Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

szukam rpga Opcje
Ciapek666
Wysłane: 25 grudnia 2010 14:45:04

Ranga: Mistrzunio
Grupy: Member

Przyłączony: 1/17/2008
Witam po przerwieApplause Dawno już w nic nie grałem z braku czasu i teraz w związku ze świętami odpoczywam i postanowiłem wrócić na jakiś czas do wspaniałej rozrywki jaką jes granie na kompieApplause Ostatnio w co grałem to Two Worlds ale postanowiłem odłożyć tą grę do czasu aż kupię nowy komputer by wtedy móc się nią cieszyć w pełni bez przycięć i kilkuminutowego uruchamiania gry. Mam ochotę pograć w jakiegoś dobre rpga akcji który by płynnie chdził na moim kompie athlon 1600+, radeon 9600pro,512mb ram. Moje ulubione rpgi to Fable, Gothic 2 i obie części Star Wars KOTOR i szukam rpgów podobnych do tych gier. Oczywiśćie nie ma mowy o najnowszych tytułach które u mnie nie pujdą. Z góry dziękuję za pomocApplause
Hitman_C47
Wysłane: 25 grudnia 2010 16:21:39

Ranga: Nie mam życia poza kompem

Przyłączony: 10/13/2008
4€ na steamie
ale pewnie będzie cięło
sprawdź wpierw demo czy będzie szło
nie wiem czy pójdzie

nie wiem jak bedzie działało

właśnie jest w biedronce za dyszkę

dobre te obrazki

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Spyker
Wysłane: 26 grudnia 2010 13:28:59

Przyłączony: 9/25/2009
Two Worlds 2 polecam na twój PC.
Czesioooo
Wysłane: 26 grudnia 2010 14:17:24

Przyłączony: 9/14/2009
Spyker pisze:
Two Worlds 2 polecam na twój PC.

Skończ...

Ciapek666 - zbytnio nie pomogę, ale powiem tylko, że najlepiej jeśli najpierw kupisz kompa nowego. Później zajmuj się kompletowaniem dobrych tytułów. Applause Bo niestety na tym sprzęcie (poczciwy Radek, którego miałem 4 lata temu) nie pograsz w zbyt wiele. Smutne, ale niestety prawdziwe. Mass Effect Ci nie pójdzie, podobnie jak Wiedźmin, Venetica i Oblivion. A jeśli pójdzie, to nie ma mowy o płynnym działaniu. Nie z taką ilością pamięci i tym procesorem (bo karta w ostateczności ma te 256mb, więc powinna co nieco pociągnąć). Szczerze mówię - zainwestuj w nowy sprzęt jeśli chcesz w dzisiejsze tytuły bez problemów grać. ;P BTW - do listy podanej przez Hitmana dopisałbym Divine Divinity i Gothica 1.

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
naruto564
Wysłane: 28 grudnia 2010 10:15:54

Przyłączony: 2/6/2009
Ja oprócz tego, co ruszy polecam Morrowinda i Gothica 2.

Minecraft to ZUO!
Ciapek666
Wysłane: 30 grudnia 2010 00:18:27

dziękuj za wszystkie propozzycjeApplause naruto twoje propozycje są bardzo dobre, na tyle dobre że już dawno je zrealizowałemApplause bo Gothica 2 przeszedłem z 3 razy. W morrowinda też grałem jednak szybko mnie znudził bo historia niezbyt mnie wciągnęła. Czesioooo pewnie Cie zaskocze ale Oblivion na niskich ustawieniach chodził u mnie bardzo dobrzeApplause Zastanawia mnie Dungeon Lords bo opinie o tej grze słyszałem bardzo sprzeczne opinie bo w Playu została całkowicie zjechana przez Cezara na marginesie a na np. gryonline dostało średnią ocene. Chyba jednak skombinuje sobie Deus ExaApplause
Boombel
Wysłane: 29 stycznia 2011 00:02:28

Przyłączony: 2/16/2010
Ciapek-może wybierz klasyk? Planescape :Torment napewno ci pójdzie^^

,,Chociaż krowie dasz kakao nie wydoisz czekolady"- Stanisław Jerzy Lec

Ciapek666
Wysłane: 29 stycznia 2011 01:15:41

Boombel wolę nawet nie instalować. Nie żebym miał coś do klasyków, na kompie gram od 2002 roku i stara grafika mi nie straszna. Jednak zainstalowałem kiedyś Baldur Gate dołączonego do Playa i pomimo że wielu uważa że to genialna gra to do mnie jakoś nie trafiła i obawiam się że z Planescape było by podobnie. Możliwe też że to przez to iż nie lubię za bardzo rpgów z systemem walki w stylu Diablo. Wolę rpgi w których walczy się i porusza po świecie jak w Fablu czy Gothikach gdzie ma się pełną kontrolę nad postacią a nie wydaje się jej jedynie polecenia. Nie żebym uważał że te gry są gorsze czy łatwiejsze po prostu do mnie taki system nie trafia i po kilku godzinach zamiast mieć radochę z pokonywania kolejnych przeciwników zaczynam zasypiać.
Czesioooo
Wysłane: 29 stycznia 2011 13:20:02

Przyłączony: 9/14/2009
Ciapek666 pisze:
Jednak zainstalowałem kiedyś Baldur Gate dołączonego do Playa i pomimo że wielu uważa że to genialna gra to do mnie jakoś nie trafiła i obawiam się że z Planescape było by podobnie.

Masz moje gratulacje, bo mam to samo zdanie. Applause

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum