|
|
Ranga: n00b Grupy: Member
Przyłączony: 2/8/2010 Posty: 7
|
Witam lubie stare gry RPG typu gothic 1 ale wielu mnie wyśmiewa że gram w takie badziewie dlaczego ludzie nie mają szacunku do starego dobrego klasyka.
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 1/17/2008 Posty: 571
|
wiesz jak ktoś pierwszego kompa kupił gdzieś w 2006 roku to nie dziw sie że np. wspomniany przez ciebie Gothic mu się nie podoba bo jednak pierwsze na co każdy zwraca uwagę to grafika. A w starych rpgach jest w stosunku do dzisiejszych po prostu paskudna. Ja tam grałem w wiele starych gier i grafika mi nie przeszkadza ale jednak taki Baldur Gate to już wcale mi się nie podobał (nie lubie klikanych rpgów). Wiele nawet nowych tytułów potwierdza że ludzie wolą grać w gry ze średnim gameplayem ale za to z piękną grafiką niż na odwrót. Niestety. Gdyby ktoś przerobił grafike z gothica na taką jak w np.Risenie to już nikt by się z ciebie nie śmiał. Ale najczęściej ci co wyśmiewają to sami nie grali w dany tytuł tylko sugerują się grafiką albo czyjąś opinią. Grunt że tobie gra się podoba
|
|
Przyłączony: 6/17/2009 Posty: 537
|
A u mnie gothic zawsze znajdzie miejsce na pasku szybkiego uruchamiania. Znam wszystkie zadania na pamięć, a i tak chętnie poklikam i powalczę z cieniostworem. Ci co twierdzą, że gothic jest grą słabą mają pewnie na tapecie same wielkie ( czytaj nagłośnione, po wielokroć odtwarzane, z grafiką ostrą jak żyletka, spłyconą fabułą) hity. Jeżeli już mówić o całej serii, dobrze radzę, nie polecajcie części 3 i jej dodatku.
|
|
Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/19/2010 Posty: 114
|
A mi się właśnie 3 część podobała (w dodatek nie grałem). Nie rozumiem tego ogólnego zniechęcenia. Może gary, jako fan 1 mi to wytłumaczysz? W 1 niby grałem całkiem fajne ale jakoś w pamięci mi nie została. Więc co z tą 3? Od razu napiszę że grafika nie ma dla mnie dużego znaczenia bo komp nawet by nie uciągnął czegoś dobrego
|
|
|
Życzę więc abyś przeszedł ją pomyślnie. Co do 3, chyba nie wyraziłem się wystarczająco jasno. Gothic3 stworzone jeszcze przez ojców marki nie jest grą złą, znajdzie się wiele gorszych. Niemniej modele postaci trochę śmieszą, twarze są powtarzalne, a animacje mogły by być bardziej dopieszczone. Są to minusy, ale nie główne. Błędy istnieją w samym kodzie gry. Możliwości mojego komputera powinny co najmniej dwukrotnie pochłonąć wymagania na najwyższym poziomie, niestety tak nie jest. Ustawiłem grafikę na minimalną, a i tak zdarza się przyciąć, zawisnąć w powietrzu, przejść przez ścianę, czy wystrzelić królika ponad las. Błędy istnieją w tej grze nie przez klimat i fabułę, lecz niedoróbki. Przechodząc do wniosku; nie polecajcie 3 od razu, niech gracz wpierw strawi części poprzednie i zaopatrzy się w kilka patchy. Gothic3 jest grą głównie dla fanów bezimiennego, dla laika będzie odpychająca i może zniechęcić do całej serii
|
|
|
PS; Grafa nie ma dla ciebie znaczenia? Polecam Baldur's Gate. To jest dopiero epicka przygoda
|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 11/15/2009 Posty: 87
|
 Fajny temat- każdy na pewno ma jakieś wspomnienia. Z fabularnych też polecał bym Baldura (w wakacje był w Playu- może i w tym roku coś epickiego, by się przydało),a poza tym jeszcze Newerwinter nights, Ice wind dale 2 (Play extra) i Gothic 1 (lipne sterowanie). Ps. A czytałeś kiedyś taki artykuł: "Stare, ale nie jare" poszukaj sobie, był ostatnio wspominany. A tu link: http://www.playpc.pl/magazyn/z-archiwum-playa-stare-ale-niejare
|
|
|
Guest |