|
|
Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 5/13/2009 Posty: 159
|
Witam chciałbym się zapytać czy pójdzie mi Fallout 3 chodzi mi oto czy ktoś może ma podobnego kompa i mu poszło czy coś takiego. Komp: 512 ram 2.66 Ghz procesor 1-rdzeniowy Celeron D G-force 6200 karta graficzna ps: Ewentualnie w gre wchodzi dokupienie 512 ram
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 2/6/2009 Posty: 1,202
|
wymagania sprzętowe: Core 2 Duo 2.8 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 lub lepsza), 7 GB HDD, Windows XP/Vista
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/17/2008 Posty: 305
|
naruto564 pisze:wymagania sprzętowe: Core 2 Duo 2.8 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 lub lepsza), 7 GB HDD, Windows XP/Vista No to żeś pojechał...nie czytaj wymagań z gol-a bo siarę robisz mi i sobie ;P Do kolegi: System operacyjny: Windows XP lub Vista Procesor: Intel Pentium 4 2.4 GHz lub jego odpowiednik AMD Pamieć: 1 gigabajt pamięci RAM (2GB dla Visty) Karta graficzna: Obsługująca Direct X w rewizji 9.0c z 256 MB pamięci (GeForce 6800 lub lepszy/ Radeon X850 lub lepszy) PS: 1GB ramu musi być koniecznie, procesor od biedy starczy, i kartę należało by zmienić (jak widzisz masz za słaby model). Fallout 3 nie jest wymagającą grą. Karta 128mb, ram 1 gb, procesor 2,8 (caleron) i gra śmiga że miło.
|
|
Przyłączony: 1/17/2008 Posty: 571
|
astronic dokup ramu i karte też najlepiej by było jak byś wymienił. W tej grze jest dużo otwartych przestrzeni i gdy się znajdziesz na otwartym terenie to możesz się spodziewać drastycznego spadku płynności gry. Karta na której powinien ci fallout 3 chodzić dobrze nie jest droga i myśle że za około 250zł kupisz odpowiednią. G force 6200 to już niestety stara karta i nie nadaje się do nowszych gier
|
|
|
Karta 6200 nie jest starą kartą kupiłem ją 5 miesięcy temu (gdyż jest zmodyfikowana i działa jak GF6800)  Musiałem podjąć takie operacje gdyż mam złącze AGP
|
|
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
astronic pisze:Karta 6200 nie jest starą kartą kupiłem ją 5 miesięcy temu (gdyż jest zmodyfikowana i działa jak GF6800)  Musiałem podjąć takie operacje gdyż mam złącze AGP To że ją kupiłeś 5 miesięcy temu nie znaczy od razu że to jest nowa karta (bo jest po prostu tragicznie stara) . Fakt że masz złącze AGP od razu daje nam do zrozumienia że ten GeForce jest jeszcze powolniejszy nić nam się na początku wydawało . Powiem tak - nie był bym zaskoczony gdyby gra na tym sprzęcie była po prostu niegrywalna .
|
|
|
Mati Ziom To nie jest STARA KARTA !!!!! Kupiłem ja 5 miesięcy temu a karty na AGP mają większą wydajność !!! I gra działą bez zacięcia na Średnich jagby sie kto pytał. Tak samo jak COD6 , Wiedzmin , GTA 4 , Mass Effect 2 i wiele innych więc to bardzo dobra karta ;/ Bo już Fallout 3 doszedł
|
|
Przyłączony: 7/25/2008 Posty: 837
|
Co do tego "bardzo dobra" to bym się mocno sprzeczał... A stara faktycznie jest, nie ma co ukrywać. To prawda, chociaż bolesna..
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Karty na AGP mają większą wydajność powiadasz ? Hmm... Ciekawe.
Racja, nie ma co ukrywać - karta JEST stara.
|
|
Przyłączony: 12/25/2007 Posty: 850
|
astronic pisze:Mati Ziom To nie jest STARA KARTA !!!!! Kupiłem ja 5 miesięcy temu a karty na AGP mają większą wydajność !!! I gra działą bez zacięcia na Średnich jagby sie kto pytał. Tak samo jak COD6 , Wiedzmin , GTA 4 , Mass Effect 2 i wiele innych więc to bardzo dobra karta ;/ Bo już Fallout 3 doszedł Chcesz mi wmówić że karta która siedzi pod AGP(przepustowość złącza -2133 MB/s) , a jej rok premiery to gdzieś 2004 , jest szybsza od czegokolwiek innego z 2004/5 na złączu PCI-Express (przepustowość - od 4000 MB/s do 16000 MB/s) ? A skoro ci inne gry chodzą to śmiało kupuj (napisałem tutaj KUP nie "zassaj z wareza" ) ... chyba że ściemniasz (bo nie wierzę żeby GTA IV poszło na takim archaicznym kawałku krzemu) .
|
|
Przyłączony: 7/25/2008 Posty: 837
|
Mati, nie no, ja myślę, że jednak GTA IV mogłoby mu wejść, ale to tak wiesz - lowest of lowest.
|
|
|
Weszły mi te gry chociaż wiecie czasem zwalniaja ;/
|
|
Przyłączony: 6/17/2008 Posty: 305
|
astronic pisze:Weszły mi te gry chociaż wiecie czasem zwalniaja ;/ Ważne że grasz. Nie komfortowo ale grasz.
|
|
|
A i zapomniałem dodać że to karta GeForce 6200 TURBO CACHE ze zwiększoną wydajnością
|
|
Przyłączony: 7/18/2009 Posty: 133
|
To i tak nie zmienia tego, że komp to niezły złom :/
|
|
|
Guest |