Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Członkowie | Zaloguj | Rejestruj

Nintendo DS Opcje
Pawsik
Wysłane: 2 sierpnia 2010 12:16:44

Ranga: Nie mam życia poza kompem
Grupy: Member

Przyłączony: 12/14/2008
Witam.
Jakie polecacie gry na przenośną konsolę Nintendo DS ????
Pozdrawiam

Gracz grający jedynie na PC Applause

Moje oryginalne gry na PC:
Splinter Cell: Chaos Theory, Battlestations: Midway, Ghost Recon Advanced Warfighter, Ford Racing 3, Sega Rally, Juiced 2, Agatha Christie: I Nie Było Już Nikogo, Syberia, Syberia II, Rally Trophy, Need for Speed: Underground 2, SimCity 4, FlatOut, Tony Hawk's Pro Skater 4, GT Legends, Colin McRae Rally, Warrior Kings, Jazz i Faust, Gilbert Goodman, Scrapland, Rally Championship, Richard Bours Rally, Stunt GP, Traffic Giant Gold, Colin McRae Rally 3, Colin McRae Rally 2, RC Cars, Silent Hunter II, Kapitan Pazur, MDK 2, Beach Volleyball, Deluxe Ski Jump 2.1, Wehikuł Czasu, Odyseja: W Poszukiwaniu Ulissesa, The Longest Journey: Najdłuższa Podróż, Era Futbolu 2002, Chris Sawyer's: Locomotioh, Broken Sword 4: Anioł Śmierci, Rush for Berlin, Trainz Classics, Overclocked.
Hipopotam_C47
Wysłane: 2 sierpnia 2010 12:33:12

Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio

Przyłączony: 4/8/2009
a masz ją? psp lepsze. chinatown wars prawilnie i harvest moony.

Hipopotam_C47
Wysłane: 2 sierpnia 2010 12:33:59

no i obowiązkowo zeldy.

Hipopotam_C47
Wysłane: 2 sierpnia 2010 12:59:08

Mati_ziom
Wysłane: 2 sierpnia 2010 14:36:29

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 12/25/2007
A gdzie super Mario ? Scribblenauts ? Albo Chrono Triger ? Contra 4 ?
Hipopotam_C47
Wysłane: 2 sierpnia 2010 14:48:22

Mario - nie znam części na NDS, ale jakieś tam są
Chrono Triger - rzeczywiście, zapomniałem o niej
Contra - jak ktoś lubi serię to może i tak, nie wiem jednak czy gra będzie się podobać innym. Równie dobrze możemy pograć w Contrę na telefonach, zarówno na emulatorach jak i w specjalnej wersji. Ja osobiście za serią nie przepadam.
Scribblenauts - szczerze mówiąc to dopiero teraz dowiedziałem się o grze
Zapomniałem jeszcze o Metroidzie.

Mati_ziom
Wysłane: 2 sierpnia 2010 20:46:49

Ranga: Mistrzunio

Przyłączony: 12/25/2007
Hipopotam_C47 pisze:
Równie dobrze możemy pograć w Contrę na telefonach, zarówno na emulatorach jak i w specjalnej wersji.

Ale ja nie mówię o kolejnej takiej samej contrze z NES'a , żywcem przeniesionej na Dual Screen. Ale idąc tropem " możemy pograć... zarówno na emulatorach" ten temat nie ma racji bytu bo każdą grę można skwitować "w to sobie na emulatorze można pograć" .
Hipopotam_C47
Wysłane: 2 sierpnia 2010 20:54:16

Chodziło mi o emulację NESa na javie. Ale ile w tej Contrze na DSa jest nowego? Remake z lekko poprawioną grafiką? Z tego co wiem ekran dotykowy używa jedynie do pokazywania gry.

Baton08
Wysłane: 30 sierpnia 2010 11:35:17
Ranga: Młody padawan

Przyłączony: 8/25/2010
Ja mam comodora ale niestety się popsuł.
Tam dyskietki wkładało się od boku klawiatury-to były czasy.
kal3jdoskop
Wysłane: 1 września 2010 11:30:36

Ranga: Prawie mistrzunio

Przyłączony: 4/18/2008
Jakieś dwa miesiące temu kupiłem używanego DS-a, więc mogę co nieco polecić (tytuły w które grałem):

New Super Mario Bros-platformówka w klasycznej konwencji, z której jednak nintendo wycisnęło wszystko co najlepsze Applause Sporo plansz, dużo wrogów i, co prawda mało, ale całkiem ciekawe-nowe umiejętności/bonusy. Zdecydowanie polecam!

Advance Wars-Dark Conflict-najnowsza (o ile mi wiadomo) część Advance Wars, strategia turowa, niesamowicie grywalna (myślę że przypadnie do gustu nawet komuś kto nie za bardzo lubi turówki) baaardzo dużo zmian w stosunku do poprzednich części, ale moim zdaniem zmian w dobrym kierunku (szkoda mi tylko że trochę ograniczono "siłę wpływu" dowódców, ale da się przełknąć). I do tego niesamowity klimat, oprawa muzyczna(po prostu mistrzowskie wykonanie), i niezła fabuła (co dziwne, o ile momentami dialogi są ewidentnie słabe, o tyle fabuła jest o wiele lepsza niż w poprzednich częściach). No i poza klasycznym multi jest jeszcze możliwość zagrania w kilka osób na jednej konsoli Applause Z góry jednak ostrzegam, że w pewnym momencie kampania robi się baaaardzo trudna. Ja sam utknąłem na jednej z ostatnich misji jakiś czas temu, ale może za jakiś czas się przymierzę i spróbuję ją rozpracować.

Mario & Luigi-Partners in Time-kontynuacja Superstar Sagi z Advance'a, czyli tak naprawdę zręcznościówki z małymi elementami crpg, pardon, ndsrpg Applause Super grywalna rzecz, w tej części dodano tytułowym bohaterom dwóch nowych kompanów... ich samych, tylko że z przeszłości, kiedy byli jeszcze mali. W efekcie dużo nowych możliwości, opcji podczas walki (którą lekko zmodyfikowano) itd itp. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to fakt, iż ta część jest o wiele mniej "otwarta na ekslorację" niż Superstar saga. Ale mimo swej prostoty naprawdę wciągająca.

Oprócz tego grałem jeszcze w pierwszą część Worms-Open Warfare, ale tego nie mógłbym w pełni polecić, gra nie jest zła, ale pod względem grywalności do wymienionych wcześniej tytułów się nie umywa.

I jeszcze mały offtop-jeśli chodzi o zakup, to generalnie polecam allegro oraz, jeśliś z Warszawy, giełdę na ul. Batorego(mały wybór, i trzeba uważać uważać, bo są też miejsca gdzie sprzedają nowe). W obu przypadkach będą to raczej tytuły używane, ale za to w znośnych cenach, mnie wcale jakoś nie przeszkadza fakt że gra jest używana, a można ją nabyć w cenie bardziej do przełknięcia. Nowe gry niestety kosztują najczęściej 179.90 zł, taniej sprzedają mniej popularne tytuły. To jest niestety spora przewaga PSP nad DS-em, bo często widuję jakieś starsze tytuły na PSP nawet w hipermarketach, do tego w bardzo dobrych cenach, z dostępnością tytułów na NDS już trochę gorzej, o cenie już wspomniałem.

"Jestem Polakiem- więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka"
Roman Dmowski, "Myśli nowoczesnego Polaka"
Pozdro_Pocwicz
Wysłane: 14 listopada 2010 20:55:03
Ranga: n00b

Przyłączony: 10/20/2010
Mam już ds'a a konkretniej dsi od prawie roku, grałem w wiele gier z których najbardziej polecam:
- The legend of zelda: Phantom hourglass- nie zagrać w to mając ds'a to grzech
- Super mario 64 ds - gra przeniesiona z nintendo 64 w odświeżonej wersji, trudne ale grywalne.
- New super mario brothers (kupa śmiechu podczas grania w multi)
- Gta chinatown wars - innego gta na dsa nie ma a to jest nadzwyczaj dobre ;]
-Metroid prime hunters - bardzo dobry fps na ds Applause
- Mario slam basketball
- Call of duty (szczególnie world at war)
- Mario party- (kupa śmiechu podczas grania w multi, jak i w single)
- Mario kart- najlepsza gra wyścigowa na ds wg mnie

Jest wiele gier których nie wymieniłem ale za dużo było by pisania ;]
LivingDeath
Wysłane: 21 listopada 2010 12:12:43
Ranga: n00b

Przyłączony: 11/21/2010
Warto zagrać też w Star Wars The Force Unleashed i w Fire Emblem
Hitman_C47
Wysłane: 21 listopada 2010 12:14:36

Przyłączony: 10/13/2008
ok zapamiętam

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
Hitman_C47
Wysłane: 21 listopada 2010 12:15:52

Przyłączony: 10/13/2008
WITAM OSTATNIO ZASTANAWIAŁEM SIĘ CZYWarto zagrać też w Star Wars The
Force Unleashed i w Fire Emblem

Jeszcze raz taki podpis i się pożegnamy.Ghoran

|Steam|||Last.FM|
♥Boiling Point♥
MasterQuest
Wysłane: 24 listopada 2010 15:41:48
Ranga: Pomocnik prawie mistrzunia

Przyłączony: 11/24/2010
Jeśli lubisz klimaty Star Wars to warto.

Mów głośno będziesz słyszany,mów mądrze będziesz słuchany.
http://www.cgothic.fora.pl/
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest

Skok do forum