|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 7/16/2009 Posty: 212
|
Witam. Miałbym małą propozycje którą chciałbym wygłosić. Skoro jest tak dużo stron a niektóre są zbędne np. 2 strony konsol, wysuwam propozycje jaką jest "Recenzja Czytelnika" lub "Recenzje Czytelników" Strona byłaby podzielona na dwa prostokąty gdzie redakcja zamieszczałaby nadesłane recenzje przez czytelników. Czytelnicy mogliby wybrać grę którą zrecenzują i wyślą na czytelnik@playpc.pl lub recenzje@playpc.pl. To są tylko przykłady email. Redakcja wybierając recenzje nagradzała by osobę która ją napisała w postaci jakiejś gry, jakiegoś gadżetu. Recenzja miała by ograniczoną ilość znaków w której użytkownicy i czytelnicy mieliby się zmieścić. Może też być jedna recenzja na całą stronę. Urozmaiciło by to pismo i zmotywowało "przyszłe" pokolenie recenzentów. Myślę że jest to dobra propozycja. Recenzent zamieszczałby również kilka zdań o sobie tzn. imię (nie trzeba nazwiska) nick na forum, adres e-mail i stronę blog lub czegoś gdzie publikuje inne recenzje. Teraz pokaże jakby to wyglądało na poniższym screenie: KILKPozdrawiam Majesty!
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 1/26/2008 Posty: 591
|
2 recenzje najciekawszych gier z konsol wg ciebie są zbędne? A wg mnie nie. Chętnie sobie czytam recenzję jakiegoś exclusive'a dla konsol jako kolejny argument żeby ją mieć. Ale i tak jej nie mam. Pomysł masz fajny, ale kogo by obchodziła recenzja pierwszego z brzegu... Agy of Mythology (PzDr Mati_ziom/DantE) skoro można ją znaleźć w starych wydaniach albo w necie? Od tego są ziny internetowe, których jest nie mało. O umieszczenie na płycie jakiegoś zina już pytałem na forum i przez e-mail, ale nie odpowiedzieli. Ogólnie jest to ciekawa propozycja, ale nie wiemy jak wygląda ona w perspektywie zapowiedzianej zwiększonej objętości.
|
|
|
No i co że była ta recenzja? Może ktoś jej nie przeczytał? A inną rzeczą jest to że każdy ma swoje inne zdanie i recenzja może być różnorodna.Co prawda były ale np. dla niektorych warto przeczytać recke drugiej osoby i je np. porównać. Moim zdaniem takie coś pomoże rozwijać się młodym recenzentom.
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 3/10/2009 Posty: 1,887
|
Zgadzam się z Majesty! Takie coś by było bardzo fajne.
|
|
Przyłączony: 4/10/2009 Posty: 514
|
Dobry pomysł Majesty jestem za recenzjami czytelników w Playu
|
|
|
Dziękuje wam za poparcie. Miejmy nadzieje że redaktorzy PLAY'a się z tym zapoznają.
|
|
 Ranga: Administration Grupy: Administration
, Member
Przyłączony: 5/7/2009 Posty: 114
|
Pomysł fajny, choć myślę, że możemy zacząć od forum. Jeśli piszecie dobre recenzje gier, publikujcie je tutaj. Choćby w tym wątku! Majesty: szacun za przerobienie playowego layoutu
|
|
|
Ee tam szacun  Szacun dla waszego grafika. Wyszło słabo choć myślę że jakbym miał czcionki i troszkę więcej czasu a nie tak jak wtedy 15minut to bym zrobił dokładnie taką samą stronę z Playa. Choć, spytaj się grafika niech mi zdradzi skąd bierze tak duże obrazki bo ja takich znaleźć nie mogłem chyba że to jest jakiś graficzny "sekret"
|
|
Przyłączony: 4/6/2009 Posty: 565
|
Recenzje gier konsolowych są bardzo fajne więc po co to zabierać? Nie którzy mają konsole i pc i chcą czytać o tym i o tym 
|
|
|
Być może dałem zły przykład z konsolami ale dwie recenzje można skrócić i zmieścić na jedną stronę lub jakąś inną stronę zabrać. Lub dodać dodatkową xD
|
|
Przyłączony: 4/6/2009 Posty: 565
|
No jak dla mnie ostatnia strona jest najsłapsza ale ta strona bije wszystkie inne pisma o grach  najlepiej to dodać z 2 strony 
|
|
, Member
|
Majesty pisze:Choć, spytaj się grafika niech mi zdradzi skąd bierze tak duże obrazki bo ja takich znaleźć nie mogłem chyba że to jest jakiś graficzny "sekret" Żaden sekret - nasi autorzy podczas przechodzenia gier sami łapią z nich obrazki. Natomiast arty dostajemy od twórców gier/wydawców.
