskiej!!!
Uważam że jest naprawdę świetna- porządna grafika, nowatorska fabuła i świeże podejście do gatunku.
A wy co myślicie?
|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 7/30/2008 Posty: 100
|
Płytka leży bez opakowania w szufladzie. Chyba se zagram! Jutro będzie koment w temacie. Mój kolega jest na to zapalony..
|
|
|
Naprawdę polecam.
|
|
Przyłączony: 6/17/2008 Posty: 305
|
Mam Two Worlds z Komputer Świat Gry bodajże i niestety gra mi przycina :/ Sprzęt spełnia wszystkie wymagania. PS: Teraz wyszły jakieś patche do tej gry nie orientuje się ktoś czy poprawiają optymalizacje gry?
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,124
|
Czy w tej grze mogę stworzyć własną postać?
|
|
|
Można ustawić tylko wygląd zewnętrzny jak wygląd twarzy i rozmiary ciała.
@DonSzabla
Nie mam pojęcia wiem tylko że jest plik który poprawia wygląd gry.
|
|
Przyłączony: 9/7/2008 Posty: 166
|
DonSzabla pisze:Mam Two Worlds z Komputer Świat Gry bodajże i niestety gra mi przycina :/ Sprzęt spełnia wszystkie wymagania. PS: Teraz wyszły jakieś patche do tej gry nie orientuje się ktoś czy poprawiają optymalizacje gry? Z tego co wiem wymagania sprzętowe tej gry są bardzo zaniżone. Czy twój komputer jest mniej czy bardziej mocniejszy od konfiguracji minimalnej?
|
|
|
Panowie to są te patche: Two Worlds, Patch 1.6 » 1.7b: http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=2021Two Worlds, Patch 1.7b: http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=2020PS: Ten ostatni waży ponad 1GB. luki345Wysoko ponad przeciętną.
|
|
Przyłączony: 9/7/2008 Posty: 166
|
@ DonSzabla Szkoda, że ten patch tak dużo waży, bo może akurat coś da. Poszukaj jeszcze konkretnych informacji co ten patch tak naprawdę daje. A możesz podać pełną konfigurację swojego kompa?
|
|
|
aMam pytanie. Czy gra posiada tryb wolności czy są ścisłe ograniczenia typu ''idź do jamy i zabij. Zabiłeś? tertaz idź do miasta! Doszedłeś....'' i nie mozna się ''wyrwać'' z kotła questów.
|
|
|
luki345 pisze:@ DonSzabla Szkoda, że ten patch tak dużo waży, bo może akurat coś da. Poszukaj jeszcze konkretnych informacji co ten patch tak naprawdę daje. A możesz podać pełną konfigurację swojego kompa? Już podaje: RAM: 1GB Karta Graficzna: ATI RADEON X1550 SERIES+256MB (slimy po 3.0) Procesor: 2,8 Czyli jak widać powinienem pograć na średnich... PS: Wydaje mi się że 1GB ramu powinno wystarczyć. W minimalnych podane 512...
|
|
|
Ja też mam 1 GB i na maks mi płynnie chodzi @bartokk jak chcesz możesz nie robić questów w ogóle ale masz za to exp więc... 
|
|
|
A ja jeszcze się dopytam bo zastanawiam się nad kupnem.  Steruje się wsadem czy jak? No i czy świat jest erpegowo otwarty oraz jak daleka może być ingerencja w wygląd postaci.
|
|
|
Lubisz Fable i Gothica? To jest połączenie...Warto
|
|
|
LuckyKiller pisze:A ja jeszcze się dopytam bo zastanawiam się nad kupnem.  Steruje się wsadem czy jak? No i czy świat jest erpegowo otwarty oraz jak daleka może być ingerencja w wygląd postaci. Odpowiem ci na wszystkie pytania jednym słowem: Gothic. Ta gra to praktycznie klon Gothic-a.
|
|
|
Aha, rozumiem. Dziękuję za informacje. 
|
|
Przyłączony: 1/17/2008 Posty: 571
|
kurcze, ja bym w to pograł ale niestety komp(athlon1600,512ram, radeo 9600pro) za cienki
|
|
|
Wspolczuje ci. Biegalem przez godziny na koniu i sekalem wrogow,rozwiazywalem questy kupowalem eq i ucieszony olewalem fabule.
|
|
Przyłączony: 4/18/2008 Posty: 139
|
DonSzabla pisze:LuckyKiller pisze:A ja jeszcze się dopytam bo zastanawiam się nad kupnem.  Steruje się wsadem czy jak? No i czy świat jest erpegowo otwarty oraz jak daleka może być ingerencja w wygląd postaci. Odpowiem ci na wszystkie pytania jednym słowem: Gothic. Ta gra to praktycznie klon Gothic-a. No właśnie-teoretycznie tak, to klon Gothica, ale w praktyce... O ile od Gothika zawsze mnie coś odrzucało, tak że w ogóle nie miałem ochoty w niego grać, o tyle w Two Worlds wsiąkłem bez reszty (grałem w wersję dołączoną do KŚ Gry, a więc dodatkowym atutem było to, że dostałem w swoje ręce tak długą i ciekawą grę za tak małą cenę  ). Po prostu nie mogłem się oderwać, mimo że gra miała swoje niedociągnięcia (jednym z nich były na pewno sekwencje z koniem-z jednej strony korzystałem, gdyż czasem dystans jest dosyć duży, a teleporty są w ściśle wyznaczonych miejscach (pomijając oczywiście jedno zadanie poboczne... ale nie będę zdradzał fabuły), jednakże w pełni (z duuużą nawiązką) wynagradzały to ciekawe zadania i sporo walki z przedstawicielami dość bogatego bestiariusza świata Two Worlds. Ja ze swojej strony gorąco polecam, nawet jeśli ktoś nie przepada za gothikiem.
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 3/18/2009 Posty: 254
|
Nie kupujcie tego gniota kupcie se gothica1 2 2:noc kruka i 3 za 70zł w packu a o tym zapmnicie gothic 100 razy lepszy !
|
|
|
Guest |