|
|
 Ranga: Nie mam życia poza kompem Grupy: Member
Przyłączony: 7/19/2008 Posty: 1,589
|
Polska to kraj katolicki, pomimo tego że jest zachowana tolerancja i prawa mniejszości to nie powinniśmy pozwolić na expansję islamu w europie (w polsce) W ogole to juz3k pisałem swojego posta i jak odświeżyłem to napisałeś wszystko co zawarłem w moim, więc pozostaje mi sie tylko podpisać ; D
|
|
 Ranga: Mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 6/14/2008 Posty: 446
|
Z tym marnowaniem dobrych działek to tak nie za bardzo rozumiem. Jest w Polsce raptem 5 meczetów, żaden z nich nie zajmuje jakiś olbrzymich parcel. A nawet po tzw. ekspansji islamu, to przecież meczety nie będą stały na każdym rogu i zajmowały połowę powierzchni każdego miasta. 322 575 km2 Polski to dużo meczetów i skłonny jestem zaryzykować stwierdzeniem, że się zmieścimy.
Co do tego wizerunku. Możesz mi powiedzieć, kiedy (jakie programy może) był pokazywany pozytywny obraz islamu ? Ja czegoś takiego nie zaobserwowałem. A tolerancja muzułmanów wobec innowierców zależy od kraju, są kraje w których szanuje się wiarę innych (chociażby Turcja, by daleko nie szukać), a w drugich nie.
Edit: Neelah, Polska jest krajem raczej świeckim, nie katolickim, więc mamy wolność wyznania. I tak w przeciągu kilku lat katolików zostanie jedynie garstka, bo większość będzie ateistami.
|
|
Przyłączony: 11/26/2007 Posty: 1,052
|
foidek pisze:Jest w Polsce raptem 5 meczetów, żaden z nich nie zajmuje jakiś olbrzymich parcel. 4 - i o 3 za dużo. A kto powiedział, że chodzi o wielkość? Mała działka w centrum W-wy może być więcej warta niż 100ha na Podkarpaciu. foidek pisze:Co do tego wizerunku. Możesz mi powiedzieć, kiedy (jakie programy może) był pokazywany pozytywny obraz islamu ? Nie oglądam telewizji więc nie mogę Ci pomóc. Ale ogólnie ostatnio propsowana jest tolerancja do wszelkiego rodzaju mniejszości, czekam na to aż programem obejmą pedofili. Gdzieś widziałem artykuł o tym, że we Francji najniekorzystniej przedstawiany jest katolicyzm a najbardziej wychwalaną religią jest właśnie Islam.  foidek pisze:A tolerancja muzułmanów wobec innowierców zależy od kraju, są kraje w których szanuje się wiarę innych (chociażby Turcja, by daleko nie szukać), a w drugich nie. Tolerancja to jedno, a budowanie świątyń drugie. W ilu muzułmańskich krajach jest zgoda na budowanie Kościołów?
|
|
|
juz3k pisze:Nie oglądam telewizji więc nie mogę Ci pomóc. Gdzieś widziałem artykuł o tym, że we Francji najniekorzystniej przedstawiany jest katolicyzm a najbardziej wychwalaną religią jest właśnie Islam.  To jest nas dwóch ja też nie oglądam tv, a gadamy jakbyśmy oglądali. Polacy - wypowiadamy się na temat, którego teoretycznie nie znamy. A Francja ? Obiło mi się o uszy, że na paryskich przedmieściach muzułmanie palą samochody, niszczą mienie publiczne itp. o dobrych uwagach nie słyszałem. Ale Francja to Francja, jeden z najbardziej ateistycznych krajów Europy. juz3k pisze:Tolerancja to jedno, a budowanie świątyń drugie. W ilu muzułmańskich krajach jest zgoda na budowanie Kościołów? Kiedyś ktoś będzie musiał ustąpić. Albo my budujemy meczety, albo oni kościoły. Dajmy im przykład (choć oni go pewnie nie bedą uznawali za przykład, nie przez kilka jeszcze lat), że jesteśmy na nich otwarci.
|
|
|
Upsss, ale błąd - nie Francja tylko Niemcy.  Poza tym wątpię aby ktoś ustąpił (słusznie zresztą, w tym przypadku obie strony mają rację). Nasze kultury zbyt wiele dzieli. Europa jest wystarczająco otwarta na Islam. Powinniśmy się szanować, ale nie jestem zwolennikiem ustępstw.
|
|
 Ranga: Administration Grupy: Moderator
Przyłączony: 8/17/2007 Posty: 266
|
http://www.sfora.pl/Rzez-chrzescijan-Ponad-500-ofiar-a17871Pokojowo nastawieni? Oni potrafią uciąć łeb. Jak jest u nas pokazują przykłady żołnierzy z Holandii, którzy zwiali z posterunku i...zostali za to odznaczeni. I wiele innych. Ale nie ma co się łamać, nasze społeczeństwo i tak wymiera. U nas (w Europie) nie ma nawet tzw. prostej zastępowalności pokoleń. Nie muszą nas zabijać, po prostu oni się mnożą - my nie.
|
|
|
Nigeria nie jest dobrym przykładem.  Równie dobrze mogła to być jakaś wojna międzyplemienna, ludobójstwa w tym kraju to niemalże standard.
|
|
|
Ghoran, "ideologiczni ateiści" też nie są zbyt pokojowo nastawienie do chrześcijan, na świecie wiele religii, i nie religii prześladuje chrześcijan. A jak chcemy podtrzymać nasze chrześcijańskie tradycje to "Naróbmy Polsce bachorów" i odetnijmy się od świata zachodniego i wschodniego (w ogóle całego świata). A i najlepiej przyodziejmy się w kontusze, toż to nasz sarmacki strój i tradycja.
|
|
|
foidek pisze:Ghoran, "ideologiczni ateiści" też nie są zbyt pokojowo nastawienie do chrześcijan, na świecie wiele religii, i nie religii prześladuje chrześcijan. Poproszę o przykład takich, którzy odcinają głowy.  Poza przypadkiem w Indiach nie słyszałem nic na ten temat. foidek pisze:A jak chcemy podtrzymać nasze chrześcijańskie tradycje to "Naróbmy Polsce bachorów" i odetnijmy się od świata zachodniego i wschodniego (w ogóle całego świata). A i najlepiej przyodziejmy się w kontusze, toż to nasz sarmacki strój i tradycja. Najlepiej wybudujmy w każdym mieście meczet.
|
|
Przyłączony: 9/5/2007 Posty: 1,395
|
|
|
|
juz3k pisze:foidek pisze:Ghoran, "ideologiczni ateiści" też nie są zbyt pokojowo nastawienie do chrześcijan, na świecie wiele religii, i nie religii prześladuje chrześcijan. Poproszę o przykład takich, którzy odcinają głowy.  Poza przypadkiem w Indiach nie słyszałem nic na ten temat. Chociażby w Chinach (w założeniach kraj ateistyczny), może nie jest to tam bardzo powszechne, ale są tam prześladowania.
|
|
|
foidek pisze:Chociażby w Chinach (w założeniach kraj ateistyczny), może nie jest to tam bardzo powszechne, ale są tam prześladowania. W założeniach kraj wolnowyznaniowy.  Poza tym w Chinach każda religia, która nie jest oficjalnie zatwierdzona* musi liczyć się z prześladowaniami. Takie tam jest prawo. *chrześcijaństwo jest co prawda zatwierdzone, ale większość wyznawców modli się w "podziemnych" Kościołach, przez co traktowani są jako nielegalna sekta i stąd te prześladowania. A o prześladowaniach ze strony "ideologicznych ateistów", o których wspomniałeś w poprzednim poście pierwszy raz słyszę.
|
|
|
Oj dobra tam, miałem na myśli chińczyków, bądź co bądź ideologicznych ateistów (w myśl zasady: dobry komuch to nie wierzący komuch), u których takie praktyki są poczyniane. Choć nie twierdzę, że wyraziłem się w 100 % jasno i wyraźnie.
|
|
|
Ok, zostawmy ten temat. Dość ciekawy wywiad. Polecam.
|
|
Przyłączony: 6/17/2009 Posty: 537
|
Liczyłem na dobry, wart wysłuchania wywiad i ....kicha. Dwóch facetów z tej samej "przegródki" i brak płaszczyzny porozumienia. Moim zdaniem Hołownia spsuł wywiad, zaczynając od ataku na Cejrowskiego.
|
|
|
A IMO Cejrowski chciał zgrywać kozaka, a Hołownia go ośmieszył.  Ale masz rację nie tak to powinno wyglądać... EDIT: Ciekawy artykuł - http://www.euroislam.pl/index.php/2010/03/protest-ludu-kufar-na-blogu-wyborczej-ahmedbloxpl/
|
|
Ranga: Prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 2/7/2010 Posty: 132
|
Jak wygladaja wasze pokoje? Moj jest granatowo zolty
|
|
Przyłączony: 3/10/2009 Posty: 1,887
|
Każdy już o tym na pewno wie. http://fakty.interia.pl/swiat/news/samolot-z-prezydentem-rozbil-sie-w-smolensku,1462868,4Jak dla mnie to największa tragedia jaka miała miejsce w naszym kraju. Tyle mogę powiedzieć. Na więcej mnie nie stać, ponieważ jestem w tej chwili za bardzo tym wstrząśnięty.
|
|
 Ranga: Jeszcze bardziej prawie mistrzunio Grupy: Member
Przyłączony: 9/15/2008 Posty: 292
|
Wielka tragedia , szkoda W samolocie było 88 osób .
|
|
Przyłączony: 2/6/2009 Posty: 1,202
|
Do tej chwili ja również. Sporo znanych osób zginęło, Gosiewski, Wassermann, prezes PKOL. PS. Nowym prezydentem zostanie marszałek Sejmu, czyli Bronisław Komorowski. Coś czuję, że Ruscy mogą być w to zamieszani.
|
|
|
Guest |