|
|
|
Ma fajnie grafik  JA sam musze szukać obrazków i je wycinać. Dobra ale wracjąc do tematu można by dawać recki na forum i potem wybierało by się recke miesiąca i wstawiało do play. Lub na górną stronę.
|
|
Przyłączony: 9/15/2008 Posty: 292
|
Z tą recenzją miesiąca to niezły pomysł  .
|
|
Przyłączony: 10/13/2008 Posty: 1,755
|
Można na płytkę z początku w pdf. A pomysł baaaardzo fajny. Zamiast dwóch stron o konsolach jedna.
|
|
 Ranga: Młody padawan Grupy: Member
Przyłączony: 3/9/2005 Posty: 16
|
play_quentin pisze:Pomysł fajny, choć myślę, że możemy zacząć od forum. Jeśli piszecie dobre recenzje gier, publikujcie je tutaj. Choćby w tym wątku! A jak to jest z praktykami u Was? Od października zaczynam studiować dziennikarstwo i na pewno będę próbował zostać "jednym z Was". Zapewne będzie ciężko, ale nikt nie obiecywał, że będzie inaczej. Niezbyt mogę umieszczać tu recenzje, bo od 4 lat piszę je dla pewnego portalu internetowego. Zasada jest mniej więcej ta sama. Mamy umowy z wydawcami, dostajemy gry, które recenzujemy. Pod dwóch tygodniach mam ponad 27 tys. wejść na podstronę z moją recenzją, a średnia ocen zazwyczaj waha się pomiędzy 4.5-6(skala szkolnych ocen). Wszystkie recenzje muszę napisać na ponad 10 tys. znaków, więc nie są to krótkie streszczenia fabuły. Staram się pisać tak, żeby się podobało czytelnikom i biorę sobie ich uwagi do serca. Jednak to jest właśnie ten problem. Z każdą napisaną recenzją zbieram jakieś doświadczenie, ale nie mogę Wam wysłać tej samej recenzji, którą napisałem dla "konkurencji". Mam Wam wysyłać na maila, kiedy uznam, że jestem gotowy? Czy może raczej skontaktować się z Wami i poczekać, aż będziecie robić "nabór" na stażystów? Pozdrawiam.
|
|
, Member
|
Rick90: masz doświadczenie w serwisie internetowym, wiesz już mniej więcej na czym polega pisanie recenzji, no i przede wszystkim dużo piszesz - za to duży plus. Nie chce Ci się napisać nowej recenzji specjalnie dla nas - za to mały minusik  A zupełnie serio - w sprawie praktyk, pisania do PLAYA itp. wystarczy uderzyć... do mnie na PM.
|
|
 Ranga: Młody padawan Grupy: Member
Przyłączony: 3/9/2005 Posty: 16
|
Jasne, będę próbował, wierz mi na słowo.  A to, że nie chcę napisać recenzji specjalnie dla Was to niezupełnie prawda. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale raczej spodziewacie się recenzji gry stosunkowo nowej. Niestety, posiadając taki sprzęt jak mój, nie do końca jest to możliwe. Jasne, wychodzą gry z niższymi wymaganiami, ale najczęściej są to crapy(chociaż Sublustrum mi się podobał).
|
|
Przyłączony: 3/10/2009 Posty: 1,887
|
Ja przygotowuje się do "recenzji" Alone in the Dark: Koszmar Powraca. Też nie mam dobrego kompa ( Windows XP Dodatek Service Pack 2, Intel Pentium 4 2.40GHz, 512 MB RAM i NVIDIA GeForce FX 5200  ). Ale będzie to coś w stylu " już grane " czyli emocje po przejściu "piewszego etapu".
|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 7/20/2009 Posty: 37
|
Bardzo dobry pomysł, sam może coś wyślę
|
|
|
Guest |