Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Stare gry RPG Opcje
rrumunk
Wysłane: 12 lutego 2011 13:24:01
Ranga: n00b
Grupy: Member

Przyłączony: 2/8/2010
Witam lubie stare gry RPG typu gothic 1 ale wielu mnie wyśmiewa że gram w takie badziewie dlaczego ludzie nie mają szacunku do starego dobrego klasyka.Applause
Ciapek666
Wysłane: 15 lutego 2011 16:04:06

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 1/17/2008
wiesz jak ktoś pierwszego kompa kupił gdzieś w 2006 roku to nie dziw sie że np. wspomniany przez ciebie Gothic mu się nie podoba bo jednak pierwsze na co każdy zwraca uwagę to grafika. A w starych rpgach jest w stosunku do dzisiejszych po prostu paskudna. Ja tam grałem w wiele starych gier i grafika mi nie przeszkadza ale jednak taki Baldur Gate to już wcale mi się nie podobał (nie lubie klikanych rpgów). Wiele nawet nowych tytułów potwierdza że ludzie wolą grać w gry ze średnim gameplayem ale za to z piękną grafiką niż na odwrót. Niestety. Gdyby ktoś przerobił grafike z gothica na taką jak w np.Risenie to już nikt by się z ciebie nie śmiał. Ale najczęściej ci co wyśmiewają to sami nie grali w dany tytuł tylko sugerują się grafiką albo czyjąś opinią. Grunt że tobie gra się podobaApplause
GARY93
Wysłane: 21 marca 2011 12:21:02

Przyłączony: 6/17/2009
A u mnie gothic zawsze znajdzie miejsce na pasku szybkiego uruchamiania. Znam wszystkie zadania na pamięć, a i tak chętnie poklikam i powalczę z cieniostworem. Ci co twierdzą, że gothic jest grą słabą mają pewnie na tapecie same wielkie ( czytaj nagłośnione, po wielokroć odtwarzane, z grafiką ostrą jak żyletka, spłyconą fabułą) hity. Jeżeli już mówić o całej serii, dobrze radzę, nie polecajcie części 3 i jej dodatku.

Dla pewności

Wodzu69
Wysłane: 22 marca 2011 20:00:46
Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 6/19/2010
A mi się właśnie 3 część podobała (w dodatek nie grałem). Nie rozumiem tego ogólnego zniechęcenia. Może gary, jako fan 1 mi to wytłumaczysz? W 1 niby grałem całkiem fajne ale jakoś w pamięci mi nie została. Więc co z tą 3? Od razu napiszę że grafika nie ma dla mnie dużego znaczenia bo komp nawet by nie uciągnął czegoś dobrego

"Jeśli chcesz wiedzieć, jaka będzie przyszłość, wyobraź sobie but depczący ludzką twarz, wiecznie!" - George Orwell
GARY93
Wysłane: 23 marca 2011 14:06:20

Życzę więc abyś przeszedł ją pomyślnie. Co do 3, chyba nie wyraziłem się wystarczająco jasno. Gothic3 stworzone jeszcze przez ojców marki nie jest grą złą, znajdzie się wiele gorszych. Niemniej modele postaci trochę śmieszą, twarze są powtarzalne, a animacje mogły by być bardziej dopieszczone. Są to minusy, ale nie główne. Błędy istnieją w samym kodzie gry. Możliwości mojego komputera powinny co najmniej dwukrotnie pochłonąć wymagania na najwyższym poziomie, niestety tak nie jest. Ustawiłem grafikę na minimalną, a i tak zdarza się przyciąć, zawisnąć w powietrzu, przejść przez ścianę, czy wystrzelić królika ponad las. Błędy istnieją w tej grze nie przez klimat i fabułę, lecz niedoróbki. Przechodząc do wniosku; nie polecajcie 3 od razu, niech gracz wpierw strawi części poprzednie i zaopatrzy się w kilka patchy. Gothic3 jest grą głównie dla fanów bezimiennego, dla laika będzie odpychająca i może zniechęcić do całej serii

Dla pewności

GARY93
Wysłane: 23 marca 2011 14:08:36

PS; Grafa nie ma dla ciebie znaczenia? Polecam Baldur's Gate. To jest dopiero epicka przygoda

Dla pewności

matijas_20
Wysłane: 4 kwietnia 2011 19:09:46

Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 11/15/2009
Applause Fajny temat- każdy na pewno ma jakieś wspomnienia. Z fabularnych też polecał bym Baldura (w wakacje był w Playu- może i w tym roku coś epickiego, by się przydało),a poza tym jeszcze Newerwinter nights, Ice wind dale 2 (Play extra) i Gothic 1 (lipne sterowanie).
Ps. A czytałeś kiedyś taki artykuł: "Stare, ale nie jare" poszukaj sobie, był ostatnio wspominany. A tu link:
http://www.playpc.pl/magazyn/z-archiwum-playa-stare-ale-niejare

Applause

Fan RHCP i The asteroids galaxy tour.
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum