Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Harry Potter Opcje
aroos
Wysłane: 20 lipca 2010 08:43:36

Ranga: Nie mam życia poza kompem
Grupy: Member

Przyłączony: 8/19/2007
Pomimo braku statku kosmicznego, Tom Felton, czyli potterowski Draco Malfoy, niedługo wyląduje na Planecie Małp. (Nie)stety, będzie to jedynie plan zdjęciowy. Tom, niczym pechowy astronauta, wplącze się również w Bunt małp. Aktor wcieli się w syna naukowca Briana Coxa, próbującego wynaleźć lekarstwo na Alzheimera i testującego je na małpie imieniem Cezar.Jak się okazało, rozśpiewany Feltbeats z amatorskich nagrań, wrzucanych na portal youtube, poszedł krok dalej i podpisał kontrakt na swoją debiutancką płytę. Niestety nie wiadomo, kiedy będzie można ją zakupić.

Daniel Radcliffe zagra główną role w filmie " The Woman In Black". Film ten jest adaptacją książki Susan Hill.

Gdy samotna stara wdowa umiera w swym domu na przedmieściach Crythin, młody adwokat Arthur Kipps zostaje wysłany w celu uregulowania spraw majątkowych. Okazuje się jednak, iż miejscowa ludność niechętnie mówi o zmarłej, zaś jej ponury stary dom jest z daleka omijany. Prawnik ignoruje ostrzeżenia mieszkańców i odwiedza złowrogą rezydencję. Wewnątrz, powoli i z rosnącym lękiem bohater odkrywa straszną historię domu, stając się równocześnie mimowolnym spadkobiercą przerażającego dziedzictwa. Co ciekawe, nie jest to film napisany na podstawie "świeżego" scenariusza, a jedynie remake ekranizacji z roku 1989, w którym główną rolę zagrał... filmowy ojciec Harry'ego Pottera, Adrian Rawlins.

Podczas tegorocznej imprezy Hollywood Reporter "Power Lawyers" Power Breakfast, prezes i równocześnie dyrektor do spraw operacyjnych studia Warner Bros., Alan Horn skomentował swoje niedawne spotkanie z J.K.Rowling i jej odpowiedź na pytanie o ewentualność powstania kolejnych części sagi. Pan Horn z przymrużeniem oka zdradził, że chociaż wymyślił już nawet propozycję tytułu do ósmej części, który według niego mógłby brzmieć Harry Potter i Złote Lata, Jo była nieubłagana i powiedziała, że seria o młodym czarodzieju jest już dla niej definitywnie zakończona i nie ma mowy o jej kontynuacji. Na wszystkie jego pytania odpowiadała krótko: Dla mnie to już skończone.

Rzecznik prasowy filmu 13 Hours, w którym jedną z głównych ról zagrał Tom Felton, przesłał portalowi SnitchSeeker wysokiej rozdzielczości plakat promocyjny. Możemy na nim zobaczyć Toma oraz jego koleżanki z planu, Gemmę Atkinson oraz Isabellę Calthorpe na tle starego domu, w którym rozgrywać się będzie akcja filmu. Wszyscy troje mają na sobie zakrwawione ubrania, a w rękach trzymają broń.W sieci pojawił się także nowy zwiastun.
http://www.snitchseeker.com/gallery/albums/userpics/84186/13_HOURS_-_A4_02_07_poster(HIGH).jpg (wyświetlajcie metodą kopiuj wklej)

http://www.youtube.com/watch?v=ZVGyJIfqSGE&feature=player_embedded

Na stronie snitchseeker.com zostały opublikowane trzy filmy oraz kilka nowych fotek z kulis powstawania i samego filmu HP i IŚ.

http://www.youtube.com/watch?v=lrLe8hEh5Fg&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=RoIhdeGEU14&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Viy_5cOXgOM&feature=player_embedded

Jak podaje portal internetowy SnitchSeeker, Warner Bros odda do sprzedaży ostateczne wydania ekranizacji Więźnia Azkabanu i Czary Ognia, co będzie miało miejsce w Stanach Zjednoczonych dokładnie 19 października bieżącego roku. Ponadto dzięki WB mamy okazję obejrzeć w wysokiej rozdzielczości grafiki okładek filmów zarówno tych DVD jak i Blu-ray. Na zdjęciach można dostrzec także broszury czy karty kolekcjonerskie.
Niestety, nie wiadomo jeszcze kiedy te wydania będą miały swoje premiery poza terenem USA.

aroos
Wysłane: 10 sierpnia 2010 21:28:40

Oficjalna strona gry Harry Potter i Insygnia Śmierci opublikowała okładkę pudełka jednej z części gry z nowym, promocyjnym wizerunkiem Daniela Radcliffe'a z pierwszej z dwóch finałowych połówek siódmej części przygód młodego czarodzieja. Widać na nich biegnącego z wyciągnięta różdżką Wybrańca, zaś na niebie, tworzącym tło, można zauważyć oczy Voldemorta.
W Polsce gra będzie dostępna już 19-ego listopada.

