|
|
 Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia Grupy: Member
Przyłączony: 7/17/2009 Posty: 58
|
Witam serdecznie ! Mam zamiar zakupić nowego pc, kolega polecił mi taki zestaw i proszę o poradę : Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edit / 3,2 Ghz, 125W, AM3, BOX - 469 zł Płyta główna : AsRock 880 GXH / USB3 / AMD 880G - 299 zł Wentylator : Scythe Mugen II Rev.B 169 zl RAM : A-Data 4GB (2x2GB) 1600 Mhz CL9 Gaming 169 zl Dysk twardy : Corsair SSD Force Series 60GB (275/285MB/s) 430 zl Karta Graficzna : MSI GeForce GTX 560 Ti TwinFrozr II / OC 1GB DDR5 / 256 bit / HDMI 899 zl Nagrywarka DVD LG GH22N550 SATA Secur Disc (black) 99 zl Obudowa Cooler Master Elite 310 159 zl Zasilacz Corsair 550W [CMPS0 - 500CXEU] 220zl Bez windowsa 2913 zl Sory mogłem pomylić się w przepisywaniu. Komputer będzie wykorzystywany głownie do multimediów (gry filmy itp.) Proszę o poradę czy ten zestaw jest dobry
|
|
Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 9/20/2007 Posty: 344
|
Jeśli możesz wstrzymaj się zakupem do czerwca, kiedy to premierę mają nowe procesory AMD Bulldozer. Gdybyś jednak nie mógł zaczekać to przy takim budżecie nie ma sensu pakować się w AMD. Za trzy tysiące spokojniej złożysz wydajniejszy zestaw na Intelu, choć tu też dobrze byłoby się wstrzymać jakiś czas z zakupem i poczekać na płyty główne w rewizji B3 wolne od błędu produkcyjnego - powoli zaczynają pojawiać się w sklepach, choć na razie ciężko z dostępnością. Jeśli chcesz mogę Ci złożyć przykładowy zestaw na Intelu, ale radziłbym jednak poczekać na AMD Bulldozer.
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Ja popieram kmpt - nie inwestuj w AMD na razie. To nie ma przyszłości... Zamieniłbym też płytę główną na coś od Gigabyte lub ASUS'a.
|
|
Ranga: n00b Grupy: Member
Przyłączony: 4/22/2012 Posty: 6
|
|
|
Przyłączony: 4/24/2012 Posty: 4
|
No dobra, a mógłbyś coś więcej o tej akcji napisać. Zerknęłam sobie na stronę, ale szczerze, nie wiem czy dobrze zrozumiałam te wszystkie zasady. Regulamin jest dość szczegółowy, wiec mogłam coś przeoczyć. Jakbyś mógł tak mniej więcej napisać co trzeba zrobić, żeby zostać tym, jak to się tam nazywa, acha -"Agentem"?
|
|
|
Generalnie to sie rejestrujesz na ich stronie internetowej agent.x-kom.pl i w sytuacji jak tu, że chcesz komuś pomóc w wyborze sprzętu to podsyłasz linki z panelu agenta. Kiedy ktoś kupi produkt z twojego polecenia - dostajesz punkty. Proste. Tylko wiesz, nie można też wciskać ludziom produktów na siłe. Wszyscy mają być zadowoleni. Wiec w sumie ta zabawa jest raczej dla ludzi, którzy się znają na sprzęcie.
|
|
Przyłączony: 4/24/2012 Posty: 4
|
Nie, no nic na siłę, nie jestem taka. Wyznaję zasadę, że samemu trzeba sobie na wszystko zapracować, nawet na wygrana w konkursie. Zresztą, kto by mi pomógł, jakbym każdemu próbowała coś na siłę wcisnąć - raczej nikt i tylko bym sobie przez to zaszkodziła.
|
|
|
No to próbuj. Jak polecasz agentów to też wygrywasz, no i jak sama kupujesz. Wiec wiesz szanse sa spore. Kumpel obliczył, że skoro i tak ma w planach zakup lapa on i jego laska to jak jeszcze zarekomendują jednego - zgarną nagrody z finału
|
|
|
Guest |