|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 4/10/2009 Posty: 514
|
Dark sector w cda na pewno kupię.
|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 9/20/2009 Posty: 33
|
Ja także kupię, jak co miesiąc zresztą. Zaszaleli, mimo dwóch "słabszych" fulli Dark Sector robi swoje. Gierka jest świeża i było o niej trochę szumu. Przygodówka też niczego sobie, ot taki średniak. Imperium Galactica nie dla mnie, nawet nie odpalę. No cóż, czekam na odpowiedź Play-a.
|
|
Przyłączony: 12/4/2007 Posty: 42
|
Majesty pisze: Po 1. TO NIE JEST GŁÓWNA GRA! TO ZAPYCHACZE! To samo co w Playu Sąsiedzi.
Może nie jestem standardowym graczem, ale moim zdaniem Sąsiedzi to bardzo interesująca gra... Jako jedyny pełniak z ostatniego playa wylądowały na moim dysku (pomimo, że już kiedyś grałem w tą grę). Może dla Ciebie to straszne badziewie, lecz dla mnie i być może innych czytelników, jest to najlepsza gra na coverze. Proszę więc, żebyś nie wygłaszał ,,Ex kathedra" poglądów, że to ,,zapychacz"
|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 5/12/2009 Posty: 154
|
Jak co miesiąc kupię wszystkie pisma z rynku. A wkrótce dojdzie Gamestar. ;]
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 7/16/2009 Posty: 212
|
KarolGajcy pisze:Majesty pisze: Po 1. TO NIE JEST GŁÓWNA GRA! TO ZAPYCHACZE! To samo co w Playu Sąsiedzi.
Może nie jestem standardowym graczem, ale moim zdaniem Sąsiedzi to bardzo interesująca gra... Jako jedyny pełniak z ostatniego playa wylądowały na moim dysku (pomimo, że już kiedyś grałem w tą grę). Może dla Ciebie to straszne badziewie, lecz dla mnie i być może innych czytelników, jest to najlepsza gra na coverze. Proszę więc, żebyś nie wygłaszał ,,Ex kathedra" poglądów, że to ,,zapychacz" Ohh, przepraszam uraziłem cię? Weź, przestań. Ta gra jest fajna, lecz stara. I każdy z tego forum na pewno już w nią grał. Według mnie jest to zapychacz, a to iż zabraniasz mi wygłaszać swojej opinii jest głupie. Według mnie się schowaj, bo forum jest od tego aby wyrazić swoje poglądy.
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 3/20/2009 Posty: 1,123
|
Majesty pisze:KarolGajcy pisze:Majesty pisze: Po 1. TO NIE JEST GŁÓWNA GRA! TO ZAPYCHACZE! To samo co w Playu Sąsiedzi.
Może nie jestem standardowym graczem, ale moim zdaniem Sąsiedzi to bardzo interesująca gra... Jako jedyny pełniak z ostatniego playa wylądowały na moim dysku (pomimo, że już kiedyś grałem w tą grę). Może dla Ciebie to straszne badziewie, lecz dla mnie i być może innych czytelników, jest to najlepsza gra na coverze. Proszę więc, żebyś nie wygłaszał ,,Ex kathedra" poglądów, że to ,,zapychacz" Ohh, przepraszam uraziłem cię? Weź, przestań. Ta gra jest fajna, lecz stara. I każdy z tego forum na pewno już w nią grał. Według mnie jest to zapychacz, a to iż zabraniasz mi wygłaszać swojej opinii jest głupie. Według mnie się schowaj, bo forum jest od tego aby wyrazić swoje poglądy. Majesty spokojnie nie nerwowo.  Ja na przykład nie grałem w Sąsiadów. I nie zamierzam. 
|
|
Przyłączony: 12/14/2008 Posty: 1,833
|
subzero pisze:Dark sector w cda na pewno kupię. Ja też chodź na moim złomie nie pójdzie 
|
|
Przyłączony: 12/4/2007 Posty: 42
|
Majesty pisze: Ohh, przepraszam uraziłem cię? Weź, przestań.
Trzeba się postarać dużo bardziej, by mnie urazić. Majesty pisze: Ta gra jest fajna, lecz stara. Pałna zgoda. Majesty pisze: I każdy z tego forum na pewno już w nią grał. W tym miejscu jest ,,pies pogrzebany". Skąd Ty możesz wiedzieć w co grało ok 600 użytkowników tego forum w ciągu kilku ostatnich lat. Zainstalowałeś nam wszystkim trojana??? Właśnie o to prosiłem w poprzednim poście. Pisz swoje opinie, a nie z pozycji wielkiego mędrca ogłaszaj prawdy wcielone. Majesty pisze:Według mnie jest to zapychacz, a to iż zabraniasz mi wygłaszać swojej opinii jest głupie. W którym miejscu Ci czegoś zabraniałem? Tylko kulturalnie prosiłem... Majesty pisze:Według mnie się schowaj, bo forum jest od tego aby wyrazić swoje poglądy. Niezależnie czy się schowam, czy też nie, forum będzie od wyrażania poglądów, a nie od indoktrynowania innych teoriami które zdaniem autora są niezaprzeczalne i niepodważalne.
|
|
Przyłączony: 10/13/2008 Posty: 1,755
|
Przepraszam za spóźnioną odpowiedź ale forum mi nie działało Majesty pisze: Po 2. IG to kultowa gra, ale ty jesteś za młody i tylko grafika się dla ciebie liczy. Gdybyś był starszy to byś wiedział co to za gra, i mimo swojego wieku jest bardzo fajna.
Nie zapewniam ciebie, że nie gram w gry dla grafiki. A po prostu mnie nie lubisz, więc wymyślasz. I sam zapewne masz jakieś 15/17 lat i uważasz się za dorosłego. Ale po prostu wstyd dawać tak starą grę jako pełnoprawnego pełniaka. Majesty pisze: Belief & Betrayal: Medalion Judasza to czysta przygodówka P&C, która też mimo swojego wieku jest bardzo dobra. Choć przeszła bez echa.
Gra akurat stara nie jest. I jakoś jej oceny nie potwierdziły tego co mówisz... Ach i rzeczywiście zbyt młody byłem aby kupować w 2000 roku gazetki. Ale wtedy mój tata to robił. I do dziś zachowało się sporo starych numerów.
|
|
|
[center] Już wkrótce na rynku pojawi się nowa tania seria gier pt. "Pomarańczowa Kolekcja Klasyki". Gry w tej serii dostępne będą w ekskluzywnych, pomarańczowych pudełkach pudełkach podobnych do pudełek, w których sprzedawane są gry na PlayStation 3 i filmy Blu-Ray.
Oto lista pierwszych tytułów:
- Battlestations: Midway - Civilization III Złota Edycja - Dreamfall - Faces of War: Oblicza Wojny - Grand Theft Auto Trylogia - Grand Theft Auto Vice City - Hitman: Krwawa Forsa - Hitman Trylogia - Just Cause - Mafia - Majesty: Złota Edycja - Max Payne Antologia - Prey - Sacred: Złota Edycja - Tomb Raider: Legenda - Twierdza 2: Deluxe
Cena: 29,99zł. W sklepie Cenegi: 24,99zl.Źródło: www.markolf.plCzyli podwyżka cen  . Żaden nowy tytuł, tylko usunęli kilka starych. A pudełeczko nawet fajne, ale 5 zł za nie płacić, to podziękuje.
|
|
|
Czy te stare opakowanie było złe ???? Chyba nie aż tak 
|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 4/18/2008 Posty: 139
|
Kwestią czasu było, jak po CD-Projekcie i Cenega zdecyduje się na zwiększenie ceny klasyków, szkoda  Szczególnie że cały kryzys jest tak po części zmyślony (swego czasu, jak ten cały "kryzys" się zaczynał, jeden z wiodących niemieckich banków odpowiedział swojemu rządowi, że wcale nie potrzebuje jakiegoś dofinansowania, że prosperuje bardzo dobrze. Nawet miesiąc nie minął, kiedy w końcu urzędnicy "uprzejmie" przekonali bank, że potrzebuje dofinansowania, bo wbrew pozorom pewna sfera ludzi, zwłaszcza z administracji rządowej, może sporo zarobić na takim "kryzysie", gdyż nie jest tak że dotacja idzie w 100% do dotowanego obiektu, zawsze część tych pieniędzy pochłania administracja zajmująca się ich dystrybucją, no i niestety, histeria jaką rozpętano w związku z tym pseudokryzysem sprawiła, że niektórzy odczuli to na własnej skórze , wiele firm decydowało się na różnorakie cięcia, właśnie z powodu histerii, a że w gospodarce jak w maszynie, gdy część trybów się nie obraca lub obraca się wolniej, w końcu i inne tryby to odczuwają. Dobra, starczy tego offtopu  Mnie się ten zabieg nie podoba, wygląda na wprowadzenie podwyżki "tylnymi drzwiami", zmienią lekko nazwę serii i co-kupujący się nie pokapują? Dużo lepiej rozegrał to CD-projekt, po prostu ogłosił, że będzie taka a taka podwyżka i już. A jeśli chodzi o klasyki-to polecam skorzystanie z tej ostatniej oferty (wiem że na pewno obowiązuje w empikach, nie wiem czy w innych sklepach również, w każdym razie do końca września), gdzie w przypadku zakupu dwóch gier z extra klasyki trzecią dostaje się za darmo(haczyk tkwi w tym, że za darmo jest "najtańszy" tytuł, czyli np jeśli kupimy dwa dodatki za 19.99 i jedną podstawową grę za 24.99 to za darmo jest jeden dodatek, ale i tak nie ma co narzekać). Ja skorzystałem, i nie żałuję, kupiłem trzy gry za 24.99 i wychodzi mi (dzieląc 50 zł na 3 gry) około 16 zł za jeden tytuł. Da się przeżyć, trzeba tylko łowić okazje 
|
|
|
Zawsze kupowałem pełniaki z czasopism komputerowych takich jak PLAYPC,CLICK!,KŚGRY czy CDACTION oczekując że w owym czasopiśmie ujrzę jakiś niezły hit np. Max Payne 2. W ciągu roku tych gier nazbierało się ok. 40 i prawie żadnej do końca nigdy nie przeszedłem. Mówiłem sobie: "Muszę szybko przejść grę XXX ponieważ już za tydzień w kiosku jest nowy PLAYPC lub CDA. Od teraz będę kupować JEDNĄ grę w miesiącu ale taka która lubię 
|
|
|
16. października 2009 roku do Platynowej Kolekcji trafią 3 nowe gry.
Oto one:
- The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (polonizacja kinowa) - FEAR 2 Project Origin (polonizacja kinowa) - Warhammer: Dawn of War 2 (polonizacja kinowa).
Cena każdej gry: 69,90zł.Źródło: MarkolfRaczej niczego z tych gier nie kupię. Tak sobie.
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 9/15/2008 Posty: 292
|
Gdybym cena była niższa to bym się zastanowił ale przy tej cenie .  A tak to kupie CD Action i KSG . CDA dla Dark Sector a Komputer Świat Gry dla ID  . Akurat na jesienne wieczory . Choć i tak nie będę miał czasu grać  .
|
|
Przyłączony: 9/20/2007 Posty: 344
|
@up Ludzie nie kłóćcie się. Nie ma przymusu kupowania czasopism z grami, więc jeśli dany 'set' się Wam nie podoba nikt Was do zakupu nie zmusza. Moim zdaniem tym razem to Play wyszedł zwycięsko w pojedynku na pełniaki z CD-Action, ale i tak kupię oba pisma.
Jeśli zaś chodzi o 'tanie' serie wydawnicze to mnie specjalnie nie martwi postępowanie Cenegii, bo wszystkie tytuły z Kolekcji Klasyki, które mnie interesowały już zakupiłem. A to nowe pomarańczowe pudełko jest ohydne, przypomina Pomarańczową Serię Techlandu. W Platynie również bez rewelacji, a w szczególności za taka cenę.
|
|
|
Informujemy, że do nowo postałej serii Cenegi - Pomarańczowa Kolekcja Klasyki trafi 6 nowych gier.
Oto one:
- The Elder Scrolls IV: Oblivion - Enemy Territory: Quake Wars - Civilization IV - Kane & Lynch: Dead Men - Europa Universalis III - Warhammer: Mark of Chaos.
Cena: 29,99zł. W sklepie Cenegi: 24,99zl.
Przy użyciu odpowiedniego kodu wyżej wymienone gry można kupić za 19,99zł. Oferta dotyczy sklepu Cenegi, trwa do 30.10.2009r.
Źródło: MarkolfEU3 zapewne kupię. Nad K&L też się zastanowię  . A gry bardzo fajne.
|
|
|
Gdybym miał porządny sprzęt to pewnie bym coś wybrał z ten Pomarańczowej Kolekcji Klasyki Cenegi 
|
|
|
Ja czekam na jakieś info o Gamestarze, bo wychodzi on już za 3 dni. I chciałbym zwrócić uwagę, że ostatnio sporo jest kosmicznych gier w pismach: Earth w Playu, Galactic Civilization w Playu, Imperium Galactica w CDA, Sword of the Stars w KŚG, Sins of Solar Empire w CDA. Sporo tego  .
|
|
Przyłączony: 9/20/2007 Posty: 344
|
Kupię Kane & Lynch: Dead Men, ale z Super$ellera, bo pudełko ładniejsze, a i cena niższa... Reszta gier mnie nie interesuje.
|
|
|
Guest |