|
|
 Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 11/16/2008 Posty: 127
|
Nie wiem czy to dobry do tego dział, ale otwieram tu dyskusje o bitewnych grach. Bawi się w to ktoś z was? Mówimy tu o trzech grach: Warhammer FB, Warh. 40k i LOTR Jaka jest wasza ulubiona rasa, jednostki? Gry bitewne potrafią być bardziej wciągające niż komputerowe. Oczywiście bez przesady. 
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
Czy pod pojęciem "gier bitewnych" rozumiesz gry karciane, planszowe itd. ? Czy może gry komputerowe z elementami batalistycznymi i strategicznym rozplanowywaniem bitew ?
Jeśli to drugie to moja ulubiona rasa to ludzie, a jednostka to Anioły/Archanioły (oczywiście z serii Heroes of Might & Magic).
|
|
|
khem...twoja pierwsza odpowiedź jest bliższa poprawnej, chociaż chodzi mi o pojęcie gier stricte bitewnych: masz figurki, rzucasz kośćmi, w walce masz rzuty na zranienie obronę itp... http://www.bard.pl/86,1358,Produkt.htm <-- popatrz, tu masz np. początkowy zestaw z warhammera z krasnoludami i goblinami. Teraz dochodzi po polsku początkowyz z high elfami i skavenami. Jeśli jesteś zainteresowany, to mogę cię zapewnić, że to fantastyczna zabawa 
|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 9/14/2009 Posty: 5,204
|
No, za taką cenę na pewno.  Dzięki wielkie, za link i wyjaśnienie. Jednak za taką kasę to ja dziękuję. 
|
|
|
No niestety...cholernie drogie hobby 
|
|
|
Guest |