Zapewne wszyscy pamiętamy, jak wyglądała Emma Watson kilka lat temu w "Harrym Potterze i Kamieniu Filozoficznym". Długie, brązowe loki były znakiem rozpoznawczym zarówno aktorki, jak i granej przez nią Hermiony Granger. No właśnie - były. Chwilę temu dowiedzieliśmy się zarówno z portalu Snitchseeker.com jak i z Facebooka Emmy, iż podczas promowania Insygniów Śmierci w Nowym Jorku panna Watson zmieniła fryzurę. Kochani. Parę dni temu obcięłam sobie włosy. To niesamowite uczucie, chciałam to zrobić od wielu lat; to najbardziej wyzwalająca rzecz na świecie. Mam nadzieję, że się Wam podoba. Pozdrawiam, Emma.

No właśnie.Mi się nie podoba.Applause

We wrześniowym wydaniu magazynu Total Film pojawił się artykuł na temat Insygniów Śmierci, zawierający wypowiedzi Ruperta Grinta, Emmy Watson oraz reżysera Davida Yatesa. Z wypowiedzi Ruperta i Davida możemy się dowiedzieć, że fabuła pierwszej części filmowych Insygniów oprze się głównie na poszukiwaniu i niszczeniu horkruksów, a akcja toczyć się będzie poza bramami Hogwartu. Taka zmiana otoczenia i przełamania rutyny "pociąg-szkoła" ma być dla widzów urozmaiceniem i odświeżeniem serii. Druga część będzie natomiast filmem akcji z bardzo emocjonalnym zakończeniem i jak możemy sobie dopowiedzieć na podstawie książek - wydarzenia z powrotem przeniosą się na znane nam hogwarckie terytorium. Emma zdradziła, że na planie sporo narzekała na naciągnięte mięśnie i siniaki, ale tak naprawdę bardzo podobało jej się bieganie po lesie. Nagrania były ciężkie zarówno fizycznie, jak i psychicznie, ale według niej świadomość zbliżającego się finału sprawiła, że wszyscy dali z siebie wszystko.

Jak informuje portal internetowy SnitchSeeker, właśnie zaktualizowano oficjalną stronę The Harry Potter Wall Art o coś, co na pewno zainteresuje fanów Remusa i Tonks. Otóż pojawiło się najnowsze zdjęcie tejże pary, a w dodatku przedstawia ich ono w szatach, które będą mieli na sobie w czasie ślubu w ostatniej części ekranizacji Harry'ego Pottera.

Już po raz siedemdziesiąty pierwszy na łamach magazynu Vanity Fair pojawiła się Doroczna Międzynarodowa Lista Najlepiej Ubranych. W gronie czterdziestu pięciu wyróżnionych sław z różnych zakątków globu nie zabrakło magicznego akcentu, a to za sprawą niepokornej Brytyjki, Heleny Bonham Carter, tylekroć okrzykiwanej "modową masakrą" i piętnowanej przez wszelkiego rodzaju magazyny poświęconej najnowszym trendom. Tym razem los się odmienił i filmowa Bellatriks Lestrange została wreszcie doceniona za swój niebanalny styl. Pani Bonham Carter, podobnie jak piosenkarka Lady Gaga czy projektant John Galliano, zaklasyfikowana została do kategorii "oryginałów" i ostatecznie w rankingu uplasowała się na trzydziestej pierwszej pozycji, u boku takich modniś jak Carla Bruni, Michelle Obama czy Diane Kruger. Serdecznie gratulujemy!Tylko....Gdzie Emma?

Czesioooo
Wysłane: 10 sierpnia 2010 21:37:22

Przyłączony: 9/14/2009
Widziałem to zdjęcie Emmy już wcześniej. Jak dla mnie straciła całą swoją urodę poprzez ścięcie włosów. Przecież to właśnie one dodawały jej uroku i sprawiały, że znaczna część męskiej (i nie tylko) płci za nią szalała. Teraz wygląda dziwnie i nie mogę się przyzwyczaić. Na szczęście włosy odrastają ! Applause

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
piter1996
Wysłane: 10 sierpnia 2010 21:55:34

Przyłączony: 3/10/2009
Określę to w trzech słowach: czar Emmy prysł.

Mój kanał YT

"Kiedy patrzymy na (...) ciemność, lękamy się tylko nieznanego, niczego więcej".
.........................................................................................Albus Dumbledore, "Harry Potter i Książę Półkrwii".

"Nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem."

widzu
Wysłane: 12 sierpnia 2010 11:48:54

Przyłączony: 1/23/2010

A taka ładna była Applause

Ameile_Mia
Wysłane: 3 września 2010 18:22:13
Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 2/7/2010
widzu pisze:

A taka ładna była Applause

I pewnie większość jej fanów też tak uważa.

F-RAP-INEM
aroos
Wysłane: 6 września 2010 12:19:38

To już jakaś plaga z włosami.Najpierw Emma teraz Evana zmienia kolor włosów.

oto i trochę promo fotek.

Bathilda

Scabior-szmalcownik.

śmierciożerca

greyback

szmalcownicy

To trudne dla Rona, jak przypuszczam, ponieważ jeśli chce on być lojalnym przyjacielem, oznacza to wyrzeczenie się kontaktu z rodziną i to go martwi. Zaczynasz dostrzegać jego paranoję, gdy widzi, jak Hermiona i Harry zbliżają się do siebie i nie całkiem ufa zdolnościom Harry'ego. Robi się gorąco, ale kłótnia, do której dochodzi, faktycznie sprawia, że wszystko staje się bardziej ludzkie. - Podsumował uczucia swojego bohatera Rupert. Pan Grint przyznał także, że jako jeden z ostatnich przeczytał Insygnia, bo choć jest wielkim fanem książek, był poddenerwowany doniesieniami o śmierci wielu bohaterów i bardzo chciał, by Ron przeżył. Film jest jego zdaniem bardzo intensywny, agresywny, przemienia się w istną wojnę, z płonącym, zrujnowanym zamkiem i ciałami leżącymi w gruzach. Z kolei panna Watson zdradziła, że Insygnia rozpoczyna scena, w której Hermiona modyfikuje pamięć rodziców i opuszcza dom. Bardzo jej się to spodobało, gdyż w ten sposób podkreślono ofiarę bohaterki na rzecz przyjaźni. Hermiona rzuca zaklęcie na matkę i ojca, gdy ci, niczego nie podejrzewając, podają jej herbatę. Wokół jest pełno fotografii, w tym także z dzieciństwa, jednak Hermiona musi być dzielna i pożegnać się z dotychczasowym życiem. Emma wyznała, że praca nad filmem była wielkim wyzwaniem emocjonalnym i fizycznym. Sceny tortur, praca z ładunkami wybuchowymi - wiele spraw ją przerażało. Napomknęła także, że wszyscy z niecierpliwością zdają się wyczekiwać pocałunku Rona i Hermiony i są nim bardzo podekscytowani. Harry Potter to nie Zmierzch. Nie sprzedajemy seksu - uprzedziła aktorka, opowiadając jak niezgrabne i krępujące było kręcenie tej sceny, raz po raz przerywanej wybuchami śmiechu.

Runcorn

Rufus Scrimgeour

Gregorowicz

Xenio ojciec luny.

widzu
Wysłane: 6 września 2010 21:49:35

Przyłączony: 1/23/2010
aroos, twój głód wiedzy o Harrym Potterze, upór w wyszukiwaniu newsów, rozpisywanie się, dawanie mnóstwa zdjęć... no nie wiem jak to nazwać. Pierwsze, co przychodzi mi na myśl to fanatyzm.

A tak w ogóle, już w temacie, to naprawdę ciekawie się zapowiada.

aroos
Wysłane: 8 września 2010 16:27:08

Dobra wiadomość dla fanów Call Of Duty oraz Gary'ego Oldmana. Filmowy Syriusz Black, który podkładał wcześniej głos w piątej części gry, czyli Call Of Duty: World At War, powróci w najnowszej odsłonie produkcji studia Treyarch zatytułowanej Black Ops. Postać mówiąca jego głosem, czyli rosyjski sierżant Viktor Reznov, będzie tym razem członkiem Studies and Obesrvations Group - grupy żołnierzy walczących podczas wojny w Wietnamie. Do obsady dołączył również Ed Harris, który użyczy swojego głosu postaci amerykańskiego agenta CIA Jasona Hudsona.

Nowa fotka z Harry'm prawdopodobnie gdzieś koło Nory.

Serwis Wirtualna Polska uraczył nas ciekawą wypowiedzią Daniela Radcliffe'a, pochodzącą z niedawnego wywiadu dla Empire. Tym razem aktor postanowił przekonać potteromaniaków, że sceny, w których Harry bliski jest śmierci, mogą być dla niektórych wstrząsające. Voldemort spuszcza mi absolutny łomot. Ta scena robi takie wrażenie, bo Harry jest dzieciakiem. Gdy Voldemort zabija jakiegoś dorosłego to już jesteśmy przyzwyczajeni - często to robi. Ale widok Voldemorta znęcającego się i próbującego zabić 17-latka, wstrząśnie, mam nadzieję, przynajmniej niektórymi

W najświeższym wywiadzie dla Empire Online aktor Daniel Radcliffe zdawał się potwierdzać niedawne doniesienia magazynu Entertainment Weekly odnośnie sceny podziału Insygniów na dwie części. Filmowy Harry Potter wspomniał mianowicie, w którym momencie zaczyna się druga część i pokrótce opisał różnice pomiędzy finałowymi produkcjami, co pozwala nam stwierdzić, że EW dysponował sprawdzonymi informacjami. Pierwsza część to coś w rodzaju dziwacznej, filmowej podróży. W porównaniu do dwójki charakteryzuje się wolniejszym tempem, choć i to jest względne. Odkrywane są w niej relacje pomiędzy poszczególnymi postaciami. Po raz pierwszy przyjaźnie poddane zostały próbie. Drugi z filmów przypomina pełną przygód serię walk i napadów. Film zaczyna się od włamania, a przeistacza się w zdecydowaną wojnę - wyznał Dan. Tym samym można przypuszczać, że drugą część rozpoczyna scena włamu do Banku Gringotta, czy też poprzedzające ją gorączkowe przygotowania. Co więcej, serwis SnitchSeeker dysponuje nowymi informacjami na temat trailera Insygniów. Części I. Wytwórnia Warner Bros. oświadczyła, że świeżej, dwuminutowej zapowiedzi spodziewać można się we wrześniu.

I jeszcze kilka starszych fotek,które przeoczyłem.

(ktoś zauważył,że w tej scenie na obecnym ostatnim trailerze Hermiona ma czyste dłonie?)

Czesioooo
Wysłane: 8 września 2010 17:23:11

Przyłączony: 9/14/2009
aroos - następnym razem jak coś będziesz wrzucał, to zmniejszaj zdjęcia, a najlepiej wklejaj same linki do nich... Nie dość, że strona wczytuje się bardzo długo, to wygląda to nie za ciekawie. Różnego rozmiaru zdjęcia, powiększenie strony itd...

BTW - pisz źródło z którego bierzesz newsy i kopiujesz teksty. Prawa autorskie...

Richard Marx - Right Here Waiting: "[...] Wherever you go, Whatever you do, I will be right here waiting for you [...]"
Bryan Adams - Heaven: "[...] Baby you're all that I want [...] And love is all that I need [...]"
Above & Beyond - Good For Me (Club Mix): "[...] Your good for me, My Baby, so good for me, My Love [...]"
Movetown - Girl You Know It's True: "[...] I will never let you go, because you are my world [...]"
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for You: "[...] You know it's true, everything I do, I do it for You [...]"
aroos
Wysłane: 10 września 2010 16:31:15

Światło dzienne ujrzał właśnie pierwszy telewizyjny spot, poświęcony Harry'emu Potterowi i Insygniom Śmierci. Część I, pokazany przez jedną z komercyjnych stacji, The CW Television Network, podczas wczorajszej premiery drugiego sezonu serialu Pamiętniki wampirów . W telewizyjnej zapowiedzi Insygniów zobaczycie zarówno znajome sceny, jak i kilka całkiem nowych, m.in. powietrzną walką członków Zakonu Feniksa ze śmierciożercami, świeże ujęcia z Voldemortem w roli głównej, atak na Norę czy widmo Dumbledore'a, strzegące Grimmauld Place 12.

http://www.youtube.com/watch?v=W8vMkjjiVpw&feature=player_embedded

aroos
Wysłane: 26 września 2010 13:03:54

GhostRecon
Wysłane: 14 listopada 2010 08:34:35

Ranga: n00b

Przyłączony: 2/7/2008
19 listopada już w kinach.
Spyker
Wysłane: 25 listopada 2010 19:05:26

Przyłączony: 9/25/2009
Do internetu wyciekła wersja która trwa ponad 30 minut nie miałem z nią styczności ponieważ czekam na pełną wersję, aczkolwiek inni oceniają pozytywnie i ponoć akcja już się dzieje na samym początku, więc twórcy zapewne się postarali i dali przyzwoitą część HP.
Spyker
Wysłane: 21 grudnia 2010 18:56:34

Przyłączony: 9/25/2009
obejrzalem insygnia smierci czesc pierwsza i niestety jestem rozczarowany, brak polotu, emocji i efektow znow przegadany film i znow kandyduje w kategorii najlepsze efekty co jest dla mnie strasznym niedomówieniem
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum